Tjugonionde januari

Helgen blev lugn för mig och barnen och Anders fick en mini paus i snöskottandet. Hilda och Vilhelm är snuviga men annars i god form och Lilly är frisk medan jag har dragit på mig snuva och halsont men de funkar bra att bota med nässpray så vi får hoppas de går över fort.


Igår var barnen på förskola och nu ikväll har Lilly turen att faster Louise följde henne på skidträningen då pappan råkat dubbel boka sig med årsmöte för byggnads. De är tur att vi har henne som ställer upp när de krisar. 

Till helgen hade jag dock bestämt mig för att vara frisk för då ska jag och Anders äntligen få oss iväg på julklappen jag gav till oss, en natt i Lycksele med godmat och sen gå och se Billy Opel de kommer bli helt underbart som vi längtar och allt de är möjligt tack vare mina underbara föräldrar som kommer upp på fredag. Vad hade vi gjort utan dom (!!?) världens bästa är dom. 



Veckan

Tycker den här veckan gått så himla fort. Vi har haft en salig blandning på vädret blåst, snö, regn, en solglimt och sen om igen. 






Barnen hade lite halsont och de var ett fruktansvärt väder i tisdags så dom fick bli hemma från förskolan men de blev varken så mycket bättre eller sämre så igår var dom på förskolan. 
Onsdagen hade vi besök av en kompis så barnen busade av sig. 
Mycket lekande med köket och maten. 



Idag ska Vilhelm på fyraårskontroll annars blir de väldigt lugnt. 

Liten blir stor.... I raketfart

Våran lilla Hilda som i mega fart nu har bestämt sig att bli stor, på fler än ett sett. Hon ska ju hela tiden göra och få samma saker som sina storasyskon och de är hon väldigt duktig på att visa. Men sen så nu har hon också kommit på hur hon öppnar grinden till trappen så vi måste börja knyta/spännafast den och igår kväll och inatt så lärde hon sig också att klättra ur spjälsängen med nät runtom så nu måste vi byta säng så hon inte racklar och ramlar.. Alltid spännande tider när man har barn i huset.






Fem blir sex

Att få äran att bli mamma till ännu en liten krabat känns överväldigande och så helt fantastiskt att det är svårt att greppa ibland. Försöker stanna upp i vardagen och nypa mig i armen se mig omkring och suga in hur enormt lyckligt lottade vi är. Tre friska välmående barn som nu i maj ska bli storasyskon.


Dom är glada och längtar efter den lilla krabaten och de känns ju självklart extra roligt då när nyheten kom som något positivt. 

Fyraåring

I fredags fyllde Vilhelm fyra år. Vi fick besök till middagen på fredagen av mormor, morfar, gammelmormor, moster Johanna och kusin Hennie som stannade till söndagen och vilken kalas helg de blev.

Började morgonen i vanlig ordning med sång, fika på säng och paket.




Sen kom hela gänget med ett stor rackarns paket. 










Och tack vare barnens mormor så hade vi väldigt goda kakor och bullar att bjuda på som hon bakat och tagit med upp. 

På lördagen vankades de barnkalas och mera bus. 




Glassfika. 
Och lite fiskdamm. De var glada och nöjda barn som somnade som klubbade på kvällen. 


Tionde januari

Dagarna rullar på i full fart och vi har fortfarande lyxen att ha Anders hemma men på måndag återgår vi till vardagen då han börjar jobba igen.


De här med att bygga med barn som vill vara med på allt. 

 Men fint blir det. 


Igår starade dock vardagen för Lilly och Vilhelm då dom äntligen fick åka på förskolan igen. De var glada men trötta barn som kom hem från föris.





2019

De här året kan bäst summeras som ett bygg och familje år.

Anders drog igång med att ställa väggar på våran utbyggnad i början av April sen har han arbetat med utbyggnaden till och från, ibland mer intensivt och ibland nästan ingenting. 







Bild i groventren mot barnens rum. 















Men de är helt sjukt vad han åstadkommit under den korta tiden ändå. Inte ens ett helt år har gått sen han ställde ytterväggarna och idag leker barnen för fullt i våran nya stora hall. Lillys rum är i de stora hela klart, trapphålet är upp sågat och trappen står på plats. Vilhelms rum förbereds just nu för tapetsering. Hela nedervåningen är alltså öppnad och ihopbyggd med den nya delen. De är så häftigt och nästan svårt att greppa. Han har varit så otroligt duktig och även om de varit stressigt/slitsamt så har de ändå i det stora hela gått bra. Nu är de ju mycket arbete kvar då vi inte börjat med övervåningen än men de bästa där är att de inte är någon brådska alls. 

Så av förklarliga skäl så har vi inte haft tid eller riktigt kunnat bjuda upp vänner och så som vi gjort i vanliga fall men prioriteringen har helt klart legat på att få så mycket tid som möjligt till huset. Barnen har kunnat vara med på ett hörn när Anders byggt iprencip hela vägen så dom har nog inte märkt någon större skillnad och Anders har mest timmar på huset när barnen somnat. 

Men trotts all den tid som gått till huset har jag och barnen varit iväg på "lång" resor till Sjöbotten mer än något annat år nästan. 





Anders plöjde och vi gjorde oss vårat alldeles egna potatisland. 


Barnen  fick bygga sig sin egna lilla koja som är i inredningsfasen just nu. 






Hilda gick från att endast krypa till att bli en alldeles egen stor person som röjer fram och håller oss sysselsatta. 


Vi tog oss iväg på våran första riktiga raggarträff hela familjen. 































Nyårsafton

Barnen hade besök av en kompis en stund på dagen så dom fick busa av sig sen så hade vi gjort en trerätters middag som vi åt tillsammans med Anders farmor och farfar.

Lite skagen och tunnbrödsrullar till förrätt, 
Älgfile inlindat i smördeg med en kantarellfyllning och potatisgratäng
Och en chokladpaj med färska hallon och grädde. Väldigt gott och självklart tillagat av världens bästa Anders. 








På kvällen gick vi ut och smällde lite smällare och tände tomtebloss. Väldigt mysigt och alldeles lagom nu då min envisa förkylning fortfarande hänger kvar.



Julafton

Alla i familjen hade blivit friska förutom jag som fick värre med min förkylning och dessutom ögoninflammation.
Men dagen blev bra ändå. Utelek och bus på morgonen, julbord, Kalles, tomten, Paket öppning. Överlyckliga busande barn och tomtegröt. En väldigt mysig jul verkligen i sann barn högtid. 
















Julen

Anders hade fackligt jobb i Umeå så han tog med oss och lämnade oss i Skellefteå så vi kunde vara där och mysa i några dagar innan resan gick till Piteå där vi firade jul hos syster. Pga att vi var förkylda och Vilhelm hade ögoninflammation så kunde vi inte träffa så mycket kompisar. Men han träffa Elin lite extra och fanny.









Dagen innan julafton åkte jag, barnen och mormor upp till syster i Piteå och till middagen kom Anders. 


RSS 2.0