Två veckor!

Idag är lillebror hela två veckor och tiden bara springer iväg.  Han är så snäll äter, skiter och sover. Underbara lille man. Storasystern fortsätter att briljera och vara världens bästa storasyster.  Är verkligen imponerad över att hon tar allt med lillebror med ett sånt lugn.



Imorgon är det måndag och pappan ska tillbaka på jobbet. De känns som en väldigt spännande utmaning att rodda alla barnen i en vardag helt själv. Är egentligen inte alls orolig över hur jag ska klara dagarna utan mer hur vi ska få ihop nog med sömn med tanke på att Lilly inte riktigt vill sova... Men det ska nog lösa sig. Ska bli skönt på ett vis att sparka igång vardagen och börja få lite rutiner. Jag och mina älskade TVÅ barn, häftigt! 




Tjugofjärde Januari.

Lillebror har nu fått sitt namn efter många om och men...
Han ska heta Oskar Vilhelm Kolbengtsson.
Vi älskar namnet men inser att vissa av våra kära släktingar har lite krångel med de. Jag uttalar namnet Vilhem eller Vilem då blir de lättare. 


Annars har vi haft en underbar dag hemma i det lugna. Anders och Lilly har varit ute och lekt och jag och Vilhelm har varit inne och myst. Solen sken idag och de fick verkligen naturen att visa sig från sin bästa sida. Så vackert! 

Nikita sköter sig gudomligt som vanligt, här verkar hon ha Te-bjudning med sig själv.

Tack!

Vill säga de så alla kan se och läsa hur glada och tacksamma vi är över all hjälp vi fått nu med huset och framförallt med våran lilla prinsessa Lilly.  Ni är guld värda och helt ovärderliga! 

Mamma Eva! 

Mormor Sonja!

17 Januari 2016

Ja så kom då den efterlängtade lillebrodern! 17 Januari kl 16.50 fyra dagar över tiden.Han vägde 3970g och var 53cm lång. 
 
 
Vi hade en välda tur och resan ner till Lycksele gick väldigt lungt. Fredagkväll började jag ha förvärkar och på lördagmorgon bestämdes de väldigt fort att min mamma och mormor skulle komma upp för att vara med Lilly ifall att vi skulle behöva åka. Dagen gick och värkarna komme och gick. Mot kvällen och natten så ökade värkarna så på söndagmorgon vid 6 så åkte vi in till Tärnasjukstuga där det konstaterades att jag öppnat mig ca 3cm. Värkarna hade inte dragit igång så farligt men vi bestämde oss då för att åka direkt till Lycksele. Väl där hade värkarna stannat av lite så vi grejade med lite annat. ca kl 12 blev vi inskrivna på förlossningen och 16.50 var våran underbara grabb ute och allt gick hur bra som helst och det är tackvare att vi hade en underbara barnmorska, en äldre pensionerad skåning som varit barnmorska i 53år. Hon är en av dom häftigaste damerna som jag har träffat och jag vet att Anders håller med. 
 

Vi åkte hem onsdagmorgon från Lycksele och kom hem till en tjej som tog emot rollen som storasyster med ett stort leende på läpparna och hon är så lugn. 
Nu har några dagar gått och mamma och mormor har åkt hem. Det är inte mycket till rosa fluff fluff men vi tackar och gläds enormt för våra två underbara barn, just nu ligger fokus på att försöka få ihop några timmars sömn per natt. Med en dam som inte vill sova så tackar jag någon där uppe för att lillebror sover så bra som man hade kunnat önska. 




väntan

Att gå runt och vänta och hoppas att något ska hända har gått ganska bra hittills, nästintill smärtfritt och smidigt. Men inatt vaknade jag och var ner på toa sen när jag la mig i sängen igen så kunde jag inte låta bli att försvinna iväg i tankarna att att oj så kul och perfekt om vattnet ville gå i natt osv osv. Plötsligt låg jag här sömnlös med en kännsla likt att det skulle kunna vara julafton imorgon. Tror ni de va enkelt att somna sen igen?

Kallt har vi också -33 så vi eldar och eldar.

Tankar om sömn.

Är väl inte direkt en hemlighet att Lillys sömn inte har varit den bästa någon gång sen hon föddes, men på nått vis så har man ju lyckats förtränga mycket av eländet och vårat måtto har verkligen blivit "en natt i taget". Får man en bra natt så känns det som en megaseger och det kan verkligen göra hela ens dag, medan nästa gör att man känner att man bara vill bryta ihop och ge upp totalt. Om man skulle sitta och älta och gå igenom hur statistiken skulle se ut för hennes sömn så skulle jag nog bryta ihop för dom bra nätterna kan räknas på en hand. 


Men när jag tänker på det så är de ju inte så farligt ändå, kan känna att det skulle vara tuafft om den lilla i magen har kolik och jättekämpigt tex med magen men de var ju då som min kära mor sa. "De fixar ni om de skulle bli så!" och ja på nått vis tar man sig ju igenom allt för man måste. Fördelen vi har haft med våran underbara tjej är att hon nästan aldrig har dåliga dagar, fast hon sovit dåligt. För det mesta hela tiden som en solstråle vilket gör allt så mycket lättare. 



dagen med stort D.

Ja idag är dagen D. Liten är färdig bakad men har inte visat några som helst tecken på att anlända. Nu tycker vi i familjen att det börjar vara dags att den lilla ska komma men konstigt nog så verkar dom inte komma på beställning. 


Anders säger att den lilla nog tänker vänta tills de blir mildare....jag hoppas han har fel för annars måste vi ju vänta till nästa vecka.... 

Magen idag 40+0. 

januari

Sa de direkt när jag blev gravid att antingen kommer det att vara snöstorm eller permafrost när vi ska ner till förlossningen i Lycksele.  Det ska bli spännande att se vilket av det de blir med tanke på att det inte verkar finnas något som helst mellan läge. 



Är i alla fall väldigt glad över att det var så pass milt idag (-10) så att jag och Lilly kunde gå ut och få lite luft och busa. Anders har gått tillbaka till jobbet efter att varit långledig nu efter jul, tror han är väldigt nöjd över det så han får "jobba av sig " lite. Haha.



Mindre roligt är de att de verkar som att de bara ska vara milt till onsdag för att sedan gå mot -30 igen på torsdag..... Är väldigt less på kylan när man blir som instängd i ett fängelse men värst är nog att inte kunna gå ut med Lilly och att hon inte kan vila i vagnen som hon brukar. Men de är ju trotts allt januari så man kan ju inte vänta sig nå annat heller.... 


Liten liten i magen

Känns väldigt skönt att det nya spännande 2016 är här. Stressen över att liten inte fick komma förtidigt har lagt sig och nu är jag åter tillbaka på att undra när du tänker komma?! Jag har hela tiden varit inställd på att gå över tiden. Anders han pratar om tidigare och sen så får man ju hela tiden höra från alla att nr två alltid kommer tidigare. Ja fast många som jag pratat med och när jag läst på nätet så har dom gått över tiden, bebisarna har ingen brådska ut inte. 


Idag är det 11 dagar tills liten är beräknad,  tanken på att behöva gå över tiden är absolut inte lockande nu när kroppen blivit så väldigt tung. Nu blir de fokus på att sova så mycket jag kan och ändå komma ut och röra mig på dagarna så liten inte tror att det är allt för lungt. "Gör mamma och pappa glada och behaga att komma i lagom tackt inom dom närmaste dagarna. 

RSS 2.0