Stellan 90år

Igår var de 90års kalas hos farmor och farfar. Stellan fyllde år och blev uppvaktad från morgon till sena kvällen, inte undra på med tanke på vilken fantastisk människa han är och har dessutom nått en beundransvärd ålder och får vara så pigg!

Ikväll åker vi "hela" släkten upp till virisen och ska äta trerätters tillsammans som en del av hans födelsedagspresent och de ska bli himla trevligt. Hann inte ta något kort igår men ikväll ska här fotas! 

Vi var en stund hos farmor och farfar och när vi skulle åka hem la dom sig på sängen för att vila, gissa vem som våldgästade i sängen och ville höra bok och busa. 

(null)

(null)

(null)


Vecka 38

I måndags gick vi in i vecka 38 (37+0) och jag har lyckats dra på mig en förkylning....igen... 
skjutsade barnen till förskolan sen så skyndade jag hem för att sen ligga isängen hela dagen. Vet inte om de känns direkt nå vidare bättre idag men sämre har de i alla fall inte blivit. Bara de att från att allt har känts relativt lätt så känner jag mig just nu väldigt höggravid. Energinivån är väldigt låg och då kommer sammandragningarna som ett brev på posten. 
(null)

(null)

Sen så har både jag och Anders upplevt de jobbigt med tidsomställningen nu och de tycker jag nog inte att jag känt av tidigare. Eller så har de med graviditeten att göra.... har så svårt att somna på kvällen och nu ligger jag här helt klarvaken sen 4 och bloggar....

Idag åker Anders med Audin till Lycksele och får rutan bytt sen så ska han på möte med facket så han kommer hem sent i natt... jiipie... men de ska nog gå bra. Får så dåligt samvete över barnen och min brist på energi, igår var de jättefint väder ute och Lilly ville så gärna att vi skulle gå ut. Tur att dom blivit så duktiga på att roa sig själv så jag satt på en spark och dom sprang upp å ner i en snöhög så nöjda. Älskade underbara barn! 

(null)

(null)

(null)
Lillebror skulle absolut ha på sig sina skidglasögon...

Besök av mor och far

Mor och far har varit här i helgen och dom har verkligen varit efterlängtade. De var överlyckliga barn som mötte mormor och morfar på bron och från de att dom satt sin fot i huset så har de varit 190 knyck och inte en lugn stund på barnen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

En riktigt toppen helg och nu ikväll när jag packade förskoleväskorna så blev Vilhelm så glad. Så förhoppningsvis går de som en dans att lämna barnen på förskolan imorgon. 

Fina dagar.

Ja nu börjar dom här underbart vackra dagarna komma när solen värmer och man kan sitta och bara njuta. I söndags var en riktigt fin sån dag. Våra vänner Karin och Peter kom och bjöd oss på lunch ute och sen bjöd vi dom på middag. Vi var ute från 10 till strax efter 15 då ville barnen in och leka på den varma altanen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Vecka 35

Igår gick vi in i en ny vecka, 35 (34+1) idag. Mår fortsatt väldigt bra men nu i helgen gick vi en lite längre promenad och har små stökat på och de känns. Sammandragningar i massor och bebis sparkar inte alls lika fint och mjukt som förr utan nu känns de att de börjar vara trångt. Annars är de ganska samma lika och fast att de ibland känns som att tiden står still så gör ju vardagens sysslor att tiden springer på. 

(null)

(null)

Nästa vecka när barnen är på förskolan tänker jag börja kolla igenom lite kläder och börja tvätta upp filtar och annat spännande. Kanske kommer de börja kännas mer verkligt att de faktiskt ska komma en liten krabat till oss snart. 

(null)

(null)

(null)


Förskolan

Inskolningen förra veckan räddade två sjuka föräldrar. Anders inskolade Vilhelm på måndagen och jag låg hemma och sov hela dagen. På tisdagen var jag lite piggare och med alvedon och en massa nässpray så gick de fint att vara med barnen på förskolan men då åkte ju Anders också dit och blev liggande med en fruktansvärd bihåleinflammation. Barnen var de full rulle på hela veckan och inskolningen gick som en dans. Anders var hemma hela veckan och jag fick vila upp mig på förskolan i deras personalrum. 

(null)
V ville ha som L men toffsen åkte ur lika fort. 
(null)

Som sagt så gick inskolningen jättebra och även för Vilhelm att bli lämnad själv med fröknarna och dom små barnen när Lilly åkte på teater och jag var till barnmorskan. Synd nu bara att de är sportlov den här veckan så vi blir hemma men jag är övertygad att de kommer gå fint att lämna dom igen nästa vecka på måndag. De blir spännande samtidigt som de känns helt lugnt då jag inte har ett enda måste så jag kan ju vara med han hela måndagen om han inte vill bli lämnad. 

(null)

(null)
De var som sagt glada miner och fullrulle så de var tur att dom fick busa av sig lite energi på förskolan innan dom kom hem. 

”Nya” rum.

Lilly har flyttat ner och bor nu mera i det gamla gästrummet. Mysigt och bra blev de med väldigt små medel. Nätterna för henne har varit bra men hon vaknar tidig morgon mellan 3-5 och har varit ledsen så då har vi gått ner och legat hos henne då hon fortsatt och sovit till 6-7. Helt klart godkänt tycker vi. 

(null)

(null)

Gammelfarmor kom med en sån otroligt fin gammal stol som passar så bra in till hennes gamla skrivbord och Lilly blev väldigt förälskad i den. 
(null)

(null)


Vilhelm har ju nu då också fått flytta ut från hans lillarum och tagit över Lillys gamla rum. Inga svårigheter att få han att somna i den nya stor sängen men han sover varken bättre eller sämre i den nya sängen. Han somnar hur lätt som helst sen vaknar han där mellan 21-23 och vill komma till våran säng. Vilket han självklart får. Men en vacker dag så kanske dom bägge fortsätter att sova när dom väl somnat i sina egna sängar. 

(null)

(null)


RSS 2.0