Omringad av kärlek!

Ja nog kommer Lilly växa upp och vara älskad av många. Vi är så lyckliga över att ha så fin familj och vänner runt oss. Har spenderat en vecka i sjöbotten och träffat många fina vänner och framför allt så har Lilly fått spendera en massa tid med hennes mormor och morfar. En enorm lyckokänsla sprider sig i kroppen när man ser hur ofantligt mycke kärlek dom känner till våran lilla tös. Att då komma hem till Tärnamo och längtan efter familjen i sjöbotten kommer smygandes, veta att vi har underbar familj och vänner även på hemmaplan är skönt.  Så tack för de alla våra fina! Puss å kram på er! 





Tand å rulla.

Igår hände mycket för den lilla damen. Kände en liten tand i nedre käken som kommit fram lite och är sylvass sen så när jag borstade tänderna igår och hon låg på en filt på badrumsgolvet så "tjopp" så vände hon från rygg till mage! Inte illa pinkat för min lilla tös som blir fyra månader på onsdag. 




Kvalitetstid!!

Igår var jag och Lilly och myste med Sofia, Gustav och Alma. Dom tycker vi mycket om! Tack för att ni finns och för att du är mamma ledig Sofia, haha så du har tid för oss. :-p 
Gustav och Lilly. 
Han var väldigt nyfiken på Lilly.


Sen blev de hockey med Tommy, Anna, Erika och David, å mormor så klart. Väldigt trevligt det med. Idag är de oklart vad riktigt vi ska hitta på, men nått blir de. Men nu börjar vi längta tills pappa ska komma! Saknar! 

23 oktober

Åkte i måndags hem till Sjöbotten för att spendera lite tid med vänner och de blivna mormorn och morfadern. Till helgen ska Lillys kusin Tage döpas så Anders kommer ner till helgen. Första gången vi är från pappa så länge och jag tror inte att han riktigt gillade idén. Lilly har fullt upp att ta in alla nya intryck samtidigt som hon kämpar med en mage som är i olag på grund av kommande tänder (tror jag). Men jag är så väldigt imponerad över hennes glada humör trots att hon sover betydligt mindre än vad hon borde. Men hon har varit jätteglad på kvällarna och surrat å skrattat ända fram tills hon somnat av utmattning i sängen. Anders säger bara,  "ja men så länge hon är glad så måste hon ju må bra." Jo visst är de så men jag kan inte förstå att hon orkar vara så glad. Hon är då underbarast i hela världen när hon ler och de bara glittrar i hennes ögon. Mammas lilla underbara tjej! Åh nu måste jag försöka sova lite till... 
 
 
En tjej som är stark i nacken. 
 
Gladskit!
Bus med morfar.
 
Mys med mormor.
 
 
 

15oktober

Den lilla damen är nu ca tre och en halv månad. Hon har börjat dregla mer och mer och jag misstänker att de är tänder på g. I underkäken kan man se att de är två små korn som är påväg men som tur är inte kommit fram än. Hon blir starkare och starkare i kroppen och hon kan stå korta stunders med stöd. Nu har hon också börjat rulla på sidan från ryggläge men kommer sig inte längre. Växer så de knakar gör hon också. 




Musiklek!

Ja idag hände det. Jag och Lilly tog oss äntligen iväg på musikleken i Tärna. Hon har sovit oroligt inatt och varit väldigt gasig i magen, fick henne tillslut att somna om vid 7 halv 8 nångång. Sen vaknade hon 9 och var så glad, så trotts att jag egentligen inte tänkte fara så övertalade hennes glada humör mig. Är imponerad över att vi hann bli klar och komma fram i tid till 10. Det blev väldigt lyckat och de var en glad men trött tjej som somnade i bilen på vägen hem och som nu sover i vagnen. Var kul att få komma ut och surra med andra mammor så detta blir absolut fler gånger. 

Nu passar jag på att vila lite i sängen, har en känsla av att hon snart tänker vakna. Och till nått helt annat, vilket underbart väder vi har idag, sol!  

En bild från gårdagens promenad. 

Svaret på dilemmat.

Tack för svaren brudar. Mitt största problem är nog att komma över de här "de är lättast att stanna hemma för då funkar de bäst." För så är de ju, att de är lugnast att vara hemma, men i längden också tråkigt. Så nu har jag lovat mig själv att he mig iväg och testa. De ni skrev om vila i bilen innan och på vägen hem kan säkert göra att hon orkar vara pigg under aktiviteten och hon somnar säkert och sover bra i bilen efter också. Problemet blir ju bara om hon blir så där "härligt" över trött och hysterisk. Men då går de ju bara att åka hem. Så då var de bestämt, he sig iväg och pröva sig fram! 


På tal om nått helt annat så har jag köpt första julklappen idag. Längtar så till jul! Ska bli underbart att fira den med våran lilla prinsessa som äntligen kom till oss. 



Dilemma.

Jag har ett litet dilemma och funderar hur riktigt andra gör med sina små. Lilly har ganska samma mönster på sömn på natten och på dagen. Vi har lite rutiner och en av dom är att vid 11.00 på dagarna så vill hon sova i vagnen. Hon sover allt från 2 till 4 timmar. Tycker de är toppen att hon sover bra på natten och ändå sover så bra på dagen, men nu kommer då dilemmat. Jag skulle gärna gå på bebissim som är varje torsdag i Hemavan men det börjar kl11.00. Det är musiklek på tisdagar i Tärnaby men som börjar kl 11.00. Problemet blir ju alltså att aktiviteterna är under hennes vila och hon blir ju så trött om hon inte får sova vilket leder till en hysterisk tjej som i sin tur leder till en frustrerad mamma som alltså slutar med att de inte ger varken mig eller Lilly nått bra. Frågan är ju då om man helt enkelt får vänta tills hon ändrar rutinen själv? Eller ska man he sig iväg och hoppas på det bästa? Hmm...

Min underbara lilla skatt! 



3 månader! (29/9)

Lilly blev tre månader i måndags. Hon växer och utvecklas och allt går så fort. Hon har hittat händerna och kniper tag i sin mjuka leksaksbok och trycker den mot munnen. Förra veckan vände hon sig från mage till rygg. Än så länge så blir hon mest bara arg när hon ligger på mage men hon är väldigt stark i kroppen och speciellt i nacken. Leende och små "prat" är de gott om och man kan se att hon är killig på magen. Nu dom senaste dagarna har den lilla damen också börjat visa att hon har ett humör som heter duga. Fortfarande inte så förtjust i napp, händerna är mycket godare. 



Tre månaders sprutan tog vi idag och de gick bra. Ledsen blev hon och lite grinigt nu på kvällen med lite feber. Hon fick en alvedon sen så har de gått bra att somna. 

Hemma.

Nu är vi hemma igen och de är ju som dom säger "borta bra men hemma bäst." Har varit i Stockholm och hälsat på Anders mamma, mormor och morfar. Det blev även en snabb visit hos min faster. Väldigt kul att träffa dom och fint väder var de hela veckan. Lilly var inte alls imponerad över att åka så många mil och sitta stilla i stolen men hon gjorde så gott hon kunde. Kul med lite shopping och att bara umgås, tack så mycket för att vi fick hälsa på er. Kram på er! 

Faster Anna och Lilly. 

Åka bil.. Hmm
Anders och Lilly. 

RSS 2.0