Nyårsafton

Känns väldigt skönt att det nya året står och knackar på dörren. Inte för att jag på något sätt är missnöjd med vad 2015 har erbjudit utan mer för då kan jag slappna av och känna att den lilla i magen kan komma när den känner för det. Året 2015 har bjudit på så många underbara stunder att jag vet inte ens vars jag ska börja, men jag har varit hemma med min underbara dotter över ett år och fokus har verkligen legat på våran lilla familj. Många positiva saker har hänt 2015 och blickar man framot till vad 2016 har att komma med så kan jag knappt vänta. Trodde att året som gått skulle vara svårslaget men tänk så fel jag verkar ha. För min lilla familj kommer att växa och få en till familjemedlem. Jag ska bli moster vilket känns hur stort och kul som helst. och så mycket mycket mer som kommer att visa sig eftersom. 
 
Här har kvällen spenderats med Anders farmor, farfar och far. God middag, efterätt, mini julafton och Lilly har haft "Te-bjudning" med sina nya leksaker. En slagen hjälte ligger nu och sover i sitt rum. Anders tog sparken och for till grannen och jag myser i fotöljen med godis och slötittande på tv. Underbart kan jag känna med tanke på att det enda min kropp vill göra är att vara stilla och vila. Jag skickar alla en hälsning nu för när tolvslaget kommer tror jag nog att jag sussar sött i min säng.
 
 
 
 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Lilla familjen hälsar gott slut och ett gott nytt år fyllt med en massa kärlek och lycka!
 

julen.

Julen spenderades som sagt nere i Skellefteå och blev väldigt lyckad. Trotts dåligt väder före och efter så fick vi en vit julafton.  
 
 
Vi hann umgås med släkt och vänner, äta massa mat, spela spel och bara vara. Helt underbart. Självaste julafton gick väldigt smidigt och bra och enda gången Lilly grät var när tomten kom, annars var det bara glada miner.
 
 
Jag och Anders fick oss lite egentid på lördagen och passade på att gå ut och äta och se på bio. "En man som heter Ove", vi har lyssnat på den på ljudbok så de var kul att se filmen. Betyget blev helt klart sevärd. 
 
 
 
 
 
Nu är vi hemma i Tärnamo igen och laddar batterierna för fullt inför den lillas nedkomst. Just nu ligger jag väldigt lågt och Anders drar det tunga lasset tills vi kommit över på det nya året. Sen blir det till att börja leva som vanligt igen. Oron för att de ska bli nu i slutet av december gnager ändå lite i bakhuvudet.  Bättre att ta de lungt nån extra dag, men sen så kommer nog den lilla när den kommer, då är de nog bara att försöka hänga med. 
 
 

kvalitetstid

Kom till Sjöbotten i lördags då även min bror och faster kom från södern. Nu i dagarna två har Lilly riktigt få rå om mormor, morbror och "gammel"faster. Är så kul att se hur roligt hon tycker de är och att dom i lugn och ro hinner umgås. Ikväll kommer även morfar, moster Johanna och morbror Nils hem, väldigt kul! Så imorgon blir de ännu mera mys med än fler släktingar, de gillas starkt! 









Helt underbart, donnan som vägrat välling åt en hel flaska till kvällsmål. Detta bådar gott inför framtiden!  

29 dagar

Idag är de 29 dagar kvar tills den lilla krabaten ska vara färdig bakad. Jag har hela tiden sagt att jag kommer att gå över tiden och att jag gärna gör det för att det ska hinna gå tid från jul och nyår. Just nu kan jag känna bara den lilla inte kommer innan nyår men när det nya året är här får den lilla mer än gärna behag att komma så fort det går! Foglossningen som inte alls bråkat mycket på sista tiden fick full kraft nu i helgen och nu strålar/ilar/trycker de på rätt så bra neråt. Hoppas väl på att de är "fixering" och får se de som något positivt att kroppen börjar förbereda sig ordentligt.  
Beklagade mig lite igår för min mor och idag känns de faktiskt som den värsta ilande smärtan är betydligt bättre, så de var nog bara lite medlidande jag behövde. Haha.


På lördag packar jag och Lilly oss iväg hem till mor och far i Sjöbotten för att "förmysa" med släkt och vänner innan jul och Anders kommer till julafton och sen blir vi några dagar i Sjöbotten innan vi åker hem för att ladda batterierna och förbereda inför den nya familjemedlemen. Känns väldigt kul att åka hem och träffa alla där hemma i Sjöbotten.  Lilly kommer att må som en gud med massa folk att leka med.


Höll på att glömma, Anders har ju fixat och donat så fint och bra för oss. Han har fixat räcke och grind i trappan!  


Lucia!

Tredje advent och lucia. Vi hade tänkt överraska gammelfarmor och gammelfarfar med lussefirande som förra året men eftersom att dom inte är hemma än så fick de bli några bilder på en uppklädd lucia. De blev ett special ljus när jag inte köpt ett riktigt "lucia-ljus" än men de var väldigt populärt med el-värmeljus och en liten kopp. 



Dagen kan bara bli bättre om man ser till hur natten varit. Idag är de lite kallare, de ligger kring -12 och de känns ju väldigt lagom. Har jag tur så kanske mina två favoriter fixar en julgran så den är redo när den ska få komma in i stugan. 

Speciella lucia hälsningar från Lilly till:
Mormor och morfar 
Farmor och farfar 
Gammelmormor Sonja.
Gammelmormor Berit och gammelmorfar Rolf
Gammelfarmor och gammelfarfar. 

12 december

Lilly har sovit i sitt rum inatt. Gick jättebra vilket var väldigt skönt med tanke på att hon sovit inne hos oss när hon haft sån tandvärk.  Vaknade 05.15 av att hon satt i sängen och smått ropade "mamma". Efter det så har vi försökt roa oss i soffan men nu är hon tokless så nu finns nog ingen återvändo. 



Ihelgen blir de hyfsat lungt och jag ska försöka plocka lite inför allt som ska packas och struktureras inför jul. Började faktiskt skriva en packningslista för BB väskan igår också. Spännande!  



Tionde december

Idag är de 10 december och det betyder att på söndag är de exakt en månad kvar tills liten i magen är beräknad.  Idag har jag och Lilly varit på MVC och allt såg bra ut med den lilla i magen.  Växer och frodas och verkar ligga redo för nedkomst vilket alltid känns skönt att höra, även om den fortfarande kan flytta sig. Lite sämre med blodvärdet men ingen åtgärd behövs där än så länge. 



Efter träffen på MVC så åkte vi till Hemavan för att träffa upp pappan och gå till bästaste frisören Sandra. Lilly fick sin första riktiga frisering och hon skötte sig så bra!  Och jag fick mig en barnfri middags dejt på Nannas med Sandra och en klippning. Kunde inte blivit en bättre kväll. Hon är rätt så väldigt underbar den där Sandra. 

De bästa med en klippning hos Sandra är lockarna hon gör i håret!! 

Ikväll nu när jag kom hem så har jag varit så uppe i varv så att fundera på att sova har inte kommit på tal. Har fixat lite med julklappar och börjar kanske få nån ordning. Nu ligger jag i sängen och snurrar sådär som vanligt på fötterna. Lite irriterad över att pyret i magen har börjat bli en smula ivägen och stör min annars så väldigt sköna nattsömn. 

Denna långhåriga donna är nu friserad!  

sjukstuga

I helgen har vi haft sjukstuga för fulla muggar. Jag åkte på vinterkräksjukan i fredags kväll och natten mellan lördag och söndag åkte Anders dit. Som tur är så har vi gott i skift och jag hann bli "frisk" innan Anders blev dålig så de har gått bra. Lilly har klarat sig ganska bra, hon har varit lite hängig och tjorvig i magen men ingen spya, tack och lov!! Däremot så har sömnen inte varit bra och hon har haft fruktansvärd tandvärk. Är så fruktansvärt less på att känna mig så maktlös! Alvedonen som annars brukar göra susen har inte gett mycke lindring..... 

Men idag är en ny dag och den har börjat utan någon sjukdomssymtom så nu bestämmer vi att till på onsdag då är hela familjen friskförklarad! 
Skulle egentligen på träff hos min barnmorska idag för att kolla in pyret i magen men i och med att de är 48 timmar från sista symtom så tänker jag respekterar det fullt ut och inte åka någonstans idag. Blev träff på torsdag istället. Jag är lur på att den lilla i magen har flyttat sig lite eller bara växt för nu känns de väldigt fullt i magen och alla mina rörelser tar emot! Bläää för den kännslan och blä för dålig nattsömn!


Nä nu har jag gnällt klart. Hoppas ni får en fin vecka!  

RSS 2.0