Snögubbe 28 September

Morgonen såg ut så här
(null)

(null)

(null)
Heltgalet vad jag längtar efter att få börja julmysa. Adventskalendrar, pyssel, pynt, ljus, en massa massa mys! 

Blev självklart bus ute i snön på förmiddagen. 
(null)

(null)

(null)
 
Under dagen kom sen solen och snön försvann. 
(null)

(null)

Glassfrossa till mellis! 
(null)


(null)

(null)


(null)

(null)
Vi har haft en väldigt bra dag och ikväll blev de hemma "bowling" och långdusch för samtliga i familjen. Nu myser jag och Hilda med Idol och Anders är ute och arbetar... olika kvälls nöjen, haha.



Femmånaders

Precis idag blir våran lilla solstråle fem månader. Hon älskar att kolla på när syskonen rejsar runt och har svårt att "koncentrera" sig då hon är väldigt nyfiken. Rullar runt till mage och försöker dra upp knäna.
Idag fick hon vaccin vilket innebär en spruta i vardera ben, inte kul tyckte hon. Hon har varit grinig nu ikväll men misstänker också tandsprickning så vi får se. Håller tummar och tår att hon får sova i natt. 

(null)

(null)

(null)

 Helammar fortfarande och de funkar toppen men nu den här tiden fram till sexmånader så ska hon få börja smaka lite smått på fingret av de vi äter. 

Kärlek

"Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
Om du inte ser på
Och genomskinlig grå
Vad vore jag
Utan dina andetag"

(null)


(null)

(null)

(null)


Veckan

Måndag var de förskola och lite stök och städ för mig och Hilda. På tisdagen tog vi de lugnt hemma då Lilly och Vilhelm hade en rätt så dålig natt och Hilda hade blivit väldigt snuvig. Fick upp ett mini-il så jag fick in ett gammalt skåp i köket som jag tänkt skrapa och fixa länge men inte blivit av och bytte ut lampan i hallen. 

(null)

(null)

Onsdagen hade jag sån beslutsångest om barnen skulle åka på förskolan eller ej så dom fick stanna hemma och vila upp sig ordentligt. Anders kom hem tidigare från jobbet med världens förkylning. Men de var styckning på schemat kl 18 så jag åkte och fick hugga in i Anders ställe och de var riktigt kul och jag var nog inte allt för mycket ivägen.  
(null)

Men imorse efter en bra natt och endast lite "morgonslem" så fick dom åka på förskolan och jag med Hilda åkte på femmånaderskontroll sen hem för att ta hand om all köttfärs. Ikväll skulle jag och Hilda åka på kören men hon var så snuvig och inte alls nöjd så de kändes bättre att ta nya tag nästa vecka. 
(null)
Men nu god natt! 



Älgjakt

Idag har Anders och Nikita jagat älg och de gick så bra att nu är dom färdig på kronjakten för i år. Nikita fick spåra en försvunnen älgko och skötte sig galant, Anders kom på kon som dock inte var död så de blev lite spring och pangande men död blev hon och köttet har klarat sig rätt bra.  

(null)


(null)

(null)

Taggade barn idag, Lilly ville nästan krypa in och hjälpa till att flå älgen. Lite lek med traktorerna i garaget sen fika hos farmor och farfar. 
(null)

(null)


Pappans överraskning

Anders fixade en överraskning till barnen efter middagen. Han bjöd in hela familjen på discobowling i köket, vilket var en enorm succé. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Chips har man självklart på discobowling.
(null)
Räkna poäng
(null)

(null)
Lilly och Vilhelm "vann" 
(null)

(null)




Fjortonde September

Igår fick jag med mig min svägerska Louise på körövning. Har länge funderat på att åka dit men har inte fått tummen ur men nu äntligen var vi dit och tänker nu försöka få till att åka dit varje torsdag. Utmanande men väldigt roligt. Självklart var Hilda också med och skötte sig väldigt snyggt. 

Idag har jag och barnen tagit de rätt så lugnt på förmiddagen då Vilhelm är småsnuvig. Efter lunch och vila så blev de ändå lite utevistelse med mellis, upptäcksfärd och samling av olika löv. Inne fick dom sen limma och pyssla på med löven, väldigt uppskattat, enkelt för mamman och gammelfarmor och gammelfarfar blev glada som ikväll fick teckningarna. 
(null)

(null)


(null)

Barnen åkte "raggarbilen" till farmor och farfar och jag å Nikita tog en härlig promenad. 
(null)

(null)

(null)
Farfar drömde sig iväg. 


Fina dagar

Oj vilka underbara dagar vi haft. De har gått bra för Anders på fackligt jobb i Umeå och vi har njutit så mycket av vårat fina besök. Är så himla glad att Ida hade tid att komma och bara vara i lugn och ro (så mycket lugn och ro man kan få med fyra barn i farten).

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Fina älskade barn! 

Söndagsrace

Idag har hela familjen varit ute på förmiddagen och stökat på gården. Jag städade bilen då Anders åker till Umeå imorgon på fackligt jobb till på onsdag men jag och barnen har sån tur att en av mina bästa kompisar kommer upp och ska vara med oss några dagar.  Ida och hennes söta lilltroll L! De ska bli så kul och Anders är nöjd att kunna åka iväg och lämna oss med gott samvete. 

Lilly var och hjälpte klanen att plocka upp den sista  potatisen ur landet, Anders var ute och jag, Hilda å Vilhelm hade inne mys. 

(null)

(null)
Just nu, myspys med en sovande tjej i famnen innan alla kvällsbestyr. 

Sjunde September

Natten har varit helt lugn förutom Hilda som vaknade vid 3 och ville äta, kl 6 hör jag små tassande steg och i hallen möter jag två stolta barn som säger "mamma vi sov jätte jätte länge" hmm, länge och länge men en riktigt bra natt i alla fall. Vi gick ner och mös framför tvn till nån gång vid sju när Anders och Hilda kom ner. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Sen så var de styckning av första älgen på schemat så Anders tog bilen, jag promenerade och barnen cyklade till farmor och farfar. 
(null)

  Duktiga hjälpredor vid malning av köttet.
(null)

Sen bar de av hem där vi paketerade allt kött, jag och Lilly bakade en blåbärspaj och åt sen grillat till middag. Till kvällsfikat så blev de att frossa i pajen. Åh vad jag älskar blåbärspaj! 
(null)

Imorgon blir de jakt för Anders och Nikita och jag hoppas verkligen att hon ska få utdelning för hennes goda jobb. Anders är så nöjd över hur fint hon jobbar i skogen och tack och lov verkar hon orka riktigt bra fast hon fått så dåligt med motion innan jakten! 

(null)


Sovläget

Nu efter att Lilly har legat på en madrass i Vilhelms rum i några dagar i hopp om att dom ska få lite bättre nätter så har vi möblerat om och våningssängen från "hundhuset" har nu fått flytta in i vilhelms rum. Vilket nu betyder att sovrummet på övervåningen är numera bägge barnens rum och sovrummet nere blir åter igen gästrum/tv-rum. 

(null)
Anledningen till de är att vi hoppas nu när dom lägger sig samtidigt att de för de första ska bli lättare att natta dom när man är ensam med alla barnen men också framför allt att dom ska känna en trygghet i att ha varandra och kanske börja sova lite bättre. 
(null)
Första natten är nu gjord och barnen är väldigt nöjda med den nya sängen så nu återstår de bara att se om sömnen blir bättre för självaste läggningen går galant! 

___________
Annars så hade Hilda sin första långa vaken tid nu i natt, hon vakna kl 03.00 sen ville hon inte sova längre. Hon har fortfarande stökigt med bajsningen så tror de är magen som stör, så vi gick ner i köket och gjorde lite eld i kaminen så Anders skulle få goa och varma jaktkläder att krypa ner i och hon kämpade på lite i gymmet sen la vi oss igen och hon somnade vid 04.30 och Vilhelm tog morgon kl 6. 
(null)

(null)

Dom stora har varit på förskolan och jag har försökt helgstäda och fixa mer mys kring deras säng.  Nu väntar vi på att höra nått från jägarna sen blir de någon typ av middag. 

Dimma

Dimman låg tjock som ett täcke över dalgången imorse när jag skjutsade barnen på  förskolan, inte jättelätt att jaga älg då heller.

(null)

(null)

(null)

Nikita hade en väldigt skön sovstil inatt. Livrädd att missa nått.
(null)

(null)

Annars hade barnen en bra dag på förskolan och nu ikväll har vi omstrukturerat och grejat så vi får se vad som blir av de. Lägger upp lite bilder och förklarar mer imorgon. 

Sov gott

Gott å blandat

Lilly pysslade på helt eget intiativ och helt själv igår.  En söt liten fjäril. 
(null)

Så här nöjd och stolt kan man vara när man ska få åka till förskolan i nya glittertröjor man fått av mormor och morfar. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Vacker höstdag!

Idag har de verkligen varit en skön höstdag med skinande sol men betydligt svalare vindar. Glada barn och trevligt sällskap på dagen och middagsbjudning hos farmor och omhändertagande av älg nummer två. 

(null)

(null) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Louise kom till mellis och dom små tog cyklarna och vi rullade iväg en mini bit för en skogs picknick. 
(null)

(null)




Älgjakt start

Igår gick startskottet på älgjakten och Anders å Nikita var självklart ute i skogen med jaktlaget. På morgonsidan small det och en liten älgtjur var skjuten. Barnen var på förskolan men var glada att hinna hem i tid för att se när älgen skulle tas om hand. 

(null)

(null)
 De var trötta krigare som landade i soffan för kvällsfika. 
(null)


RSS 2.0