Förskolestart

I torsdags var de då dags för förskolan igen. Har försökt förbereda Vilhelm så mycket vi kunnat för att de skulle bli bättre känslor mot förskolan, Lilly har längtat hela sommaren efter kompisarna på förskolan så hon var mer än redo. Vilhelm sa innan vi åkte på morgonen "jag inte vara ledsen på förskolan" och så blev de. Blyg, avvaktande och ett plåster på storasyster men inte en endaste tår när jag skulle åka. Gick med andra ord hur bra som helst, han hade varit lite ledsen vid mellis men de gick fort över. 

(null)

I går (måndag) gick de lika bra att lämna på förskolan så nu är våran stora kille verkligen redo. Känns väldigt skönt i mammahjärtat kan jag lova! 

Fyramånader

Igår blev Hilda hela fyramånader. Tiden går så fort och den lilla damen är så väldigt nöjd så de känns lite som att hon bara "hänger med" . Hon är väldigt glad och nöjd med livet, sover för de mesta rätt bra på nätterna, vaknar ca en till två gånger äter och somnar om direkt igen. Hon är nöjd så länge de är liv och rörelse runt henne och hon älskar att ligga i babygymmet och sprattla runt. 
(null)

(null)
Hon nyper tag och försöker dra allt till munnen hela tiden. 
Hon sover oftast två omgångar i vagnen under dagen en på förmiddagen typ mellan 9-12 sen om man har tur 15-17.30.
Fortfarande så går de väldigt långt mellan bajsningarna vilket jag hoppas ska bli bättre och få gå lättare. 
(null)

(null)

(null)





Full rulle

Imorse när Hilda skulle sova sin förmiddagsvila så tog barnen cyklarna och vi gick en promenad. Slutade med att dom kämpade sig hela vägen till deras farfar helt utan gnäll och bara glada miner. Där blev vi bjudna på plättar och en delicatoboll, lite bus och lek sen skjutsade han hem dom stora och jag promenerade hem med Hilda som fortsatte sova. En riktigt bra dag med glada och nöjda barn. 

(null)


(null)


(null)


Rygg till mage

Igår (20 augusti) lärde sig den lilla damen att rulla från rygg till mage. Har gått å "väntat" på att hon skulle göra det och nu när hon väl har börjat kom jag ihåg varför dom in behöver ha nån brådska med de. För så fort hon får chansen rullar hon runt och blir liggandes på mage och blir väldigt arg när hon inte orkar rulla tillbaka igen. 

(null)

(null)


Blåbär

Igår blev de äntligen en tur ut i skogen med hela familjen för att söka oss lite blåbär. Kommer inte ihåg sist vi plockade men tror nog över två år sedan. En smula större projekt nu med trebarn än då med endast ett. 
(null)     
Med Hilda i sjalen, dom stora barnen taggade och en bil parkerad inte alls långt bort så gick de riktigt bra ändå. Efter cirka en kvart så säger Lilly "nu kan vi gå ner till sjön istället" jippie tänkte jag, dom lär ju vara "nöjda" länge.... Men Hilda somnade fort och fick en liten koja att sova i. 

(null)

(null)
Hon sov så gott och snällt att vi tillslut fick väcka henne. 
Lilly och Vilhelm kämpade på och sprang fram och tillbaka mellan mig och Anders och små tuggade blåbär. Sen när tålamodet började tryta fick dom en påse med några kakor och festis. 
(null)

(null)

(null)
Lunchen intogs inne i Oves stuga då de blåste så mycket ute. Vilhelm var rätt slut då vi kom hem och han inte vilat nått på hela dagen. 
(null)
Slitna krigare men oh så nöjd mamma. Anders kommentar var "De är tur för dig att du gillar blåbär så mycket." Ja alltså jag erkänner att de är mycket roligare att plocka typ svamp, de går lite fortare att få mängd. 

(null)

(null)
Drömmen! Massa massa blåbärspaj! 
Tackar min moster Anna för att hon visat mig ett effektivt sätt att rensa blåbären. Och min kära mormor Sonja som i alla tider kämpat och plockat dessa bär för att kunna göra sjuktgod blåbärspaj till mig! 

Armband

Har nu i hopp om att kunna få mig ett fint armband pikat Anders att nästa år är de morsdag igen. 

De här fantastiskt fina armbandet skulle göra sig så fint på min arm. 
(null)

(null)

"Tanken bakom är att det stora hjärtat är "mamman" medan det lilla hjärtat inuti är bebisen. Och dom två olika kedjorna står också för just mamman och bebisen. "Ditt hjärta slår precis under mitt hjärta" är känslan jag ville få fram i armbandet." -Gabriella Joss


Anders lät inte lika övertygad som jag men den som lever får se. 

Beautiful princess

Mycket händer runt den lilladamen och hon utvecklas och växer för varje dag. Just nu har hon lite svårt att sova på natten, hon är inte mycket ledsen men nått gnager och hon ligger mycket vaken. Nappen spottar och och fräser åt, hon dreglar och tok gnager på allt hon kommer åt så vi misstänker att de är nån tand på g men vi kan varken se eller känna nått vasst i munnen. 

(null)

Men sen så kan saken höra till att hon inte fått bajsa på över en vecka och hon fiser och luktar riktigt illa. Hoppas hur som att de ska gå över så hon kan få börja sova ostört igen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Vardagen

Ja nu har lugnet börja infinna sig och nästa vecka på torsdag börjar barnen på förskolan. Vi dolar på här hemma med lite små pyssel och en masa bus och lek. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

Sen kom ju då den efterlängtade nyaste tillskottet till familjen hem. 
(null)

(null)

(null)


Semester slut

Idag är sista dagen på Anders semester och i morgon drar allvaret igång. Är man någonsin redo att semestern ska ta slut? Nu är man ju så bortskämd med att alltid vara två och nu ska jag rodda dom alla tre själv. Jag vet att de kommer gå bra då jag gjort de förr dessutom men de är klart att de är väldigt bekvämt att vara två.

(null)

(null)

Hilda är fantastisk och fortsätter att vara nöjd och glad bara hon får vara med och se all liv och rörelse. Nu ca 3månader och 2veckor så älskar hon att ligga i babygymmet och kolla in lite leksaker. Hon sträcker sig efter leksakerna som hänger men de är med fötterna hon lyckas nypa fast grejerna. 

(null)

(null)

(null)

(null)


Dop del 2

Fikat bjöd vi på hemma på gården där vi också ställt upp två tält och vad vore inte ett riktigt kalas utan lite spänning i tillvaron. Ett av tälten togs av vinden och hamnade upp och ner men ingen kom till skada.
 
Det gick fint att forsätta fika ändå.
Fina presenter.
 
 
 
 
Tusen tack fina ni för alla fina presenter Hilda fick.
Glada människor och massa bus.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Bilderna är tagna av Elin Jakobsson 
 
 
 


Hildas dopdag

I lördags den 4 Augusti döptes våran lilla Hilda. Fest i dagarna tre kändes det som eftersom att vi hade turen att ha vänner och familj runt oss hela helgen. Vi vill tacka alla underbara som hjälpt oss på olika sätt och ett speciellt tack till Mamma Eva, Pappa Ove och farmor Rigmor som hjälpt till att baka och fixa inför fikat. Ni är GULD värda.
 
 
 
 
 
Anlände till dopet med stil.
 
 
 
 
 
 Johanna och Nils sjöng och spelade så vackert i vanlig ordning.
 
Hilda Sigrid Sonja Kolbengtsson 
 
 
 
Hildas faddrar Erika och David.
Min sida av familjen.
Anders sida av familjen.
 
 
 
 
-
 
 


Semester i Sjöbotten

Jag å barnen åkte till Sjöbotten med morbror Jonas efter tärnamarknaden. Eller Lilly åkte tidigare med mormor och morfar och vi kom efter. Syster och Hennie var också med i sjöbotten. Underbara dagar i en brutal värme.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




RSS 2.0