Skoterkörning!

Ja nu är Erika och David uppe och vi har varit ute och kört skoter i det underbara vädret. Sol och noll gradit.
Och tjejerna fick sitta i hundgården vilket dom nog tyckte va ganska skönt.
























Vi hann med att sola lite också.













Just nu splar killarna NHL och jag och erika gör inte alls så mycke. Ikväll blir det kebab till middag och kanske nå sällskapspel eller vad säger du erika? ;)

Det retar mig!

Något som retar mig ganska mycket är att när man är i ett förhållande och man får aldrig göra något själv, tex ha tjejkväll/grabbkväll. Jag kan inte få in i mitt huvud att man inte förstår att man inte ska fråga "Får inte tjejerna också följa?" När personen i fråga har sagt att det blir grabbhelg. Jag förstår inte varför man inte kan vara glad för varandras skull istället och släppa iväg varandra på sånna saker...själva! För alla vet att det är väldigt stor skillnad om man bara umgås killar eller bara tjejer. Alla behöver det i bland, och jag vet att vissa måste lära sig att förstå när det är dags att backa!


Jag vet inte om nån förstår vad jag menar men jag var bara tvungen att spotta ut lite ord för jag är en SMULA iriterrad!

Ny badad vovve!

Maten var helt underbar som vi fick av farmor och semlan var himmelsk, det gav mej lite extra kraft att fortsätta min storstädning. Och nu är det klart och anders grejar lite uppe på övervåningen. Eftersom att Nikita stank av köttsoppa som någon har lyckats spilla på henne så fick det bli ett bad. Inte så uppskattat till en början men hon gav med sig ganska snabbt. Sen fick hon ett stort ben när hon var klar så nu ligger hon i hallen och gnager och blänger på mig lite surt när jag går förbi. Men hon verkar ganska nöjd ändå.


Våran lilla rugguggla!

Nu väntar vi på att sveriges värsta bilförare ska börja sen blir det sängen.
Jobb i morgon 9.30 - 18.00 på förskolan.

Hade!

Städning och stök!

Ja i helgen kommer ju Erika och David så då har man inte mycke till val annat än att storstäda och fixa till. Övervåningen är ju då inte riktigt klar än men ander kastade upp lite provisoriska lösningar och sen så ställde vi fram lite ljus osv för att få det mer hemtrevligt där uppe.


Ett improviserat staket så ingen ska fall och slå ihjäl sig.
(Anders blir nog inte så nöjd om han vet att jag lagt ut den här bilden.
Får ej visas för mäster!)


Självklart måste man ta fram gungstolen.


Lite små grejor.


En liten blomma i hörnet, och nej rummet är inte riktigt så där grönt.

Ikväll ha vi blivit bjudna på köttsoppa och semla hos farmor och farfar och självklart var vi ju tvugna att tacka ja. =) Sen när det är över blir det till att förtsätta städa... Yiipie!

Hade!

Förkyld.

Skulle enligt schemat ha jobbat på wärsan idag men eftersom att det var så lite städ idag så gjorde jag bort allt igår och är ledig idag. Det var väldigt bra, för igår när jag kom hem från jobbet var jag helt död. Halsont och jätte snuvig. Inatt har jag fått kämpa för att sova och idag är jag ännu mer död än igår. Men det positiva i kråksången är att jag nu är ledig idag och i morgon, vilket jag hoppas innebär att jag hinner bli frisk till torsdag när jag ska jobba igen. Solen skiner och graderna har stigit från 29 till 25 minus. Det är så himla vacker här där vi bor när solen skiner på trädtopparna och man ser alla konturer av fjällen. Känns tråkigt att inte ha orken att gå ut...men det blir förhoppningsvis fint väder fler dagar i veckan. Nikita är dock en smula frustrerad på matte just nu så en liten promenad måste det ju trotts allt bli.









Hade!


6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.


Underbara och saknade Jenny! Som just nu reser runt och njuter av livet!
Konfaläger i Jäckvik -06


Snön vräker ner.

Ja snön den fortsätter att vräka ner. Är en smula less på att de antingen ska vara svinkallt eller snöa för fullt men men det är väl så på vintern?

 
Nikita skulle självklart sitta med pojkarna och titta på skotrar.


Men efter ett tag blev det tråkigt!


Det är ju ingen nyhet att våran lilltjej älskar att titta ut genom fönstrerna.


Men nu har hon hittat sin alldeles egna plats. Fönstret uppe i hallen!

Nä nu ska vi börja med maten. Anders skulle bjuda på köttfärspaj men han försvann...

En gammal bild på mig själv.


Jag -06. Ja mina tänder blev rätt så mycket finare efter tandställningen.

___________________________________________________________________________________
Idag var det inte så mycket mer än frukost och lite små städ på jobbet så det blev jobb 7-13. Ove, Alfred óch nisse har varit förbi och fikat och nu for pojkarna ut och med skotern en sväng så jag och nikita ligger på soffan och slöar. Imorgon blir det jobb igen, frukost och en massa stugor som ska avsynas. Det blir nog bra det. Kan också medela att jag har vänner som faktiskt vill komma upp och hälsa på hos oss. Vilket känns väldigt kul. Erika och david kommer upp nästa helg! Är då ledig lördagen i alla fall så då hinner vi köra skoter osv. Yeey!

Hade


En bild på en konstig tid i mitt liv.


En bild på någon i min familj.


Min kära syster påsken -10 i tärnamo!


Brevlåda

Ja nu har vi flyttat på allvar. Vi har äntligen fått upp våran aldelles egna brevlåda! Lite små häftigt tycker jag. Idag är jag ledig och ska som sagt försöka göra något vettigt. Har tänkt att städa lite på övervåningen så att anders kan fortsätta med det andra gästrummet i helgen. Det är helt sjukt att vi snart bara har två rum kvar på huset. Nog för att det är ganska mycket arbete innan vi fått till vardagsrummet men det är på g! Hallen är tapetserad och det blev verkligen toppen. Nu är det att slipa golvet, lista taket och sätta upp lamporna i trappuppgången och i taket. Det känns helt underbart att det snart är klart. =) Jag hade inte tänkt lägga ut nån bild på hallen föränn jag fått lamporna men ni kanske får ett litet smakprov.




Ett litet smakprov på dom olika färgerna.


Sen så har jag fått två pulkor från jobbet. En till dom "stora" barnen som kommer och hälsa på och självklart en till dom små barnen som kommer och hälsar på. Det betyder att den till höger är lilla ♥ Almas pulka!

Hade gött!


Någon jag umgås väldigt mycket med



En bild på mig själv


Här ska de bli bilder!

(Snodde den från ellans blogg.)

1a bilden: En bild på dig själv.
2a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: En plats du älskar.
30e bilden: Du och din bästa vän.

Kylan har nått oss också.

-30 när jag steg upp och nu är det endast -28,9. Sitter just nu ihop kurad i soffan och försöker hitta styrkan till att gå en promenad med lilltjejen, hoppas det blir lite varmare under dagen nu när solen börjar visa sig. Idag och i morgon är jag helt ledig från jobb vilket känns ganska underbart efter att ha jobba nästan hela förra veckan. Så ida har jag planera att inte göra mycket alls. Bara njuta av att vara ledig så får vi väl se om jag tar mej ikragen och gör något vettigt i morgon...Man kan ju hoppas det.


Hade!

Alla hjärtans dag på en fredag!

Idag så var det frukost på Wärldshuset kl 7.00-11.00 sen så bar det av till nästa jobb, förskolan från 11.00 till 17.30 = Stängning. Jag hittade en jätte fin ring som dom säljer på wärldshuset så jag ringde till anders igår (torsdag) och sa att jag ville att han skulle köpa den till mig i alla hjärtans dag present, vi brukar inte direkt ge varandra presenter på denna högtid men jag såg min chans att få något fint. (inte alls "fram tvingat) Så jag köpte den och fick den inslagen, sen gav jag den till Anders och när jag kom hem från jobbet så hade min älskling gjort en jätte god middag (kyckling och potatisgratäng) Jag hade även en väldigt fin blomma på bordet och mitt lilla paket med ringen. Jag ska aldrig mer säga att min älskling inte är romantisk. Jag har hittat världens bästa pojke!
I helgen blir det till att jobba för fullt men det känns helt okej, är riktigt kul att gå till jobbet nu när man varit abretslös så länge, sen är det självklart kul och skönt med varierande arbete.


Middagen Kyckling och potatisgratäng. Tänk er lite mer mysigt med bara en massa tända ljus!


Efterrätt fortfarande med mysbelysning, LJUS!


Kladdkaka med chokladmousse toppat med hallon och chokladströssel i hjärtformar. (Som vi fick av världens bästa annica i julklapp.)


Blomman han köpte helt självmant!


Ringen han köpte åt mig, "helt själmant!"

Sen får jag ju inte glömma att berätta hur duktig min älskling är! Imorgon ska han börja med tapetseringen av hallen det känns helt underbart! Ska bli så spännande att se hur tapeten blir men jag tror det kommer bli toppen.
Hoppas ni får en kanon helg! Kram!

Ledig dag.

Efter en lite lätt utskällning av min kära moster (som hör och häpna läser min blogg) så har jag nu fått veta att jag måste börja uppdatera bättre. Det kan jag hålla med om men då sa hon också att jag skulle uppdatera så fort jag har något spännande att berätta. Hmm, frågan är då vad som är spännande? Jag kan i alla fall medela att jag har börjat på wärldshuset och jag trivs väldigt bra. Härlig personal och bra jobb sysslor. Igår så var vi ute och la in linnen i stugorna inför en stor grupp som skulle komma, kom på mig själv med att tänka "Jag är verkligen i norrland" Jag åkte alltså runt med sparken och la in linne i stugorna. Tyckte det var lite lustigt.



Idag har jag haft min enda lediga dag i veckan och jag och Nikita fick besök av Sandra och Eli sen blev de en lång och härlig promenad i solskenet. Och ikväll har jag och Sandra varit på core så nu ska jag ta mig en dusch och säga godnatt för imorgon börjar jag kl 07.00 med frukost servering på wärldshuset.

Torsdag den 3 februari.

Dagen har varit nästan som alla andra lediga dagar. Har gått en promenad med Nikita, slipat och spacklat det sista på dörrkarmen och även sett det senaste oth avsnittet och allt jag kan säga om det avsnittet är bröllop! (Heeel mysigt!) Har snöat till och från hela dagen och det är väldigt disigt i luften. Sen så måste jag bara säga att jag har världens gulligaste mormor. För dom som har lyssnat på radion så vet ni att det varit en trafikolycka mellan tärna och hemavan idag. Har fått höra att det ska ha varit en kvinna med ett barn som kört ner i diket och dom skickades till lassaretet, jag har inte hört än hur det gick för dom om dom var skadade eller men jag hoppas självklart att allt gick bra. Det var i alla fall så att min underbara söta lilla mormor ringde idag mitt på dagen. Citat "Jag är ju inte den som oroar mig, men det är skönt att du svarade." Hon ringde för att kolla så att det inte hänt mig något. Hon sa att hon hade bara hört att det var en kvinna som hade åkt ner i diket och mer hade inte hon heller hört. Hon är så söt, jag ska försöka till nästa gång jag hör om en olycka att ringa till henne direkt och säga att jag lever och att jag mår bra. Det lovar jag dig Mormor! Sa jag att jag har världens bästa mormor? Annars säger jag det igen, Jag har världens bästa mormor! Bara så ni vet.


Syster, mormor och jag -07

Ikväll får jag mest troligt besök av Challe som är här uppe och åker skidor osv, det är ju den här student helgen nu, vet inte riktigt vad det heter...Student skii? aja hur som så var det väldigt roligt att han hörde av sig och sa att han vill komma och titta hur jag bor. Så vi får se om han dyker upp ikväll. Snart blir det till att börja med middagen, det blir så avancerat som köttbullar och makaroner men det är tur det är gott!


Hade!

Otroligt vad lite jobb kan göra en glad

Fick ett samtal från chefen på förskolan i hemavan om att en ur personalen skulle gå ner i tid och frågade om jag ville ha 20% vick och självklart vill jag det även om det bara rör sig om en dag i veckan. Så jag ringde och pratade med min chef på Wärldshuset i hemavan och hon måste ju vara den bästa chefen man kan ha för hon sa att självklart skulle vi ordna så att det skulle gå ihop. I och med att det inte är så mycket tid där så behöver jag allt jobb jag kan få, och jag kunde inte vara mer lycklig över att det just är på förskolan i hemavan. Så just nu svävar jag på måln, kanske verkar konstigt men så är det.



Till helgen kommer mina kusiner och hälsar på André och Elias så det kommer nog att bli kanon det sen så blir det personal middag med Wärldshuset på söndag så det ska bli spännande att träffa alla som ska jobba i vinter. =)
Nu ska jag försöka hitta åt den lilla spackel spaden och leka målare en stund, Hade gött!

RSS 2.0