Arbetsmyror

Igår kom kylan 14 minus grader på morgonsidan och vi hade planerat att spendera hela dagen utomhus men blev lite väl kallt så Anders fick röja och kapa träd i lugn och ro i stället. Mellisen åts dock ute och de blev risdragning, skoteråkning, skogsbus och varmchoklad, limpmackor, bullar och kexchoklad. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Hilda sov sött i vagnen och Lilly å Hilda hann med en ridtur också. 
(null)

(null)

(null)


Bus eller godis!

Imorse när barnen vaknade gick Anders ner med dom och började baka bullar. Lite tidiga men ändock så blev de lussekatter. 
Duktiga är dom små guldklimparna! 
(null)

(null)

(null)

Sen efter lunch och vila blev de "bus eller godis" på vårat sätt. Utklädda till spindelmannen, ballerina, Anders som polis och jag till superhjälte åkte vi till Farmora och farfars för att charma till dom små lite godis i deras hinkar. 

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

Sen åkte vi vidare till Camilla Viktor och lilla signe. Nu har dom smaskat godis för fullt, ätit middag, sett film och nu sover dom strax hårt i deras säng. 

Tandsprickning

Sömnlösa nätter och milslånga dagar fick igår kväll sin förklaring när Vi kände den lilla vassa tanden som försöker kämpa sig fram. Hon är betydligt senare än sina syskon på att första tanden kommer fram. Dom andra var tremånader när första kom men tack och lov har de dröjt men tyvärr verkar hon vara påverkad och ha ont som dom andra hade. 
(null)

(null)
Sömnen kortas väldigt men tack vare syskonen som underhåller har humöret under vaken tid ändå varit riktigt bra. Så nu får vi försöka köra på med alvedon och kalla grejer att tugga på.  Väldigt skönt att hitta orsaken till hennes mående, blir så mycket lättare för mig att hantera allt om man vet varför. 

Annars så har vi som allmänt HELA HAVET STORMAR nu på nätterna då de verkar vara oroligt och "kaosigt" i alla barnens sömn just nu. Imorse vaknade jag upp med lillasyster och lillebror medan Anders sov hos Lilly. 
Vi är smått förkylda både jag och barnen men ingen som ligger däckad tycker de känns så svårt hur man bör göra då med förskola å andra aktiviteter.... vi får se om vi låser in oss eller om vi söker oss ut ändå.  

Imorgon är planen i såna fall förskola och musiklek för mig och Hilda. 
Torsdag är de förskola och babysim för mig och Hilda. 
Men först vakna och se dagsformen på alla. 

(null)

Jag fick dessutom rosor av Anders idag då han tyckte att jag "kunde behöva de"  och ju mer jag tänker på de så känner jag att de har jag verkligen förtjänat. Han förtjänar också dom för även om de just nu är extremt minus på sömnkontot så FY FAN VAD VI ÄR BRA! 

(null)
Sov gott! 





Tjugonde oktober

Fina höstdagar med härlig frisk och kall luft.

(null)

(null)

(null)

(null)

Och en massa bus, förskola, ljutning, lite förkylning, feber, älgjakt och köttsoppekalas på Mobacka är det vi fördrivit våra dagar med den senaste tiden. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Stol och mat

Tog in barnstolen till Hilda igår, hon har nog kunnat sitta i den länge men igår fick jag tummen ur. Väldigt nöjd över att sitta med och tugga på skeden med lite sås och potatis. 

(null)

(null)

(null)

Stor rensning och sortering inför vintern i alla lådor och skåp blev de i fredags. Så skönt när de är gjort men gruvsamt innan de är klart. Barnen var nöjda att busa och klä ut sig i alla möjliga plagg. 
(null)

(null)

(null)

Och världens bästa Vilhelm är nu HELT blöjfri! 

Vardag bil sång

Jaha vad händer här då? Vardagen rullar på barnen "förskolar" jag och Hilda träffar andra mammor, myser och stökar på medan Anders jobbar och kämpar med gården på kvällarna. Allting rullar på rätt bra och igår gjorde vi slag i saken och med hjälp av min bästaste pappa så blev vi med familjebil. Snart kommer vi alltså rulla med stil i minibuss. Känns väldigt skönt då de nu är väldigt fullt i vår vanliga bil. 

(null)

(null)

Igår fick jag åka på sången helt själv. (Vilken befrielse) alltså den som tror att de är lätt och bara roligt att vara med i en kör har inte förstått hur mycket de ändå kräver. Att då ha med en sprallig dam på fem månader är inte lätt om man ska försöka koncentrera sig. 
Hur som så gick de väldigt bra, Hilda hade varit grinig typ hela dagen så innan jag for så var hon väldigt trött då hon nästan inte sovit något på dagen. Hon fick en alvedon och Anders la henne i vagnen och hon sov i stort sett hela tiden tills jag kom hem. Två och en halv timma senare. Vi hade också så tur att barnens farfar var här och tog hand om Lilly och Vilhelm med pussel, bus, fika och massa skoj. Så jag fick sjunga, Anders fick stöka ute i lugn och ro och dom små fick busa. Snacka om toppen kväll! 

(null)

(null)

(null)




Piteå havsbad

På fredagsförmiddagen åkte jag å barnen till Hemavan på frontfrisör till Sandra där dom fick klippa sig. Så nöjda och så duktiga!

(null)     

(null)

(null)

Sen på kvällen kom världens bästa mormor, morfar och morbror Jonas för att vara barnvakter till våra stora troll. 

Lördagsmorgonen åkte jag, Anders och Hilda iväg till Piteå havsbad på firma fest med contractor som Anders jobbar åt. Först lite bad sen mys på hotellrummet och sen mingel med start kl 17. Trerätters middag som jag tyckte var riktigt bra sen underhållning med "rock the night" tema. Jag och Hilda gick och la oss efter att vi ätit efterrätten, då var vi mätta, belåtna och trötta. Kraschade  i sängen vid 22. Hilda var nöjd och sov mesta delen av middagen.
(null)

På vägen hem blev de ett stopp hos syster med familj. Så mysigt att få krama och busa med lilla H och surra lite över kaffet. 
(null)

(null)



Oktober

Tisdagen hade vi "ledigt" och var hemma och stökade på. Barnen lekte jättebra med varandra, Hilda verkar må bättre då hon varit betydligt mer nöjd och vi fick till en mysig mellis ute i de fina vädret. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Lilleman är så duktig nu och har bara blöja på natten, dock så kan de bli väldigt bråttom när han väl kommer på att han behöver kissa så pottan har fått flytta ut (då de typ är helt omöjligt att kissa med en massa kläder på) här fick han värmande sol och skaplig utsikt. 

Idag har Vilhelm varit "själv" på förskolan för första gången då Lilly å Anders var på andra äventyr. Jag och Hilda var på hennes första musiklek vilket fick godkänt och idag har hon för första gången smakat "ordentligt" på mat. Potatis mosat med massa smör, helt ok tyckte hon. 
(null)


Helgen

I lördags var hela familjen på "välkommen till världen" kalas för en liten kille. Väldigt trevligt och många andra barn att leka med vilket självklart var uppskattat av våra troll. 

Söndagen gick i "stökandes" tecken. Jag storstädade nedervåningen och Anders har kämpat och gjort fint ute på gården. De blir riktigt bra och han jobbar verkligen hårt min kära man. 

(null)

(null)


(null)


RSS 2.0