Tänder

Ja nu har dom första två tänderna börjat komma upp genom tandköttet på Stellan. Stackarn har väldigt ont i munnen nu och han sover inge vidare när det kliar och gör ont. Men han kämpar på och gör det så fantastiskt bra. 21 Oktober kände jag dom två små vassa grynen första gången.
 
Annars så har vi haft mormor och morfar på besök i helgen, är så fruktansvärt less på corona och allt annat skit som kommer med de.... men vi fick i alla fall en fin helg tillsammans och solen sken på oss. Barnen var inte nöjda när dom skulle åka hem men vi får se till att träffas snart igen.
 
Smakade lite frusen banan för första gången också. Inte jättenöjd när smaken kom fram. 

Lillys första höstlov är här och det känns behövlig för henne då hon varit rätt trött på morgonen men igår innan hon somnade sa  hon "mamma jag saknar fröken och mina kompisar" haha och då har inte lovet ens börjat. Tänker att det är possitivt att hon trivs i skolan.
 
 


Bloggens existens

Jag har hamnat i ett läge där jag inte vet hur jag tänker angående bloggens vara eller icke vara. Har ju aldrig bloggat för att ha följare utan för att närmaste familjen ska kunna få uppdatering och då främst med bilder för min mormor och Anders mormors skull. I dags läget vet jag inte om någon av Sonja eller Berit läser bloggen och jag är ju inte direkt någon som skriver spännande saker. Är glad att jag bloggat i många år då man kan gå tillbaka och det har varit lite som en dagbok. Har bestämt att jag ska försöka få ut bloggen i bok....vilket jag har förstått ska vara möjligt. Men jag har svårt att bestämma om det kanske är dags att sluta nu. Sluta blogga och få ut den i en bokuppsättning i stället.
hmm, får lura ett tag på den.
Är de nån annan jag känner som läser bloggen?
 
 4/11-07 skrev jag mitt första inlägg på den här bloggen.
Med den här bilden bla.
 

Första snön

Idag föll stora vita flingor till marken och barnen säger att dom vill åka skidor imorgon... Hmm vet inte riktigt hur vi ska få ihop de.
Vi gick till farmor och farfars och åt mellis idag. 






Våran fina lilla tant 




Fjortonde oktober

Dagarna rullar på och humöret på samtliga i familjen åker upp å ner och hit å dit. Våran stora tjej har lite jobbigt med att måsta passa bussen på morgonen då hon är en riktig morgonmysare. Tur att hon älskar skolan och har de som motivation.

Stor killen går igenom någon typ av utvecklingsfas och vet inte riktigt själv vad han vill men de som alltid gör han glad de är bästa kompisen Edvin och olika kvälls aktiviteter. Och fortfarande säger han "jag älskar att städa mamma" 

Lillbruden (som inte alls är så liten längre) är inne i en sån bra period nu, för det mest glad och även om de är mycket bus i kroppen så görs allt med glimten i ögat och hon charmar alla som kommer i hennes väg. Inser att bara dom sista månaderna har de hänt så mycket och hon växer och tar för sig mer och mer. Nu har hon också börjat gå på toan bara vi kommer ihåg att påminna om de. 

Lillebror kämpar på, fortfarande världens snällaste dock besvärad av tandsprickning och är väldigt lös i magen så rumpan är alldeles röd. Annars så sprattlar han och far om man lägger han i babygymmet så tar de inte lång stund innan han har sprattlat sig av från de. Är som lyckligast när han har sina syskon runt sig och är väldigt killig på magen. 

Jag racklade och lyckades slå ryggen under trappen i söndags och nu har jag så fruktansvärt ont i ryggen vilket resulterar i att hela kroppen typ värker. Jag har varit så nöjd över att kroppen har klarat graviditeten och amningen så bra och så går jag och gör så där.... Blir så trött på mig själv, är så bortskämd med frisk kropp att jag gnäller värre än ett barn till Anders om det. Men jag hoppas att det är lite som ett blåmärke och ska gå över fort. 
Mina favvisar 




Nionde oktober

Veckan har varit fylld med aktiviteter och skola/förskola.
På måndagskvällen åkte Lilly och Vilhelm på glada timmen. 

Tisdag var de förskola/skola så jag passade på när de bara var jag och Stellan att gå en långpromenad med två andra mammor som bor här i byn och som också är mammalediga, käkade lunch tillsammans och surrade, så otroligt efterlängtat och helt underbart. 
Onsdag var Lilly på skolan och vi andra åkte på musiklek och på kvällen blev de premiär för Hilda på bamse gympan. Oj så lycklig hon var och helt utan att tveka stegade hon in på gympan och jobbade så gott hon kunde på att härma alla andra. Så glad att jag var med och fick se det. 
Torsdagen spenderades på skola/förskola. Slitna krigare och Hilda var rätt slut på förskolan medan jag försökte minska på tvättberget här hemma. Blev en promenad också. 

Idag har jag stökat och grejat inför aktiviteter som förhoppningsvis blir av imorgon och barnen har städat dina rum. 






Fjärde oktober.

Veckan var blandad av sjukdom och tillfrisknande. Hilda och Vilhelm kunde åka på förskolan tillsammans torsdagen och var så nöjda där dom gick hand i hand in till förskolan och mamman dog lite av kärlek till dom små liven.
Torsdags kvällen blev de styckning av älg så jag och barnen var där en stund och busade och farmora bjöd barnen på kvällsfika. 

Fredagen blev lugn och till middagen blev de köpespizza och en massa bus. 

I lördags bakade vi sockerkaka med chokladbitar 
Och åt grillat till middag som var så gudomligt gott. 
Om man kunde vara förälskad i en servett skulle jag valt den. 

Lillebror som numera dessutom blivit fyra månader har de väldigt kämpigt med tänder som är på gång. De kliar så fruktansvärt i hans mun, vi hoppas på att dom kommer fram snart så de lugnar sig lite. 



RSS 2.0