niomånader

Ja nu har våran lilla tjej blivit hela niomånader i söndags. De är full fart på krypandet och nu gäller det att hålla undan alla små grejer som kan komma in i munnen, sladdar, HUNDMAT och allt annat som är mega spännande. Står och går gör hon med stöd och ytterst korta "ståpass " själv. Go och glad för det mesta och ammar för det mesta bara just när hon ska somna. (alltså nästan inge nattamning)! Underbart skönt och nätterna börjar gå mycke bättre men fortfarande väldigt ojämnt. Just nu är de storlek 74 som gäller. 




Annars då, jo vi har landat efter veckan i Sjöbotten och håller nu på att ladda upp inför påsken. För på torsdag börjar de ramla in folk hit hem till oss men också ca 14pers som ska bo i byagården. Håller tummarna för fint väder och glada barn. 

Igår var jag och Lilly in till Hemavan och lunchade med gudmor Sandra, väldigt trevligt och välbehövligt.  Sen åkte jag till Tärna för att påskhandla (så fruktansvärt mycket folk på Ica i Hemavan)  sen en snabbsväng förbi hos Ulrika. Väl hemma hann vi också med lek med kusinerna och faster som är här uppe. 


Nä nu ska jag försöka fortsätta med städningen innan Lilly vaknar.  


Rocka sockorna!

Idag är det ett stort event som cirkulerar på internet som dom kallar "rocka sockorna". Kortfattat handlar det om att stödja olikheter. Speciellt Down syndrom. De är så enkelt som att ta på sig olika färger på sockarna och bära dom stolt. En fin grej tyckte vi så jag och Lilly har rockar olika sockar idag! 


Har hälsat på hos gammelmormor idag också. Väldigt trevligt. Ikväll blir det middag hos Lillys faster och små kusiner. 

Gammelmormor Sonja och Lilly. 

Sjöbotten

Njuter för fullt av att vara hemma i Sjöbotten och umgås med fina vänner och familjen.  De laddar verkligen upp energi samtidigt som det är fullt upp hela tiden och mycket man vill hinna med.  

Har hälsat på gammelmoster! 

umgåtts med Sofia och barnen. 

Myst med bästa Erika och David.
Och många fler.

Anders och pappa håller på med megafönstret i mor och fars kök.

16 mars

I helgen har de varit underbart vårväder. Vi bestämde oss för att ha en "nyttohelg" så Anders har byggt ute på altanen och jag och Lilly har hjälpt till i den mån vi kunnat. Blir så väldigt bra där ute och jag kan knappt vänta tills det blir klart. Tänk va underbart att kunna sitta ty att där ute å bara må. Var ute med Lilly och körde lite pulka och hon fick ligga på altanen på hundhuset och greja på lite men tycker de är lite svårt att vara ute med henne speciellt när de är så soligt och blåsigt. Känns som att det ger henne så lite. Men hon blir större så de känns som att det blir lättare och lättare. Vi har då gått härliga promenader och stökat lite inomhus. 




Ikväll när Anders slutat jobba blir det till att packa in sig i bilen och åka hemöver för mig, Lilly och Nikita och Anders åker till Umeå för att kursa till på torsdagkväll.  Ska bli himla kul att åka hem så Lilly får lite kvalitets tid med mormor och morfar. Ska också försöka hinna med att träffa lite vänner och kolla upp min syn.

Gruvar lite för resan ner med Lilly, vi brukar försöka köra dagtid för de brukar gå smidigast men nu har vi inge val så de är bara att hålla tummarna. Tur det är värt det i slutändan. 
Nu ska jag fortsätta packa medan hon sover. 


Byxorna Lilly fick av sin faster sitter så fint på! 

I see you and I smile!

Natten har varit extra tung för den lilla donnan av någon anledning så det blev inte mycket sömn. Men hon somnade och sov bra vid 9 så jag försökte vara effektiv. städade och stökade i köket och bakade lite kolakakor. Inte utan att jag tänkte på dig mormor Sonja! Tror dom blev bra, jag tyckte då det. Är ju inte så avancerat men alldeles lagom för mig. När jag skar sista kakan då vaknade hon. toppen bra.




Nu vilar hon i vagnen igen, vi är hos gammelfarmor och gammelfarfar och ska vara här och leka sen får vi paltmiddag, de är inte fy skam det inte! 


Sen så kan jag ju berätta att Lilly har börjat dra sig framåt i räserfart nu. Men än så länge drar hon sig bara framåt med händerna.



mars!

Förra helgen så blev de en fika i tärna med vännen Mia på fredagen. Lördagen då blev de tjejmiddag ute på högfjällshotellet i Hemavan. Jättekul och jag fick må riktigt bra dagen efter. 

Mia och Lilly 

Brudarna jag var ute med.

På måndagen så kom vännen Sofia och hennes barn på "sportlovs semester". Så vi fick rå om varandra tills vi hoppade in i bilen och åkte med hem till Sjöbotten på torsdagen.






Fredagen begravdes älskade farmor och dagen spenderades med släkten. Lördagen blev de shopping med mamma och syster och Lilly var hemma med pappan. Middag hos jockes med släkten igen sen tvär besök hos vännerna Erika och David.

Lilly och lillmoster Elin. 

Söndag blev det hemresa tidigt med ett stopp hos Maggan för lite lunch. Sen blev de till att slappa i soffan.


Ja det var ju lagom spännande läsning. Idag har vi världens vårväder, ena stunden sol andra snö och en massa blåst. Hade gärna bara varit hemma men ska till sjukan och vara duktig och göra cellprov som jag skjutit upp länge nog nu.
Det är viktigt att gå och kolla det när man blir kallad! Glöm inte det. 



RSS 2.0