Frisören

Idag fick vi oss äntligen iväg till bästa Sandra och salongen. Vilhelm har önskat länge att få klippa sig då han varit väldigt långhårig.









Dom stora var så duktiga på att sitta ställa och de märks verkligen att dom älskar att sitta i stolen och bli ompysslad medan lillasyster inte alls var så imponerad av att vara stilla. 

Helgen

I helgen hade vi besök av bästa Erika och David ned deras två guldklimpar. Så underbar helg och fast att de är en rätt sliten mamma idag så är energikontot ändå på fyllt. Barnen har dessutom lekt så himla bra hela helgen. Älskade små. 


David hjälpte Anders att sätta in ett fönster. 





Nominerad

Anders var nominerad i en väldigt fin "tävling" att bli ut sedd till 2019 års Värdskapsmästare. 
Destination Visit Hemavan Tärnaby fortsätter leverera Värdskapsmästare utifrån de riktlinjer som vi gemensamt med företagen arbetat fram. Ett av de utmärkande dragen för värdskap i Hemavan Tärnaby är att de gäster som kommer hit ska få ett bra bemötande av engagerad personal som har god kunskap om området, oavsett vem de möter. Till grund för vem som får ta emot utmärkelsen Värdskapsmästare är också de tre värdeorden vägledande "välkomnande" "personligt" och "stolt".
Han vann inte priset men att få bli nominerad och få så fina ord skrivna om sig är ju så otroligt roligt och häftigt. Vi är så stolta över våran alldeles egna pappa Anders.
Här är nomineringen:
Anders Kolbengtsson Contractor Bygg – Anders har ett personligt bemötande och är en stolt snickare som lyhört löser kundernas behov med sin välkomnande charm




Tjugonde september

Veckan gick i ett hafs. Jag Anders och Hilda är mer eller mindre fortsatt förkylda men L och V har klarat veckan galant. Tandläkarbesök som gick galant, förskola, skidgympa träning i sporthallen som också gick bra. 





 I helgen blir de jakt för Anders och vi ska bara vara hemma och samla kraft och energi så vi blir frisk och dom stora slipper åker dit. 
Fick mig dessutom lite extra kärlek i form av blommor av älsklingen min som jag kan njuta av för fullt i helgen. 

Sjöbotten

Jag och barnen har varit några dagar i Sjöbotten och hunnit träffa finaste Erika och hennes två underbara barn. Åkte förbi Sofia på en kvälls kaffe och jag som inte skulle bli sen kom hem vid 23.30. Rätt trötta och slitna packade vi oss in i bilen och åkte till syster i lakafors där vi sov en natt så barnen han leka en massa sen skjutsade min underbara far hem oss igen. 








Vi kom hem lördagskväll och igår myst vi med morfar innan han åkte hem och sen tog vi hand om potatisen i potatislandet. 



Väldigt varierande storlek men för att vara första gången i landet så är vi ändå nöjda med resultatet. 

Älgjakt

I måndags startade älgjakten och ingen var lyckligare än Nikita att äntligen få ut i skogen och jobba lite. Och med tanke på hennes nio år och den väldigt bristfälliga motionen hon fått så trodde vi nog ändå att hon skulle vara mer slut än vad hon varit när dagarna tagit slut. Igår fick hon dock utdelning för sitt jobb då hon och Anders slog sitt rekord och fick skjuta en fjortontaggare. Tänk vilket radar par dom är och hur otroligt duktig hon är som bandhund. Synd att vi inte visste de tidigare i hennes liv. Nu hoppas vi bara hon får fortsätta vara i god form och orkar jaga många år till.



Traktor är väldigt poppis när gammelfarfar styr
Barnen älskar att få vara med och hjälpa till. 


Nikita när hon var valp. 


Våran fina kloka Nikita




Dagarna rullar

Vi har hunnit med lite smått å gott bla
Sista turen med "raggarbilen" hela familjen för den här säsongen. Vi åkte in till hemavan och köpte lunch då Vilhelm vann ett presentkort på hamburgare på midsommar.




Och en massa bus och lek. 
Lekt frisör 


Barnen gjorde en flagga till kojan


Och har spikat ihop alla möjliga små och stora figurer/lådor/grejer 





RSS 2.0