Trettionde november.

Veckan har flugit fram och innehållit både kyla och  varmare väder. I helgen är de byggnationer som är prio för Anders och vi andra ska ta de ganska lugnt då Lilly har blivit lite förkyld. Men på söndagmorgon är de hela familjen som ska sitta klistrade framför julkalendern på övervåningen. Lilly och Vilhelm har beställt våfflor till frukost då så vi får se vad de blir. Julkalendern verkar väldigt lovande i år och barnen längtar så de kommer nog att bli toppen.



Barnen hade dukat upp med långbord. 





Tjugotredje November

Imorse vaknade vi i vanlig ordning vid halv sex sen blev de frukost och lite mys.
Vid 9 åkte Anders till hemavan och köpte byggmaterial, medan han var borta började vi städa och julpynta i köket (nu har jag väntat länge nog) när han kom hem gjorde han och barnen saffransbulldeg. När den stod på jäsning åt vi lunch och Anders åkte till grannen och hjälpte han med att sätta in ett fönster. Sen när han kom tillbaka började jag och barmen baka lussekatter medan Anders gjorde lussebullar med fyllning. 
Barnen var så duktiga och var med tills nästan alla bullar var penslade och in i ugn. Så imponerad och mycket gott blev det. 
Sen kom gfarmor och gfarfar hit på fika. 



Skidträning

I veckan har de varit fullrullefrån måndag när vi var hemma och stökade på och på kvällen åkte Lilly och Vilhelm på glada timmen. Tisdag förskola.


 Onsdag sånglek sen första skidträningen ute för säsongen och de gick så bra för bäggetvå vilket är ett jättekliv för Vilhelm som vägrade stå på skidor bland alla på träningen förra året. Torsdag var de förskola sen åkte jag med Lilly och Vilhelm på stallkul vilket var så himla mysigt. 





Fredagen tog vi de väldigt lugnt och laddade för helgen. 



Helgen

Helgen har vi myst på en massa här hemma. Vi har tagit fram barnens skidor, lekt med traktorer, isolerat och skruvat, sett film och myst en massa. Har gått hela helgen och varit så sugen på att börja julpynta så nu har jag bestämt att nästa helg då smäller det. Kunde inte motstå att köpa en Koktskinka som jag senapsgriljerade på lördagsmorgon. Så sjukt gott och de känns som jag aldrig kommer bli less på de i år.












Tolfte november

I onsdags kväll efter barnen varit på skidgympa blev Vilhelm askgrå, kallsvettig och illamående. När han kom hem spydde han och vi var säker på att de var magsjuka. Han hade kramper i magen på natten men på dagarna var de fullrulle och han mådde som vanligt. 
Fredagen kom och ingen fler i familjen hade åkt dit och när han nu fick behålla all mat och må bra på dagarna så uteslöt vi magsjuka och vi tror mer på att han var förstoppad. Mamma, pappa och gammelmormor skulle komma upp men då vi ändå var rädda att de var magsjuka fick gammelmormor stanna hemma.

Tack och lov så började han må bättre även på natten mot söndagen då vi började "bahandla" som förstoppning i stället så nu hoppas vi på att magen ska ha kommit igång så pass att han får må bra. 

De var i alla fall väldigt skönt att mor och far kom upp och gjorde oss sällskap. Anders fick hjälp att isolera på nedervåningen i utbyggnaden och jag fick lite avlastning med barnen och tid att vila ikapp.  En helg som började oroligt men som slutade väldigt bra. 












Alla helgons dag

Helgen som var blev de fokus på lite byggnationer och eftersom att vi behöver få lös lite fönster som ska in på utbyggnaden så sattes den nya balkongdörren upp i vardagsrummet. Vi har köpt en begagnad "nödutgångstrapp" som ska fungera som en vädringsbalkong men är också tillräckligt stor för ett minibord och två stolar.




Blev så himla nöjd med resultatet. 

Han är fantastiskt duktig min kära man. 

På söndagen gick jag och barnen på en promenad när Hilda skulle sova och hamnade hos grannarna för lite bus och lek med bästa Signe. Vi är verkligen tacksamma över våra fina barnfamiljer i byn man känner sig rik. 






RSS 2.0