sjukling.

Att vara sjuk i de här huset är inte lätt när alla vill vara med.  Pappan försöker varva ner med tvspel, han har en hjälpreda om man säger så.  



make a wish!

 
Denna underbara parfym önskar jag fanns i mitt badrumsskåp. Jul snart kanske? 

så som i himlen så och på jorden, var de inte så vi sa...

Anders har varit hemma sjuk hela veckan i nått märkligt förkylningsvirus. Fast än vi mest jagat i säng han och tvingat han till vila så är de väldigt mysigt att ha han hemma. Märks på Lilly väldigt tydligt också när hon går runt och ropar "pappa, pappa" hela tiden. 
Hon kämpar fortfarande på med sin tandvärk och de värker så väldigt i föräldrahjärtat när man ser hur ont hon har. Men som tur är så har vi en liten krigare och det är inte mycket ledsna miner på dagarna utan de är just när hon ska försöka sova som de blir jobbigt.... 


Anders började prata om att de nästan kändes som december nu och vi konstaterade så mysigt de hade varit att få äta en mysfrukost med glögg och annat gott och se på nån mysig julkalender. Men fortare än vi vet ordet av det så är vi nog där.


De börjar dessutom kännas som att vi har läget hyfsat under kontroll inför att den nya familjemedlemen ska komma. Det mesta är på "sin plats" redan och det som inte är det är kommande små pysselprojekt den kommande tiden. Än så länge har vi ju tid kvar, idag exakt 76 dagar tills beräknat datum.

snö och vecka 29.

Idag snöar det och färgar allt vitt, de får mig att inse att snart är det jul och pang så kommer den lilla i magen att vilja komma ut. Snacka om att den här graviditeten har rusat fram på gott och ont.  Skönt att inte sitta och räkna dagar och bli övervänt redan efter halva graviditeten men samtidigt så vet jag inte riktigt om de riktigt sjunkit in att man är gravid. Magen växer, orken tryter, höfterna skriker, magen dansar men ändå känns det overkligt på nått sätt. 


När verkligheten slår en så längtar jag så väldigt att få träffa personen där inne men samtidigt känner jag något som jag verkligen inte trodde jag skulle känna innan bebisen ens kommit och de är de där dåliga samvetet mot Lilly.  Jag kommer på mig själv att tänka "men jag kommer aldrig kunna älska nån så mycket som jag älskar Lilly." "är de värt de egentligen, vi behöver ju ingen mer än Lilly " kanske låter helt knäppt men de är många tankar som snurrar. Samtidigt är och var ju allt så underbart när vi fick Lilly så varför skulle man inte vilja uppleva allt de igen. Ja hur som, så hoppas jag att vi ska lyckas hitta ett bra sätt som funkar för Lilly när vi ska introducera den nya familjemedlemen. 


Älskade underbara barn om du bara visste vad vi skulle göra för dig! 


Tänder från hell!!

Ja alltså Lilly har verkligen inte haft de lätt när tänderna har kommit fram. Nu har vi under två veckors tid haft sömnlösa nätter för hon har bara legat och gnytt och skruvat på sig. Aptiten har heller inte varit på topp (vilket den inte är i vanliga fall heller men den har varit än sämre.) 
Detta har ju då gjort att man grubblar ihjäl sig som förälder på vad som kan vara fel. 


Svaret på våra misstankar fick vi i onsdags när hon började dregla som en öppen vattenkran och en mini bit av ena yttre hörntanden kom fram. På kvällen kom även 39 graders feber. Torsdagen var tung och febern låg kring 40 grader. Idag har febern tack och lov gått ner och idag på dan var hon feber fri så vi får se hur natten blir. Tanden har ännu lång väg att vandra genom tandköttet. Det knepiga med detta är att de inte alltid är samma "symtom" och tecken så man kan inte vara riktigt säker på vad de är som är fel....


Önskar bara att jag kunde ta bort det onda och göra allt bra! Nu håller vi tummarna att dom stackars 3 och en halv tand hon har kvar att få får komma fort och smärtfritt så vi gjort bort allt sånt tills den nya lilla kommer. Sen önskar jag för mitt liv att pyret i magen ska slippa dessa tänder från hell!!

Nittonde oktober

Idag har jag och Lilly haft finbesök av Sandra med barnen. Alltid lika trevligt tycker både jag och Lilly. Trevlig att bara surra lite. Sen blev vi bjudna på färskfisken av farmor och farfar. De är ju så otroligt gott! 


Sandra och Ossian 

Eli och Lilly. 

Lilly sover inge vidare på nätterna nu när hon vaknar i paniken och ligger och gnyr å sprattlar. Vad de då kan bero på, tandvärk? Benvärk? Växtvärk? Sömnskräck? Ja den som hade alla svaren. 
Hoppas iallafall att de ska bli bättre och vi hoppas på en bra dag imorgon så att vi kan åka på sångstunden i tärna.



sjuttonde oktober

Nu har vi varit hemma snart en vecka. Borta bra men hemma bäst och jag som tyckte jag var så väldigt pigg och hade så mycket energi har inte orkat göra några större utsvävningar i veckan. Snacka om att luften gick ur och nu känner jag mig mest stor, tung och klumpig.  Men igår och idag har det känts som energin återvänt och de finns hopp om liv igen. Den lilla inne i magen växer så det knakar och magen putar mer å mer. Nu känner jag liten i magen hela dagarna och för de mesta så dansar magen rätt så friskt. Ser väldigt lustigt ut när magen fladdrar och far.


Idag har vi varit ute en massa och Lilly trivs väldigt bra. Hon har blivit så duktig på att slira runt i ytterskorna så nu är de verkligen ingen rast och ro. Full gas och mycket vilja. De är bara att hålla i hatten. 


  


bröllop, dop å Skellefteå

Jag och Lilly härjar och far hemma i Sjöbotten solo i veckan för Anders åkte hem för att jobba. 


Förra helgen var de bröllop för Erika och David. Jag och Anders var värdpar/toastmasters vilket var jättekul men självklart också spännande. Aldrig lätt att veta vad andra ska tycka och tänka men roligt hade vi, brudparet blev man och hustru och nöjda. Glada gäster och på söndagen kändes det som jag blivit överkörd av en traktor på grund att jag inte kunde låta bli att dansa. De måste väl vara ett bra betyg? Vi känner oss då väldigt smickrande att få ansvara för en sån speciell dag.  Tack för de kära vänner.




I veckan har jag betat av massa på ATT GÖRA listan. Men den bästa grejen igår var att jag hittade mig en gravidjacka som jag blev kär i för bara 150kr.  


Idag blir de till att åka till Sofia och umgås med hon, barnen och Elin. De ska bli kul.
Till helgen blir de dop och det ser vi framemot! 


Ting och pling!

RSS 2.0