Lilly 6år

Idag fyllde Lilly hela sex år, blandade känslor för en mamma som inte riktigt hänger med. Liten blir stor och skolan väntar till hösten men Lilly känns redo så mamman kommer nog komma dit också...











Vi fick en väldigt fin dag tillsammans med mormor och morfar och fina vänner. 













Besök

Igår, lördag kom mamma och pappa hit. Var väldigt länge sedan som barnen fått träffa morfar så lyckan var/är total över att ha han här och han har inte fått en lugn stund sen dom kom hit. Dom hade med sig en liten sommarpresent till barnen med olika bubbel leksaker och en uppblåsbar dinosaurie som kan spruta vatten. Väldigt uppskattat.









Idag har Lilly och mormor gjort smörgåstårta, jag har målat, Anders har klippt gräs, morfar och Vilhelm har övat på kastspö och barnen har busat massor. 









Nu ikväll så åkte Anders och morfar med Lilly och Vilhelm iväg för fiske. Och nu är allt förberett för den stora dagen imorgon när vi får en 6åring i huset. God natt





Tjugofemte Juni

Tack och lov har de kommit lite svalare väder här hemma nu då de varit mulet vilket känns väldigt skönt och gett oss en chans att få huset svalt igen. Är så nöjd över att bo där vi bor då jag tycker lagom är bäst. 
Här myser vi mest och leker oss genom dagarna utan speciella mål. Väldigt skönt. 





Och igår åkte Stellan raggarbilen för första gången. 





Värme

Ja nu är de varmt. Vi försöker hålla oss inne dom varmaste timmarna på dagarna och är ute med vattenlek och glass en stund. Hilda fick feber igår och idag har hon haft lite feber också men vi försöker ta de lugnt och hålla oss inne med film.












Midsommarafton

Igår bjöd vi in några vänner och deras barn på fika och bus. Vädret var verkligen strålande nästan lite väl varmt. Men barnen lekte så himla fint ihop och dom varvade vanliga lekar med vatten lek. Väldigt trevligt att faktiskt hinna sitta ner och surra I lugn och ro.








Dans runt "stången" 



Hörtest

När vi åkte hem med lillebror från BB så hade han inte fått godkänt på hör testet på sitt vänstra öra. Vi fick då tid att komma ner på två veckor igen och göra om testet och igår hade vi tiden i Lycksele. Tanken var att vi skulle åka hela familjen och hitta på något kul i Lycksele men eftersom att väderprognosen förutspådde 27grader så kändes de bättre att dom stora skulle få vara hemma och kunna bada osv i stället. 



Så jag och Stellan åkte själv. Han skötte sig så snyggt och allt gick smidigt och bra. Godkänd blev han på testet så allt verkar nu vara i ordning, skönt att kunna bocka av det. 



Jobb vecka

Tiden springer iväg och snart har hela Anders första arbetsvecka gått. Barnen har skött sig så snyggt och vi har försökt hitta på lagom med saker att göra. Stellan fortsätter att äta, skita och sova men nu börjar han också vara så mycket mer "med" när han är vaken vilket är så mysigt. 








Vi har numera också en cykelvagn som Hilda är heltaggad att få testa. 



Potatislandet

Ja nu är då potatisen nere i jorden och Anders och barnen hjälpte farmor och farfar med deras land idag också. Så duktiga har dom varit och vi hoppas på stor skörd till hösten.




Igår var de städdag i vår bygdegård så då passade jag och barnen på att busa ute medan pappan städade inne. 







Sista dagen

Idag är sista dagen på Anders tiodagars ledighet. Vi har verkligen hunnit bara rå om varandra och leka med 100% fokus på barnen. Nu blir de spännande två veckor då jag ska rodda barnen själv på dagarna. De blir spännande att se om svartsjuka eller annat kommer fram då. De blir dock inte många dagar jag blir själv på dagarna, exakt åtta dagar rör de sig om. Känns kul. 

BVC och tand

Igår kom den riktiga sommarvärmen och barnen lekte så bra ute hela dagen och ville verkligen inte komma in när middagen var klar.


Jag var med Stellan till BVC och vägde å mätte han. 4300g och 55cm lång. Han växer så de knakar trotts att jag tycker att han äter så sällan. Han verkar må hur bra som helst då han mest bara sover hela tiden. 



Medan jag var borta så tappade Lilly ännu en tand och stolt som tuppen var hon. 


Potatisland

Igår var vi allihopa hos farmor och farfar. Anders hjälpte dom att fräsa upp potatislandet så nu kan vi också fräsa i vårat.

Anders tog med Hilda i vagnen och dom stora cyklade dit med sina stödhjul på cykeln som Lilly inte alls känt sig bekväm att ta bort. Dom cyklade i mängder hos farmor och farfar och tillslut lyckades Anders övertala Lilly att ta bort stödhjulen och då ville självklart Vilhelm ha bort sina med. Stolta och glada barn kom tokcyklandes ute på gården. Så roligt att de äntligen lossnat. 


Sen bjöd farmora på våfflor, jag och dom stora satt på altanen och fikade medan den lilla var i köket med farmora och farfar. 





Tio dagar.

Oj som vi njuter av att bara få vara hemma tillsammans och små greja men framförallt bara umgås och mysa. På måndag är Anders tiodagars ledigt slut. Men då blir det bara jobb i två veckor sedan långledigt med sexveckors semester.

Här om morgonen fick jag sovmorgon och när vi kom ner då hade dom gjort amerikanska pannkakor och dukat fint med ballonger bara för att barnen tyckte att de skulle vara kul. 




Så gudomligt gott. Världens bästa familj har jag. 

Kan vara världens gladaste och stoltaste storebror som gärna vill hålla och mysa med lillebror. 
Lilly spelade och sjöng för lillebror sen anslöt hela bandet. 

Lillstellan sover, äter och bajsar på repit och verkar få må hur bra som helst och de tackar vi för. 



6 Juni

Igår var en grå och små regnig dag så på förmiddagen hade vi inne mys då Hilda sov. Anders och Vilhelm spelade tv-spel och jag å Lilly tog fram lekleran. Väldigt skönt med en stund själv med dom stora.


Till fikat blev vi bjudna till Louise och Alfred på paj och glass. Så fick vi kolla in deras senaste projekt uteplatsen. Altanen blir så fin och jag längtar att få sitta där uppe njuta av nått gott och suga in den fantastiska utsikten. Väldigt trevligt tyckte vi och barnen, lillebror sov hela tiden i vagnen. 





Får se vad de blir för upptåg idag. Fortfarande grått å trist ute.. 

Första badet

Idag fick lillebror sitt första bad och han älskade det. Trotts alla små "hjälpande" händer och skvittrande vatten. Dom är så fina med lillebror och förstår ändå att man måste vara försiktig.





De är väldigt utmattade att bada



Namn

Nu har de lilla "gossebarnet" fått sitt namn.
Han ska få heta Stellan.

Hans Stellan Kolbengtsson 

Hans efter min morfar Hans Johan Herman Brännström i mallannamn 

Stellan efter Anders farfar Stellan Mauritz kolbengtsson i tilltalsnamn. 






Juni

Vi kom hem från BB tisdagskväll och mamma stannade en dag och åkte hem idag på förmiddagen. Vet inte vad jag hade gjort utan mamma och är så enormt tacksam att hon stått ut att vara med oss i nästan tre veckor. Älskar dig och tack för sällskap och all hjälp med barnen och hushållet.



Första barnvagnsturen för lillebror 3/6-20.



Hemma

Att få komma sig hem från BB med lillebror kändes lika overkligt som med dom andra, överväldigande och helt underbart att få komma hem till syskonen.

Lilly och Vilhelm var vakna när vi kom hem på tisdagskvällen medan Hilda hade lagt sig. 


Väldigt glada och stolta över sin lillebror. 



Hilda kom in till oss på morgonen och fick träffa lillebror. Hon blev förvånad att lillebror låg där i sängen men väldigt glad och ville killa på han hela tiden. 





31/5 dagen du kom

Söndagen 31 maj på morsdag kom du till oss. Tolv dagar gick du över och jag hann misströsta att han inte skulle komma i maj men så kom den mest fantastiska morsdagspresenten som jag någonsin kunnat få.

16.30 föddes lillebror Kolbengtsson 
52cm lång 3870g tung








RSS 2.0