Tjugoåtta September

Helgen har varit en blandning av olika väder, humör, aktiviteter och mys.
Lördag bjöd på fantastiskt väder, pappan och Nikita var på jakt och vi lekte både inne och ute här hemma. 





Söndagen var de ingen jakt på schemat och vi fick äntligen en heldag tillsammans. Den spenderades ute med stök inför den kommande vintern. Blev även lite lunch ute.




Från rygg till mage.

Idag vände sig lillebror från rygg till mage och han såg så löjligt nöjd ut.


Hilda var igår på sin andra inskolnings dag på förskolan och skickade iväg pappan väldigt snart så hon var själv nästan hela dagen och de gick hur bra som helst. När Anders kom vid 14 och hämtade var hon inte klar för att åka hem. 
Imorgon åker jag med alla barnen och ska lämna Hilda på förskolan själv så de blir spännande vad hon tycker om att alla vi åker hem utan henne. 

Alltså är så tacksam över Stellans sovrutiner han har börjat med nu (3månader 24 dagar) han sover några timmar från ca 9 till ca 12 sen ca16-17 så jag hinner laga mat osv sen vill han numera sova typ kl 19 och de kunde ju inte vara bättre då dom större ska ha fika och gå och sova just efter de. Vi är såååå bortskämda med denna kille. 



Tjugoandra september

Idag har Lilly och Anders varit i Lycksele där Lilly skulle träffa Logoped. Så jag har myst med resten av unghopen hemma själv.

Vilhelm var på ett riktigt myshumör i början av dagen och när Hilda skulle sova följde han med ut på promenad
 Han ville köra lillebrors vagn och oj så stor han kändes helt plötsligt. Han har börjat lägga svårare pussel, bygger tågbanor som knappt jag skulle kunna bygga och duplo byggandet blir mer och mer avancerat. Även hans städning börjar vara väldigt tillfredsställande för mamman. Han är så himmelens duktig den grabben. 

När Hilda sen somnade fick han rita bana och köra med lastbilen
Men sen när Hilda vaknat då började tjatet om när storasyster skulle komma hem. Han hatar när han känner att han missar något, spelar ingen roll om de är hemmavid eller borta så blir han rastlös och nyfiken. 
Han fick feber i söndags men den gick över fort så nu är de lite snuva och hosta som är kvar. 

Anders ska följa Hilda och försöka fortsätta inskolningen av henne imorgon så nu håller vi tummarna att hon håller sig frisk ett tag. 

Och lilla Stellan verkar börja fundera på tänder, dreglar massor, händerna konstant i munnen och sover lite sämre. Men ändå inte alls mycke gnällig så vi får se vad de ska bli av det men dom andra fick tänder vid tre månader så de bör ju ska komma snart. 





Det finaste vi har











Sjuk

I söndags vaknade Hilda med lite rinsnuva och måndagsmorgon var de fullt med snor. Så fortsättningen på inskolningen har tyvärr inte kunnat fortsätta. Ingen feber men en trött tjej, hon sov egentligen hela måndagen. Igår skjutsade vi storebror till förskolan och vi åkte hem och tog de lugnt. Inatt har de inte varit nått snörvlande och nu i dag är de en tjock snuva som verkar vilja gå över. Så nästa vecka bestämmer vi att de blir fullt ös på förskolan.



Nu är höstens alla härliga färger här. 
Och igår grävdes markström och bredbandskabel in till huset. Äntligen, så här nära har de aldrig varit. 

Nikita tyckte de var regnigt och ruskigt i morse så hon la sig i vanlig ordning i fönstret och sov. 






Inskolning förskolan

Tack vare en kortvarig feber så kunde vi starta inskolningen igår (torsdag) Hilda var så taggad. Vilhelm tog hennes hand sen sprang dom in sen sågs vi knappt på dom två timmarna vi var och hälsade på och fröken finemang ville inte hem när vi skulle åka. Väldigt bra betyg. Nästa vecka ska jag testa lämna en stund så får vi se vad hon säger om de.


 Inte lätt att hinna få någon bild då hon for runt som ett yrväder men målning var en stor favorit. 
En liten som tänker bli stor
Mammas lillprinsessa 

Sjuk

Jahapp första inskolnings dagen skulle vara idag men då vaknade Hilda upp med feber. Surt men verkar inte vara så hög feber så hoppas den försvinner fort...



Sjätte September

Lillys skolstart har gått smidigt och hon trivs väldigt bra. Hon trivs bäst just nu med kompisen Klara som hon verkar känns en välda trygghet med. Ett stort steg för mammas lilla tjej och oj så stor hon blev direkt, märks att hon tycker de är så kul att lära sig nya saker och kommer stolt hem och berättar allt hon lärt sig.

Hon kämpar också på med att tappa sin andra övre framtand som borde komma loss när som helst nu. 

Dessa två bus troll ska nu äntligen få börja förskolan. På måndag drar allvaret igång och vi påbörjar inskolning av Hilda. Hon är väldigt taggad och har nu i helgen sprungit runt och sagt "mig åka förskola". 

Sen så är de ju också älgjaktsstart på måndag och Anders är ledig hela veckan de verkar dock tyvärr som att det ska regna hela veckan. Blir spännande att se hur Nikita klarar jakten och om de blir sista året för henne att jaga nu. 







Tremånader

Idag blev våran lillprins hela tre månader och tiden fullkomligt skenar iväg. Han har fått må riktigt bra så här långt och bara hängt med och kollat in syskonen. Han älskar liv och rörelse. Killig och lättscharmad. En väldigt glad kille som dessutom sover bra på nätterna.

Som vi älskar dig Stellan. 



Idag fick han också tremånader vaccinet. Inge kul tyckte han och har varit ledsen till och från men pappan har varit hemma och hjälpt till så Stellan har haft en famn hela tiden. 
Kämpar och sliter för att komma runt men än så länge är armen ivägen. Sen så är händerna inne i munnen för det mesta och dreglar gör han så vi tagit fram dreggellapparna. 









RSS 2.0