Förskola

Förskolans vara eller inte vara i våran vardag. Lilly har ännu aldrig varit på förskolan, de har inte funnits någon anledning och jag har alltid sagt att i den mån jag kan så vill jag ha henne hemma. Förskolan ska inte vara avlastning för mig utan det ska vara för att de ger Lilly något. Än så länge går de väldigt bra att ha Lilly hemma med mig och lillebror. Visst klättrar hon smått på väggarna ibland men nu blir de ju dessutom lättare och lättare att vara ute. Sen försöker vi att se till att vi åker när de är aktiviteter med andra barn osv. För mig är de viktigt att Lilly lär sig att fungera med andra barn och jag hoppas att hon kan lära sig de utan att vara på förskolan. 



De ska bli spännande att se hur vi känner efter sommaren till hösten om vi vill inskola henne då eller om hon får fortsätta att vara hemma med oss. Det händer ju så mycket och hon är så himla klok våran tjej så att så länge jag duger är jag så glad att ha henne hemma!  


Förövrigt så dömer jag absolut ingen annan i vilka beslut dom tar angående förskola. Varje förälder känner sina egna barn bäst och dessutom har man olika förutsättningar. 

29 Mars

Påsken har gått i mysets tecken. Anders och Lilly har varit ute för de mesta heldagarna och stökat på och grejat på gården. Sen var vi iväg och åt lunch ute en sväng också men var inte ute så länge då lillebror vaknade och de var så väldigt blåsigt. 

Igår stökade vi i ordning på altanen och åt både mellanmål och middag där ute.  Helt underbart!

 






Påskägg


Imorse fick Lilly ett litet påskägg. Hon äter inte godis än så då var de ju frågan vad som skulle vara i ägget men de blev två små bilar, ett litet russinpaket och en clementin. Tänk att de krävs inte mycket för att lyckan ska vara gjord för en 1 1/2 åring. Clementinen blev bäst! 



Tankar...


Tänka sig att idag är jag en gift, tvåbarnsmamma som har världens finaste familj. Nästan varje dag slås jag av en enorm tacksamhet över att vi faktiskt har kunnat få barn, två dessutom. Drömmer mig iväg om att få kunna bära på fler barn och förgylla familjen ännu mer, men de är med en stor ödmjukhet för när man vet hur vissa får kämpa och kämpa och vissa som faktiskt aldrig kan få barn, så tar jag aldrig något förgivet. Om jag hade fått bestämma så skulle alla som vill kunna få barn. Men tyvärr ser ju verkligen inte ut så.



Fortsätter att drömma mig iväg samtidigt som jag lever drömmen! 

Glad påsk!

Idag har vi varit till Tärna för vägning och mätning av lillebror vilket gick väldigt bra.  Han växer så det knakar den lille rackarn. Lilly har varit väldigt kärvänlig med lillebror idag, hon är en helt fantastisk storasyster och jag blir så imponerad över hur försiktig och mjuk hon är med han. 




Sen blev de påskande hos gfarmor och gfarfar där vi också fick middag! 
Sminkning hemma.




Gfarfar och Vilhelm 

vardagslyx

Idag hade jag sån tur att jag fick med mig barnvakt på affären. Snacka om vardagslyx att få handla i lugn och ro medan gammelfarfar roade barnen på affären. 

Är verkligen fint väder idag men de enda jag kommit mig för är att dricka kaffe å titta ut. De ni! 



Lilly läser mumin bok hon fått av gmormor Berit och gmorfar Rolf.

Påsken i år blir som jag skrev tidigare väldigt lugn pga olika saker men alla våra fina vänner kommer att vara saknade!

En bild från påsken 2013.

På hemmaplan igen

Hemma igen efter en underbar vecka i Sjöbotten.  Nu rullar vardagen på och vi traglar oss framåt. Påsken blir väldigt lugn med fina familjen. Vi hoppas på fint väder!  


Mitt promenad ekipage igår. 


En sovande Lilly.



allt gott har ett slut

Imorgon åker nog lilla familjen hem till tärnamo igen och vi gör våran sista myskväll här tillsammans på ett tag. Tråkigt tycker både vi och mormor och morfar,  tur att dom finns kvar när vi kommer nästa gång. Samtidigt som det är tråkigt att lämna så ska det bli skönt att komma hem. Men innan allt de så ska vi få hinna träffa morbror Nils! Han kommer med flyget ikväll, de ska bli riktigt kul. 



Nu sover Lilly så nu ska jag gå ner och se hockey med familj och vänner.  Hade gött så länge!

två månader

Minns inte att Lilly var så tidig på att "prata" och le men lillebror som blir två månader idag han är ett riktigt charmtroll, han små pratar och jollrar och hans leende gör så mamma hjärtat smälter! 



Hur kunde vi ha sån tur att få dom finaste barnen i världen?!  

fullrulle

Ja här flyger tiden förbi, vi har hunnit träffa många vänner och myst med familjen.  Även pappan har tvär varit förbi och hälsat på här i Sjöbotten. Tror han längtade lite för mycket efter sina barn. Imorgon fortsätter vi att umgås med vänner och på lördag verkar de i nuläget som vi åker hem.


Anders, Algot och Lilly. 

David, Erika och Vilhelm 

Gmormor och Vilhelm 

Mormor och Vilhelm 

G moster och Vilhelm 

Mormor och Lilly 


Mina älskade små! 

ute

Igår efter middagen gick jag och Lilly ut och åkte lite bob och pulka. Hon tyckte de gick lite väl fort när vi åkte i snöhögen så hon ville hellre bara bra dragen. Efter att vi gjort de så gick vi in i stallet där trähästen står vilket blev en väldig succé. Hon tyckte de var kul att sitta på och rida men också att rykta lite. De är bra träning inför den riktiga hästen. Haha. 





När vi kom in gick mormor och Lilly upp och badade och när dom kom ner hade mormor försökt göra en inbakad fläta i hennes hår. Till saken hör att när jag var yngre och hade duschat eller badat så gjorde mamma alltid en inbakadfläta på mig. Snacka om mysigt. Min mamma och Lillys mormor är helt klart bäst i världen!  




Besök

Idag fick vi finbesök av Elin och lilla Ebba. Så kul när man hinner ses och surra utan stress! 






Tack för en trevlig dag!!


Mysmorgon!

Idag har vi haft en riktig mysmorgon! 





Bara pappan som saknas! 

Kusin titt.

Igår åkte vi till Piteå till syster och hennes man, ja precis, dom har gått och gift sig så nu är dom man och fru! Riktigt kul och så klart stort grattis till dom.  Men sen har dom ju blivit föräldrar till fina lilla Hennie och igår fick jag då träffa henne för första gången. Hon är så sjukt liten att det kändes som att hon skulle gå sönder när man tog i henne. Verkligen skillnad mellan henne och Vilhelm.  Hon väger ganska exakt hälften av Vilhelms vikt just nu. Hon är tio dagar idag och på torsdag är Vilhelm två månader. 

Hennie och Vilhelm 

Moster Johanna och Vilhelm 
Mormor och Vilhelm

Hennie och jag
Mormor, Hennie och Vilhelm 

Lilly hittade pianot.

Morfar och Vilhelm 
Pussa på dom fina "katterna" Lilly hittade.


Vi hade i alla fall en väldigt trevlig dag igår och Lilly somnade som en klubbad när vi kom hem.  Idag har vi inga planer för dagen och vi har heller ingen bil så vi får se vad som blir.  

underbart

Igår landade jag och barnen då äntligen i Sjöbotten, riktigt underbart tyckte vi allihopa. Lilly var så lycklig att få träffa mormor och morfar och Vilhelm han bara sover nu för tiden. Igår kom vi hem vid middagstid så då var de mest bara mys.




Idag har vi varit ute nästan hela dagen.
Vi packade oss iväg med mormorn och gmormorn till gmoster Anna för att vara ute å grilla korv, åka skoter, bob osv. Helt gudomligt väder och väldigt trevligt sällskap i form av en massa Larssons med respektive.












Packa

Idag försöker jag packa mellan allt bus. Imorgon bär de av hem till Sjöbotten så underbart det ska bli att tanka lite energi och bebismysa i massor. Kul för Lilly att de händer nått också! Tack underbara faster Louise som ska köra oss ner till Lycksele.

  


sången!

Idag har vi varit i Tärna på sångstund, vilket var lika kul som vanligt.  Anders är på möte i Umeå så vi är ensamma hela dagen så vi får se vad vi hittar på resten av dagen.



Ska försöka packa lite för på torsdag eller fredag åker jag och barnen till mormor och morfar en vecka.  Ska bli så kul att komma hem och träffa alla.  


Moster!

Ja i fredags 11.59 blev jag moster för första gången till en liten söt tös. Allt har gått bra för dom vilket ju känns underbart.  Är verkligen en speciell kännsla att bli moster, inte alls som att bli mamma själv men ändå på nått vis så sjukt stort och speciellt. Nu längtar jag så jag håller på att spricka tills den dan vi ska få träffa de lilla underverket. Ja jag säger "lilla" hela tiden för hon är verkligen liten. De skiljde ett helt kilo mellan hennes födelsevikt och Vilhelms vikt.

Detta är mosters lillgryn, en liten Henny Bodin!

Första mars

Idag tog vi oss äntligen iväg på sångstunden i tärna igen.  Jättekul att se Lilly leka och busa med dom andra barnen och hennes favorit var där idag, söta, rara Klara! Tror nästan de är Lillys absoluta favorit.  Söta är dom i alla fall.  Lillebror skötte sig bra också.
 
 
 
Hämtade ut ett paket med kläder jag har unnat mig att beställa och jag är så nöjd! Jippie!  Så kul med lite nytt i garderoben. 
Imorgon bär de av ner till Lycksele med hela familjen för Lilly ska äntligen få utredas för reflux. Skönt att de händer nått i alla fall! 

RSS 2.0