Trettioförsta januari

Kylan håller i sig och i måndags var de -32 så då blev de ingen förskola för dom stora utan vi var hemma och eldade. 

(null)

(null)

(null)

(null)
Tisdagen kom två mammor från föräldragruppen på besök med deras småtroll, alltid lika trevligt att ses. 
(null)

(null)
Onsdagen tog vi oss iväg till förskolan trots kyla, jag och Hilda åkte på musiklek och blev bjuden på sopplunch hos Karin. På kvällen åkte jag och Lilly på skidträning som hölls inne i gympasalen, väldigt kul tyckte Lilly tills hon ramlade ner från ribbstolarna och vrickade foten. Svullen fot men "häftigt" med bandage tyckte hon. Hon har haltat omkring här hemma idag men nu ikväll går hon på foten så de går åt rätt håll. 
(null)

(null)
Hilda har väldigt ont i munnen idag så hon har mest spottat all mat och varit små grinig men hon var överlycklig och helt galen ikväll när hon fick bada innan sängen.
(null)

(null)


Nio månader

Idag blev våran lilla Hilda hela nio månader och tiden springer verkligen iväg! Hon är över allt och klättrar. Hon älskar att hänga på när syskonen leker och far runt. Dagen till ära har hon också kommit på hur man kryper men än så länge tycker hon bäst om att åla sig fram. Hon ställer sig upp mot saker och sätter sig ner själv. Hon står ganska stadigt med stöd men vill ogärna ta steg framåt.

(null)

(null)

(null)

Hon gillar det mesta i matväg och gapar stort. Sover bra för det mesta men nu några dagar har hon åter igen väldigt ont/irriterat i munnen då fler tänder verkar vara på väg. Lite mindre matlust och betydligt sämre sömn så är humöret på topp och hon kämpar på.
(null)

(null)

(null)

(null)


Febertopp och mildare väder.

Igår när Vilhelm vaknade hade han 39,9 i feber.  Så blev ingen förskola för någon av dom och vi myste med film hela dagen. Idag verkar febern vara helt borta och vi tog oss ut för att skotta lite snö och busa. Underbart väder då de endast är -11 alldeles lagom.

(null)
Stackars lilla dragspel...
(null)

(null)

(null)
Dom stora roar den lilla medan mamman försökte styra lite snö. 


Kyligt

I vanlig ordning är kylan här som typ i resten av Sverige (?)
Vi håller oss inomhus och eldar och myser. 

(null)

(null)

Månen och månljuset har verkligen varit vackert nu på senaste. 
(null)

(null)

(null)


Sol och bus

Vi har haft så fina dagar med mormor, morfar och gammelmormor. Igår var vi ute i de underbara vädret och åt lunch och busade. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


En treåring i huset!

I torsdags fyllde våran älskade Vilhelm hela treår och kroppen fylldes med så många känslor på en å samma gång. På ett vis känns han så stor och så självklar på alla sett och vis och i nästa stund känns de som att de var igår vi var där i Lycksele på bb och jag tuggade räkmacka mellan värkarna. Tänk att just denna underbar, tjuriga, busiga, galna kille kom till oss, lyckos oss! 

I vanlig ordning han den lilla pojken självklart vakna innan vi gjort klart med frukost och paket. Arg blev han när han trodde han skulle måsta gå upp och sova igen men tydligen var de värt när vi sen kom med paket.
(null)

(null)

(null)

(null)
Kul att göra tårta, ännu roligare att äta! 
(null)

Under dagen kom mormor, morfar och gammelmormor.
(null)

(null)

(null)
Till kvällen blev de släkt fika med fina presenter och en massa bus. En helt underbar dag! 

Imorgon (söndag) ska han ha sitt första riktiga kalas där han bjudit några kompisar, de blir spännande! 

Milstolpe

De händer grejer här hemma just nu när liten håller på att bli stor. Pratar om våran strax blivande treåring. Älskade Vilhelm. I helgen slutade han med dag vilan (han sover än så länge på förskolan) och nu idag så kom han till mig och sa att han skulle sluta med NAPPEN, hans käraste ägodel, jag var inte sen att haka på så innan han hann fundera mera så hade han slagit in sina nappar i paket som han ska ge till någon (han är osäker än till vem han vill ge dom). 

(null)

(null)

(null)

Under dagens gång har han hunnit ändra sig och velat ha nappen men med stöttning från fadern så har vi bestämt att fullfölja. Gruvsamt mest för mamman inför nattningen. Men då jag är själv hemma med nattningen ikväll så fick dom stora lägga sig och läsa när jag gick för att söva Hilda. Seg sövd som attan var hon och när jag kommer till dom stora säger Lilly "mamma jag läste för han så han somnade och nu går han inte väcka"
ALLTSÅ älskade duktiga barn som är så fina med varandra och vilken storasyster som stöttar och hjälper lillebror. 
(null)
Vi har än en lång väg att vandra känns det som men nu är vi på god väg!  


Ställt sig själv

Idag var vi på fika hos farmora och farfarn, när vi sitter vid bordet och surrar sitter Hilda på golvet med hokus-pokusstolen liggandes framför sig. Mitt i allt surrande säger farmora "men kolla nu står hon upp!" Där stod Hilda helnöjd och höll i sig för glattalivet. Nu händer saker och ting i räcer fart! 

(null)

(null)

(null)
Ute och rastar farfarns skoter. 

Stormen Jan

(null)


Igår kväll kom han susandes och idag har vi varit utan ström några korta stunder underdagen skulle nog säga att de snarare var lillebror Jan som kom till oss tack och lov. Här hemma har vi busat på med fullfart och de känns som att jag är redo för helg. Men humöret har varit på topp på dom stora hela dagen, egentligen på Hilda också men hon har haft mer ont idag så hon har sovit väldigt korta stunder och behövt massa närhet. 
(null)

(null)

(null)

Och Lilly har pysslat en massa i vanlig ordning. Här har hon gjort nya glasögon till mormor och morfar. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Vi fick oss ut en stund för att skotta snö och en massa bus. 
(null)

(null)

(null)


Från liggande till sittande

Hilda kämpar på och drar sig fram med händer och sparkar med ena foten. Nu färdas hon väldigt snabbt framåt och kommer sig utan större problem över trösklarna i huset. Hon har nu idagarna börjat dra sig upp mot lådor osv och kommer sig upp på knäna och till sittande. Väldigt nöjd syns hon när hon kommer sig upp. Älskade lilla liten känns inte så himla liten längre. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

Imorgon är de babysim och nu när Anders jobbar eftermiddag ska vi passa på att åka hela familjen och bada, de blir kul! 


Förskolestart

Anders jobbar ju eftermiddag och börjar 13 så han och barnen var ute och busade innan han åkte och medan han gjorde sig klar för jobbet lekte vi ute. Gungan som Hilda fick i doppresent av Larssons är väldigt omtyckt och dom är så glada att de går att gunga än. De var en riktigt fin förmiddag med några minusgrader. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Ikväll har barnen speedat till hundra men för de mesta har de varit glada miner och imorgon är de tillbaka till vardagen även för dom storasmå för då blir de förskola igen. Lilly har längtat sen första dagen på jullovet och Vilhelm har gått lite upp och ner men tror han längtar han med. En underbar julledighet har vi haft utan sjukdomar och en massa tid hemma tillsammans. 

Om nu bara Hilda slapp denna eviga och smärtsamma tandsprickning så vore allt helat klart frid och fröjd. Vad är det med dessa barn och deras stenhårda(?) tandkött. Stackars lilla liten! 
(null)


Skidläger och lek

Lilly och Anders var igår på Lillys första "skidläger". En dag med skidor, en massa kul, lunch och en stafettävling som avslut. Lilly fick jobba hårt då hon var en av dom yngsta och hon har nästan aldrig stått på ett par skidor men hon var så nöjd och trotts att hon ramlade väldigt mycket så var de aldrig sura miner. Är så stolt över våran lilla kämpe och hon är heltaggad på allt som har med skidor att göra. Tanken är nu att hon ska få åka på skidträning varje onsdag. Otur i planeringen är dock att Anders ska jobba eftermiddag/kväll nu i två veckor så jag blir själv med alla tre men vi får ta nya tag efter det och hoppas på en lång och snörik vinter.

(null)

(null)
Våran älskade stora tjej! 

Jag, Vilhelm och Hilda hängde hemma och hade så tur att vi fick besök av Camilla och Signe. Barnen lekte och vi bjöd på lunch, så trevligt.
(null)




Besök

Igår kom min bror Jonas och hans flickvän Moa på besök. Barnen var överlyckliga att få besök igen och de blev stort kramkalas när dom kom trots att vi aldrig träffat Moa förut. (Sägs ju att barn är "människokännare") vi har haft så kul och de har varit en massa bus till barnens lycka. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Hilda gjorde sin riktiga "utepremiär" och trivdes helt okej när hon väl fick åka pulka.

(null)

(null)

(null)

Idag blev de lunch ute. 
(null)

(null)


Nyårsafton

En fin nyårsafton firad med farmora och farfarn. Trerätters middag, grillade marshmallow, raketer, tomtebloss och ost och kex med film som avslut. Väckte Anders femminuter innan tolvslaget och de nya året skålades in med vatten. Lyckligt lottad och helt förälskad i livet. Året 2018 gav oss Hilda och en massa kärlek ser framemot vad 2019 har att erbjuda men just i detta nu känns de som att de inte kan bli så mycket bättre! 

Tack livet för allt du gett mig så här långt!
(null)


(null)

(null)


(null)

(null)

(null)


(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Gott Nytt År önskar vi er! 

RSS 2.0