Dec. 28, 2011





Ingen jul utan Kalle!

  

Julmaten!
  

  





Självklart hade Nikita en egen stol.


Men man blir trött av att se andra äta.



Tomten kom han också!


   
Hmm, jag tror paketen var lika?


 

_____________________________________________________________________________

Snön har vräkt ner några dagar och igår skjutsade Anders mig till jobbet. Som tur är så har snön slutat att vräka ner för dagen i alla fall så jag ska nog få mig till jobbet hel. Men även om snön är lagom rolig när man ska till jobbet och när det gäller skottning så är det väldigt trevligt med en massa snö. Påsken kan vara räddad inför storbesök från Sjöbotten. SÅ nu är det bara ni taggar till gott folk!

Hade! 




Jul!

Julhelgen har det varit fullrulle men helt klart underbart att ha alla nära och kära här hemma hos oss. Nu har alla åkt hemmåt i snöstormen och jag och Anders ligger helt utslagna i soffan. Som sagt så kunde inte helgen har blivit bättre och självaste julafton så var det bara mys hela dagen. Med en massa god mat från alla möjliga håll, julklappar, sång och musik, sällskapspel och självklart massa julgodis. Kunde inte ha blivit bättre. Imorgon är allt som vanligt, i alla fall för mig, jobb som vanligt. Anders han har ju lyx och är ledig imorgon också. Nu ska jag gå ner och laga lite middag. Sen blir det nog soffan igen!




 Skoterkörning!

  
Lekar i snön!

 




Kommer mer bilder sen!



Bakat mjukkakor!

Igår var vi hela dagen i bagarstugan med Anders farmor och farfar och bakade mjukkakor. Väldigt trevligt och framför allt väldigt gott! Jag och Anders försöker lära oss hur man gör så att vi ska kunna baka själva en vacker dag. Godkänt fick vi och mycket bröd fick vi också.








Bara en liten del av alla bröd vi bakade!

Idag har vi stökat för fullt i huset. Vi har byggt ihop garderob i vårat nya sovrum som nu anders har gjort klart. Sen har vi rensat ut allt skrot och brännt upp det och jag har börjat städa sakta men säkert! Vi har i alla fall varit duktiga hela dagen och nu har vi sett lite julkalender och ska fortsätta att stöka ikväll.

Slipa och tapetsera

Idag har jag jobbat 7-14,30. När jag kom hem kom jag ju på att det ligger en massa julklappar som ska slås in så jag slog på julmusiken sen började jag pyssla på. Är verkligen ingen stjärna på att slå in paket och jag blir så lessen när det inte blir som jag har tänkt....men Anders säger att övning ger färdighet så ha tålamod med mig, snälla! Men mysigt är det i alla fall och det bästa med det hela är ju att få se personens reaktion på julklappen!

Ikväll har vi fått hjälp av Anders pappa och farfar att isolera taket så nu ska nog våra gäster som kommer till jul slippa frysa! Sen blev det fika för Anders farmor hade gjort äppelpaj och jag bjöd på bullar som jag och min mor bakat. När dom åkte var klockan där vid halv 9 och soffan kändes väldigt lockande, men dom som känner min man vet att han har väldigt svårt att sitta still så han sa bara, "Japp! Då slipar du resten av väggen medans jag börjar tapetsera." Jag försökte tappert med nått i stilen att man kan ju inte tapetsera samtidigt som man slipar. Men min man är väldigt bestämd när han väl vill så det var bara till att börja slipa och han började tapetsera. (Självklart vill jag ju att det ska bli klart så jag ska absolut inte klaga att han är så duktig!) 


Arbetar och sliter!


Ett litet smakprov på vad som sker på övervåningen!

Längtar så mycket till jul! Det blir ju som sagt våran första jul i det här huset och hela min familj kommer upp och dom flesta ur Anders familj kommer också att vara med. Ska bli väldigt trevligt det tycker jag! Det är däför det är lite små brottom med det sista sovrummet. Sen är det ju allt med städa aoch få allt i ordning tills alla kommer. Men det hinner vi nog om jag känner min man rätt!


   

Sjöbotten besök och julhandling

Ja i helgen åkte jag och Anders hem till Sjöbotten för att julhandla och umgås lite med nära och kära. Självklart var det som det brukar vara att vi hittar av det sämsta vädret att köra i, "snöstorm." Men vi har ju sån fin bil så vi körde lungt och harmoniskt och kom oss både dit och hem på söndagen. Som vanligt så var det full fart hela helgen med shopping och besök hos alla de möjliga vänner osv. Kan säga att efter att jobbat dag idag så är jag rätt så sliten och kvinna som jag är så går det ut över min man...Men det är ju tur att han står ut med mig endå. Inser mer och mer att jag kan säga hur mycket jag vill att Anders är speciell, men jag är nog precis lika speciell som han. För söndagen så var vi på loppis i Bureå med min mor och mormor och det jag och Anders handlade var LP-skivor med gammal musik som Vikingarna och Tore Skogman. Tro det eller ej men jag tycker nästan att Tore Skogman är rolig att lyssna på, OKEJ inte bara nästan! hihi, allt jag kan konstatera av det är att JA! jag har hittat min andra hälft som gör mig hel!



Imorgon är det ledig dag men listan med "att göra:" är ganska lång. Sista sovrummet börjar ta form och jag kan knappt vänta tills vi ska börja tapetsera...men först är den där jädra slipningen och spacklingen kvar! Sen så har vi ju sån tur att vi ska få äta middag hos Tony och Ulrika i morgon!

Jobb-helg och snöfall!

Har jobbat hela helgen och lördagen hade jag en delad tur. Jobbade 7-13 och 16-21. Det var julmarknad på "udden, utkanten av tärnaby så jag tvingade med mig min kära vän Marie på en promenad dit bort och tillbaka. Tog ungefär en timme att gå dit sen var det ganska direkt att vända mot jobbet igen. Så vi var duktiga och motionerade som mest hela dagen! Vi är duktiga hon och jag! Haha. Idag var det ganska segt att ta sig upp på jobbet men det gick på nått sätt bra idag i alla fall. Ikväll har vi inte gjort så mycket. Anders har jobbat på med sovrummet på övervånigen. (Det sista rummet!) Han är så duktig. Snart blir det tapetsering osv.


Broder och Nikita förra vintern.

Snön vräker ner i lagom tackt så jag hinner med och slipper köra bil i det värsta ovädret. Men våran nya fina Audi han går så fint så jag är hel nöjd! Imorgon är det ledig dag sen blir det jobb tills det bär av hemmåt mot Sjöbotten på fredag!

Hade gött!


RSS 2.0