julkänsla

Ihelgen så är det julmys som står högst på listan och de har vi verkligen gjort. Lilly är så lycklig när hon får vara med pappa och busa på. Idag har vi stökat på och imorgon ska vi julpynta det sista och även he oss in på julmarknad i Hemavan och se om vi hittar något kul. Sägs vara mycket folk i farten.



Annars rullar livet på ganska som vanligt och de är 46 dagar kvar tills beräknad ankomst av den lilla. Spännande!  Fick även veta att en av paren i föräldragruppen fått en liten flicka i torsdags. Plötsligt kändes det så verkligt men oj vad jag längtar! 




sömn, sova, sövd?

Lilly sov med mig i stora sängen inatt och sov som stocken till  05.30, då skulle hon absolut upp ur sängen och var så arg när jag försökte locka med film på telefon, så de var bara till att ge med sig och stiga upp. De hade ju inte varit hela världen om de inte var för att jag hade så svårt att somna igår kväll. Sista gången jag kolla på klockan var hon 1. Sen imorse när hon då väl får komma upp och vi ska till att äta frukost så är hon bara grinig, tjurig och gäspar för fullt. TJURIGA UNGE!! Nä nu leker hon lite gladare och jag håller på att somna så jag hoppas hon ska ge upp och vilja vila i vagnen en stund. 

Nu börjar hon klä sig själv så nu åker hon i vagnen. 

Ja så där nu har jag fått gnälla av mig lite så nu ska jag hälsa Mega Grattis till världens finaste Erika Larsson som fyller år idag! Hoppas du får en toppendag och att vi får ses snart!! 

Fina Erika på sin bröllopsdag!  

18 november

Idag är de verkligen en förtrollande vacker dag. Lilly sov i sitt egna rum i sin säng hela natten till 05.30 helt utan att jag var dit en endaste gång. Sen sov hon i våran säng enda till 07.30. Heja älskade unge! Tar detta som ett tecken på att tandvärk har börjat lugna sig igen.



Tack vare att hon får sova har hon varit en solstråle hela förmiddagen och nu vilar hon lugnt i vagnen. Blev en kort men åh så energigivande promenad i solen. 



Pappan har åkt på kurs i dagarna två till Lycksele. Så vi är ensamma tills imorgonkväll. Hur jag ska lyckas vara konsekvent och lägga Lilly i sitt egna rum när de är så mysigt att ha henne i sängen när de bara är vi två hemma. Hmm... Vi får se hur de slutar.




grejer

Idag har vi varit ute med pappan och grejat lite. Lilly tycker de är väldigt spännande att kolla in vad pappan gör. 




Nu efter lunch hos farmor och farfar så sover hon snällt i vagnen.


Idag startar min gravidpenning. Känns lite som att jag gått över en gräns och kroppen har börjat kännas så mycket klumpigare och tyngre. Liten i magen växer så de knakar och de gillas inte när jag böjer mig framåt och ska plocka upp saker eller ta på skor. De här med att små stöka efter Lilly, som jag alltid gjort för att jag gillar att plocka eftersom men nu tar de emot...även att hunden löser hår utan hejd och jag inte orkar dra fram damsugaren varjedag är jobbigt mentalt. När kroppen vill så mycket men kroppen säger nej. 

Jag har absolut inga problem att se till att jag tar de lungt och med världens bästa man som skämmer bort mig så ställs absolut inga krav på mig. Men de är jobbigt när man känner att man inte ens orkar med det man vill göra ... Just nu är de väldigt beroende på dagsformen så de är ju en tröst, att de inte är tungt alla dagar. De är ju trots allt två månader kvar så de är bara att kämpa på!  


lillysrum

Äntligen börjar de ta sig och bli lite mysigare i lillysrum. 





Farsdag och babyshower!

Ja idag har vi firat den bästaste pappan med tårta och paket. Anders fick en väska med förstahjälpen grejer i. Hade tänkt fixa något annat men så här i efterhand är jag väldigt nöjd med presenten. De är ju inte en grej man kan ha för mycket av i alla fall.  



Inte nog med de så hade jag fått order av Sandra att jag skulle infinna mig i Hemavan vid 13 idag och mer än så fick jag inte veta. Trög men nyfiken som jag är så blev jag väldigt positivt överraskad när mina vänner dragit ihop en babyshower för lilla mig.  Alltså ett litet kalas för att fira att jag väntar barn. Vi hade en väldigt trevlig stund och jag fick så fina presenter och dom bjöd på både lunch å fika. Snacka om att jag verkligen har fina vänner och jag och den lilla i magen känner oss så älskade!  





utedag!

Ja idag har vi varit ute med pappan och sett på när han arbetat. Varken Lilly eller jag är så mycket till hjälp men sällskap i alla fall. Blev lunch hos farmor och farfar också. 


Trött blev den lilla damen. 

Efter att vi ätit middag så gick vi "ut" en stund till för att handräcka lite till pappan när han fortsatt med miniprojektet lillysrum. Nu är de lite ny inredning i rummet och de blir så mysigt. De lilla gör ju så mycket.  



Ihelgen har vi försökt oss på projektet att få Lilly att sova i eget rum hela natten. Med tanke på att hon fortfarande har tandvärk som spökar så var vi ändå nöjda med att hon somna vid 20.30, vaknade vid 23 men somnade om ganska lätt och sovde till 03.00 sen fick hon komma till våran säng. 



Imorgon är det farsdag och självklart ska ju det firas. Även andra saker står tydligen på min "att göra"-lista imorgon.  Kan inte låta bli att bli nyfiken...  Hmm varför allt detta hemlighetsmakeri?  

En sån där dag..

Att vakna med huvudvärk och kämpa sig igen morgonen för att he sig iväg på sångstund. Att sen åka hem efter att handlat lite så fylld med ny energi och en toppen kännsla i hela kroppen.  Tänk att vissa dagar kan bli så bra fast den börjar så trögt. Och att de lilla kan få en att må så bra. 

Vi var bara tre föräldrar med barn och kvinnan som håller i sången, men Lillys "bästis" var där. Blir så förvånad över att hon tycker så mycket om ett annat barn (och hennes mamma) fast dom inte träffas alls så ofta. Hon gick å satte sig i knäet på mamman nästan direkt när dom kom. Haha älskade lilla donna vad hon aldrig slutar förvåna mig. 


Började också tänka på hur glad jag är att jag och Anders lagt upp det så att jag ges möjlighet att vara hemma med Lilly. Att då vara med henne hela tiden och följa hennes utveckling. Även om de vissa stunder är tungt så klart, så ger det ju så mycket tillbaka. 




Allhelgona vs Halloween

Har aldrig riktigt förstått det här med halloween. Hemma när jag växte upp så "firade" vi aldrig halloween utan vi hedrade alla helgon. 

Vi åkte till min mormor och farmor och vi gick tillsammans på kyrkogården och tände ljus på farfars och "extra" morfars grav/minneslund. Sen fikade vi tillsammans och pratade gamla minnen.  I år är vi hemma i Tärnamo men mamma och pappa gick med mormor till gravarna och tände ljus för våra nära och kära. Fick en bild av mamma på farmor och farfars gravsten. Den har jag inte sett i verkligheten än sen farmor begravdes, men jag blev varm i hjärtat när jag fick se den. De är en sån enorm tröst att veta att farmor har fått komma sig till farfar och att dom får rå om varandra igen.  



Men åter då till de här med halloween.  Jag har inget emot att folk vill klä ut sig och festar lite, för vuxet folk vet ändå (förhoppningsvis)  vad den här helgen egentligen handlar om. Men alla dom små barnen som kanske inte riktigt förstår innebörden hoppas jag får förklarat för sig att utspökningen inte hör ihop med allhelgona.  Därför borde de ju väldigt enkelt att se till att fira halloween helgen före allhelgona. Eller helgen efter, bara inte samma helg. Kan tänka mig att högtiderna är svåra nog att förstå som det är för barnen. 



RSS 2.0