Kladdis!

Igår hade vi underbart väder, strålande sol och vindstilla men idag är de regn och grått. Vi var in till tärna och vägde och mätte bägge barnen, dom växer och följer sin kurva så fint. Jag och Lilly bakade lite kladdkaka och bjöd farmor och farfar på fika. Väldigt gott och mysigt.


Tjugoandra augusti

Idag har Anders varit hemma från jobbet med en "blommande" förkylning och jag och barnen har tagit de väldigt lugnt idag, alla i familjen är rätt spak efter många dagar av dålig sömn. Men blev en härlig barnvagspromenad och lite utelek på eftermiddagen.

Glömde tydligen publicera de här igår!


Blåsigt å dant!

Idag blåser de för fullt och solen strålar. Anders är på bättringsvägen så idag medan barnen sov åkte jag och handlade.
Sen blev de ute bus på eftermiddagen med Lilly när lillebror sov igen.

Lillebror sitter nu helt utan problem och har börjat krypa med räserfart. Igår kväll tvär spidade han ut i hallen och drog hundens vattenskål över sig och idag försöker han slita sig uppåt mot stående.... Oj oj säger jag bara.


Lilly hon växer så de knakar och de känns som att hon kommer närmare och närmare för varje dag att börja prata men än så länge så kommer de endast enstaka ord.


Bästa bagarna!

Anders och Lilly bakade bullar med vaniljkräm på lördagsmorgonen. Dom är så himmelskt duktiga och jag älskar att se dom tillsammans!


Mama on the loose

Dagarna knallar på och här hemma kämpar vi med tandsprickning och en donna som vägrar somna på kvällen. Men de är tur att man vet att de går i perioder och att de snart kanske är över....


Jag hade då i alla fall sån tur att jag fick åka iväg på dans i går på talludden (mellan Storuman och Sorsele. ) Anders stannade hemma med barnen och jag följde Alfred, Louise och Ove ut och oj så himla kul de var. Är verkligen hur kul som helst att dansa! De är första gången på länge jag varit på dans och utan min partner dessutom, men jag överlevde och fick dansa med en massa duktiga karlar.
Är bara så glad att jag känner att jag börjat få tillbaka någon typ av kondition igen, kanske ger promenaderna med barnvagnen nått ändå!

Idag var de mindre kul att vakna efter att kommit hem och gått i säng kl 04.00 men de gick de å. Sen så åkte jag och Lilly till en av hennes kompisar i Hemavan på barnkalas och en massa bus. Väldigt kul tyckte både hon och jag.


Sju månader

Idag är det den sjuttonde augusti vilket betyder att Vilhelm blev sju månader idag. Han växer så de knakar å brakar på fler än ett sätt.

-Han är fortsatt väldigt lättcharmad och har nära till ett leende. Men...

- Börjat visa tendens till att vara skeptisk mot vissa andra människor.

-Glad och för det mesta väldigt nöjd med att pillra på sina leksaker på golvet.

-Storasyster är de bästa som finns.

-Krälar sig framåt i räserfart hängandes på högerarmen.

-Blir förbannad när man ska sätta/lägga han ner på golvet. (vill absolut stå)

-Övar fortfarande på att sitta, sitter bra lång stund men tappar balansen och slår sig mot golvet ibland.

-När man håller han stående vill han helatiden gå framåt.

-Har fem tänder framme och en sjätte på väg. (två nere och fyra uppe)

-Älskar gröt med fruktpure till.

-Tuggar rån i förtvivlan.

-Inget vidare förtjust i barnmat.

-Ratar bröstet på dagen, ammar endast ibland lite på natten max två ggr.

-Äter gröt sen är de bara att bära han till sängen med tutte och snutten så somnar han i egna sängen när man ligger bredvid.


Vardag

Idag började pappan att jobba och vi kastas in i vardagen igen efter sex härliga veckor med semester för Anders. Har varit så underbart att bara får vara tillsammans och den sista veckan spenderade han bara med oss och inga andra projekt alls, helt underbart!
Men nu som sagt så är det tillbaka till vardagen och jag tror att det kan vara ganska bra för mig att få ordning på vilken dag de är igen! Sen har jag insett att jag inte tar mig för att göra typ nånting när Anders är hemma, då vill jag som bara njuta och mysa med familjen så nu kanske (?) jag får nått gjort här hemma.

Jag har köpt mig en ny mobiltelefon också eftersom att den jag har nu har börjat krångla och mobilkameran har lagt av. Det blev att åter gå till iPhone men en 6:a den här gången, känns kul så nu väntar jag bara på det nya simkortet.


Trettonde Augusti.

Igår morse åkte Anders på en resa med jobbet. Efter många om och men så blev det så att han åkte själv. Resan gick från Umeå med båt till Wasa i Finland. Mat på båten, hotellnatt i Finland och vip-pass för samtliga på en stor musikfestival där i Wasa. Ska bli spännande att höra hur han haft det ikväll när han kommer hem.
 
Vi här hemma var det inte mycket synd om. Sandra och hennes lilla donna kom och gjorde oss sällsakp hela dagen. Vi tände massa ljus och myste med gofika medan regnet ösde ner. Men de blev llite uppehåll så vi hann med en promenad också viket var väldigt skönt.
 
 
 
 
 
Sen kom Louise och Alfred med pizza till middag och dom stannade och myste med Lilly medan jag sövde lillebror.
 
 
Dom båda har sovit väldigt bra inatt och morgon gjorde vi först 07.00!
 
Denna snygging har stylat sig själv nu på morgonen.

Blåbär

Efter många diskussioner och ett starkt begär efter blåbärspaj så gick hela familjen ut i skogen imorse. Lilly var inte på nått vidare strålande humör redan innan så vi räknade med en snabbtur. Lite blåbär plockade hon och vi kokade kaffe å korv och fikade, sen åkte Anders hem med barnen och jag och Nikita stannade kvar för att plocka lite till. Men med en löptik som såg att husse gick iväg (han som jagar) så var hon inte mycket till nöjd så jag var tvungen att knyta henne i ett träd och där satt hon och ylade tills jag tillslut gav upp och vi gick hem. Men  det tar verkligen tid att plocka blåbär...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är intressant tänkte jag för mig själv där jag gick i skogen och försökte få ihop lite blåbär.
Min mormor är en "bärplockerska" och har länge varit och hon säger ofta att hennes barnbarn aldrig haft något intresse för att följa henne och plocka. Möjligtvis har vi nån gång följt med och plockat lite grann men det är det lilla. Min komentar till henne blir då. Jag kan för mitt liv aldrig minnas att vi erbjöds någon bärplockare, och idag började jag plocka I VANLIG ORDNING med bara händerna........Anders säger då åt mig lite senare att använda den nyinköpta bärplockaren. Plötsligt så börjar det hända något i hinken, de börjar faktiskt bli littte blåbär. Och då faller poletten ner, klar vi inte tyckte det var så häftigt att gå och hand plocka ett å ett bär när mormor fyllde en hink på mer än halva tiden. Tror bestämt att hon tyckte det var skönt att få plocka ifred för annars hade vi fått erbjudande om att lyxa med en bärplockare. (Läs detta med glimten i ögat.)
Men insåg också idag att det krävs lite teknik så du har något du faktiskt måste lära mig nu kära mormor Sonja!
 
 

Augusti.

Nu är vi inne i Augusti och hösten börjar komma med frisk luft och kyliga nätter. Vi fick sparka igång den här månaden med att få gå på bröllop. Våra vänner här uppe i Tärna, Karin och Peter gifte sig ute i det fria en bit utanför Tärna. Vi hade sån tur att mamma, pappa och min mormor kom upp och var barnvakter så vi kunde njuta fullt ut av en väldigt trevlig fest. Dessutom fick vi extra lyxigt för vi sov ute i "hundhuset" och fick sovmorgon. Väldigt uppskattat, TACK kära ni för det!
 
Mormorn busar med dom små.
 
Morgonmys med gammelmormor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grattis!

Grattis till världens bästa mormor och gammelmormor.
 
 
 
Vi är så glada att vi får ha dig i vårat liv. Du är en av mina bästa vänner och barnen kunde inte ha en bättre gammelmormor. Hela familjen hälsar.
Vi älskar dig!

Första Augusti!

Den här morgonen har verkligen varit så där rosa fluffig (långt ifrån vad alla mornar är). Vi lämnade pappan i sängen som varit uppe i natt med Lilly som sovit oroligt och gick ner för att äta frukost. Glada barn och varsin gröttallrik intogs. Är så kul (och lite mer krävande) nu för lillebror vill äta och smaka på allt. Han blir jättearg om han sitter vid bordet och vi äter och han inte får något. Han har börjat visa ett väldans humör så de blir spännande att se vars de ska sluta. Annars så far han runt hela golvet med rullning men också har han nu börjat hasa/dra sig framåt. Sitter gör han ganska bra nu också men man kan inte lämna han då han väldigt fort kastar sig bakåt eller tippar åt sidan.

Anders jobbar på med "snickeriet" som är en utbyggnad av garaget och det blir så himla snyggt! Han är fruktansvärt duktig min man.
Annars rullar livet på och vissa händelser är roligare än andra. När ens vänner går igenom tunga grejer så kan man inte låta bli än att ryckas med, men när dom går igenom lyckliga stunder får man också vara med och dela glädjen. Tänk så märkligt att sorg och glädje kan gå hand i hand och att man kan vara med och visa att man bryr sig på alla håll. Flummigt men ni berörda förstår nog vad jag menar.
Lyckligt lottad är jag med så fina vänner runt mig!


RSS 2.0