En bra dag

Igår hade jag och barnen en sån bra dag. Vi mös framför tvn med frukost och dom vanliga kläderna åkte inte på förrän vid 10. Sen så var vi ute i de härliga vädret för de mesta hela dagen och barnen lekte så fint tillsammans.







Sen mys när jag lagade mat och barnen väntade på pappa. 


Vardag

I måndags var vi tillbaka i vardagen, Anders åkte på jobbet och jag skjutsade dom stora barnen till förskolan. Lyckliga var dom att få träffa alla kompisar igen och inte alls redo att åka hem när jag kom för att hämta. Som de ska vara enligt mig. Hilda och jag har inte hunnit med så mycket mer än att stöka på med måsten här hemma men nästa vecka tänker jag att vi ska ta vara på tiden bara jag och hon och hitta på roliga saker när dom stora är på föris. 

 
I tisdags kom sommaren tillbaka precis som i resten av Sverige och vi var ute och busade på hela dagen. Idag har barnen varit på förskolan igen och innan vi åkte hem blev de mellis med pappa i tärna och en massa bus i lekparken. 
Vi startar upp vardagen lugnt för nästa vecka är Anders ledig för älgjakt så vi håller tummar och tår. 



Födelsedagspresent

Igår åkte jag och Lilly till Hemavan för att möta upp Sandra där hon hade planerat en överraskning i födelsedagspresent åt oss.

Vi tog gondolen upp på toppen tyvärr var de väldigt disigt och regnigt så man såg inte så mycket. Men Lilly tyckte de var väldigt spännande ändå. 




Sen traskade vi längs kungsleden bort mot högfjällshotellet. Efter halva biten (2km) bjöd Sandra på fruktstopp och Lilly hittade en gästbok som vi skrev i. 


Lilly började fråga smått om vi var framme snart men hon krigade på helt utan gnäll. 

Så kom vi då äntligen ner och fram till "Hem och vän" där vi skulle äta. 
4km som hon dansat sig igenom då får man massa god mat och som hon åt. 
Plättar med massa banan, choklad och grädde
Och efterrätt en banana split. 
Tusen tack Sandra för den fina presenten och oj så stolt jag är över våran Lilly. 


Sista lediga veckan

Anders är nu inne på sin sista lediga vecka för sommaren och vi tar vara på den med familjetid.

Vi åkte ut på en liten tur med fiske och middag ute. Tålamodet för fiska finns inte kan man minst sagt säga och Lilly är väldigt lik sin mor (lite för bekväm, kort tålamod och hatar mygg) så efter en kort stund med fiske så flyttade vi oss lite och hittade ett mysigt ställe att utforska och grillade hamburgare marsmellows och drack varmchoklad. Vilhelm var överlycklig över äventyret, Lilly tyckte att maten var bästa delen och Hilda var nöjd när hon fick leka i vattenpölarna. 
















Tänk att barn och en familj ger livet en helt annan mening. Kärleken är helt obeskrivlig. 


Leklandet

Vi fick en "familjeslant" av gammelmormor Sonja när hon var och hälsade på och efter att barnen önskat att få åka till leklandet en längre tid så fick jag äntligen tummen ur och vi tog med oss Louise och busade i nån timme. Väldigt uppskattat och kul hade vi.













Blåmärken

Just nu verkar syskonen Kolbengtsson vara inne i någon typ av "fas", blåmärken... Hilda slog en pall (?) i pannan och fick sig ett blåmärke i pannan, man kan se en liten "försvinnande" blåsning.
Lilly vaknade yrvaken en natt från våran säng och var kissnödig och lyckades gå in i dörrkarmen och fick ett blåmärke i pannan. 
Och idag springer Vilhelm och kastar sig in i lektältet och lyckas slå pannan rätt in i väggen då tältet stod nära den vanliga väggen. 

Men "peppar, peppar ta i trä" så har vi sluppit akutbesök och brutna ben. 

Men annars förutom de har vi de fint. Anders kämpar på och bygger. Han är så fruktansvärt duktig och de är så häftigt att se huset växa fram. 



Eget rum

Inatt sov Hilda för första gången i eget rum. Hon har fått flytta in i "skrubben". De gick kanon, hon vaknade några gånger men somnade om fint både själv och att jag gav henne nappen. Morgon tog hon först 06.45!




Grattis

En av dom finaste människorna jag känner,  en av mina bästa vänner fyller år idag.
Grattis till dig finaste mormor Sonja. 




Andra augusti

Lugnet har lagt sig då mor och far åkte hem i söndags. Vi fortsätter att njuta av att ha Anders hemma med oss då han har semester/föräldraledigt till sista veckan i augusti. Vi försöker jobba på så mycket de går med utbyggnaden (läs Anders) men vi har haft lite förkylningar och ögoninflammation som bråkat. Men nu verkar alla piggare så nu vänder det. Underbara dagar med sol och värme med lätt vind så vi har varit mest ute hela tiden. Barnen är duktiga att roa sig. Hilda är de full rulle på nu mera och den mesta av min tid går till att försöka hålla reda på henne.














RSS 2.0