Tredje advent

I veckan har vilhelm varit hemma med mig och Hilda då han har haft feber. Inte alls mycket och nästan inget på dagen men på kvällen har de legat just över 38. Lilly har varit på förskola och skidträning. Vilhelm var ledsen att missa allt kul men på torsdagen tog vi fram lite köpesdeg från kylskåpet och bakade några som jag kallar lyxpepparkakor. Han fick baka ut, hjälpa grädda sen garnera med glasyr och non-stop. Hilda åt faktiskt inte upp all deg direkt och vi hann göra några pepparkakor från den degen med.






Vi samlade energi till luciafirandet på förskolan på fredagen. Vi följdes hela familjen då alla var friska igen och dom var så duktiga. 


Igår hade vi vårat "årliga adventsfika" så vi hade några kompisar här med barn och vi fikade massor sen åt vi middag och lekte lite till. En väldigt trevlig dag. 





Andra advent

Veckorna rusar förbi i full fart och helgen som var bestod av byggnationer för hela slanten. Anders fick hjälp av två vänner hela helgen för att lägga nytt golv i den gamla hallen och in mot utbyggnaden sen till de stora dom tog ner trappan och rev bort väggen ut till nybygget. Så mycket jobb som dom slitigt och kämpat men oj så häftigt och så bra det blir! 



Förra veckan var barnen på förskolan medan jag och Hilda var rätt så förkylda och tog de väldigt lugnt hemma. På söndagen åkte vilhelm på feber och den håller sig kvar men bara just över 38grader så han är som ni förstår väldigt pigg och fullfart på. Lilly fick åka själv på förskolan i tisdags och ikväll åkte hon och pappa själva på skidträningen. 






Första advent

Söndagsmorgonen var vi alla så redo för att dra igång julmyset på riktigt. Anders steg upp tidigt och for ut med traktorn för att skotta bort en stor mängd snö som kommit under natten och barnen hade önskat våfflor till frukostmyset framför julkalendern.







En riktig mysig morgon och julkalendern verkar väldigt lovande och barnen älskar den. 


RSS 2.0