sjumånader

Idag blir våran lilla tjej sjumånader. Tiden springer iväg och hon börjar bli en riktigt stor tjej.

*sitter själv lite längre stunder.
*har nästan helt slutat amma på dagen å föredrar gröt.
*älskar gåstolen och kör runt i hela köket.
* leksaker som smäller och leverom är bäst.
*har fyra tänder.
 Osv osv.


Idag skulle vi igentligen åka in till Tärna å göra några ärenden men eftersom att det är halv storm ute kändes de onödigt, så vi har varit hemma och busat på istället. Lilly kör rally med gåstolen och jag fick mig en riktig kyss över foten. Ajaj. Älskar min underbara man extra mycket idag för att han har byggt inglasad altan så Lilly kunde sova förmiddag ute trotts de dåliga vädret. Ovärderligt! 

Imorgon ska jag på tjejkväll med goa tjejer från byn, Anders ska ta hand om Lilly själv. De känns som ett perfekt tillfälle nu när hon gillar gröt och jag bara är en bit hemifrån. Så de ska bli spännande, hon är inte alls mammig av sig men när hon ska sova brukar de bara vara bröstet som duger. Vi får se, de blir kul i alla fall. 


pappersdag.

Ja de är vad jag kallar den här dagen, pappersdagen. Har äntligen tagit tag i alla mina papper med räkningar å annat kul å fått in de i pärmen och ringt och fixat lite viktiga saker så idag känns jag väldigt vuxen och duktig.

Lilly är på strålande humör idag fast hon inte har så stor lust att sova. Hon har ju dessutom blivit en riktig hejare på att äta gröt, vilket känns jättekul. Problemet är ju bra nu att hon vill inte amma på dagen och det enda som duger är gröt så jag är lite orolig att de blir lite lite näring så nu blir det till att köra hård träning att börja äta vanlig mat. (önska mig lycka till)  ska bara hitta nått bra som hon gillar som jag kanske kan göra själv hemma, annars får vi köpa burkmat. Får se hur det går. 





Nu vilar hon lite så nu ska jag njuta av en kopp kaffe. 

27 januari

Här rullar vardagen på som vanligt utan större utsvävningar. Igår var jag å Lilly och åt lunch med Sandra och fick sen middag hos farmor och farfar, snacka om lyx! 


Kan inte förstå att om två dagar blir Lilly sjumånader, tiden går så himla fort och det känns som hon utvecklas i räserfart. Det bästa som finns nu är gåstolen. Nu har vi tagit bort mattorna i köket och hon sitter i den där stolen och kör runt i hela rummet, helnöjd att få utforska allt som finns att ta och titta på. I helgen har hon också lyckats få upp lådor i köket så nu börjar det bli till att bebissäkra.


Filmade Lilly i helgen och när jag såg filmen så höll jag mig för skratt, förut hörde jag hur brett jag höll på att börja prata. Nu hör jag de inte längremen oj så olustigt de är att höra sin egna röst å inse hur väldigt brett jag pratar. Skrämmande! 


Föräldraträff

Efter en långt ifrån bra natt så kändes det ändå kul att stiga upp imorse för kl 13 så var de föräldraträff igen, kändes så kul att träffa alla igen nu när de var ett tag sen sist. Skönt att de inte var riktigt lika kallt idag som igår. 

När jag då kom hem från träffen så hade jag så mycket energi så när Lilly sover i vagnen så städade jag övervåningen, underbart skönt! 

Och nu ikväll så åkte Anders på möte i Hemavan så då passade jag och Lilly på att åka till farmor och farfar och mysa, väldigt trevligt.
Nu sitter vi här i soffan med en trött tjej men som ändå inte riktigt tänkt sova.

Gammelfarfar och Lilly. 

Vackert ute igår.


16 januari

Äntligen har jag kommit igång efter förkylningen och har hunnit umgås med vänner, besiktat bilen och hör å häpna den gick igenom!
Mätt och vägt den lilla damen har vi också gjort å på måndag då ska vi träffa läkaren för sexmånaders koll. Det blir toppen. 

Nu är de helg igen och imorgon åker vi till Mo i rana med Anders farmor och farfar det ska bli så kul är riktigt sugen på att shoppa! 

Utsikt över tärna.

Nä roligare än så blev det inte nu ska ja ta mig en kopp kaffe. 

kryare tider

Efterfrågats uppdatering här, roligt att nån hänger kvar å läser synd bara att ja är så dålig på uppdatering.

Nu är vi äntligen betydligt bättre och har haft en toppen helg som bestått av mycket socialt umgänge. Heltrevligt efter att vi varit så isolerade. Åh vad jag tycker om våra vänner!

Ikväll fick vi också glada nyheter om att de kommit en liten pojk till världen och en liten tjej har blivit storasyster. Så kul och stort grattis till dom! 

Ligger nu i sängen och kikar på vår lilla prinsessa som sover i sin säng. Blir spännande att se hur länge hon tänker sova nu. Brukar vara ca 1timma sen är de panik som gäller. Håller tummarna att de ska bli en bra natt.



Fint väder har vi haft också. 

Träningen fortsätter.

Börjat träna med gåstol.


stora tjejen!

Mitt i eländet ska man ju se de ljusa i allt. Den lilla damen är piggare och har ingen feber, men det där med att sova på nätterna går halv knackigt för hon har en hemsk hosta men det ska nog bli bättre de med. Vi har iallafall märkt att vi har en stark tjej som är duktig på att sitta med lite stöd. Tackar Maria här uppe som kom med tippset om att ta amningskudden som sitt stöd, super smart! 



Nu ska jag vila lite, har åkt dit jag med och febern spökar lite smått. Tackar gudarna att vi är två som hjälps åt och att man slipper dra hela lasset själv.
Är glad och tacksam för min fina familj. Och farbrorn som varit här och hälsat på.

farbror Alfred och Lilly.

1 januari 2015

Imorse vid frukostbordet säger Anders nått i stil med "ja dom säger ju att första dagen på året speglar resten av de kommande året (?). Jiipie om det här ska bli vårat år".  Förkylning ledde till en helhysterisk tjej som just inte sov nått natten som var... Idag har det ändå gott relativt bra hoppas bara hon vill sova inatt. Stackars våran lilla prinsessa. Hoppas ni andra haft en bra dag. Nu ska jag försöka sova lite när hon nu sover. 





RSS 2.0