Att bo på vischan i fjällen

Imorse innan jag och Vilhelm klev upp ur sängen 5.30 så hörde vi en fågel som helt frenetiskt försökte ta sig in genom fönstret? Hmm, den mådde kanske inte riktigt så "prima ballerina?" 

Sen så ser vi från de stora fönstret på övervåningen att de är en skock renar på cirkus tio stycken som går och betar för fullt. Tur att Nikita sov i vardagsrummet så vi slapp en massa hundskall och en panikväckt storasyster! 
De är verkligen fullt upp för Nikita så här års här hemma. Fåglar, renar, älgar, harar och även räven drar en lov över gården till och från. 

Lilly gillar inte när älg och ren kommer upp på gården men Vilhelm blir helt till sig av lycka och vill springa fram och klappa dom. Nu har han också tagit efter hunden och små skäller på djuren så fort han ser dom. 




Annars då? Jo alltså de är bra med oss och vardagen rullar på. Lilly sover som en prinsessa, kanske möjligtvis att hon skulle kunnat få sova lite längre men de är då bara om man skulle säga nått om de. 
Vilhelm däremot är precis som sin syster var i den åldern, eller nu tog jag i, han sover ändå mycket bättre än vad hon gjorde. Han vaknar inte och är ledsen på samma sätt som hon var men han sover dock väldigt oroligt och vaknar mellan 2-4 ggr per natt. 
Anders mamma sa till oss när Lilly var liten att de kommer att dröja ungefär tills hon är tre år innan hon kommer att börja sova bra (Anders och hans syskon var tydligen likadana och dom började sova vid tre års ålder) och de stämde ganska bra på Lilly hon var kring två och ett halvt år när hon började sova hela nätter. Trösten i det får väl bli att Vilhelm kanske också börjar sova hela nätter om drygt ett år! 

uppklädda för att åka på dop! 

och jag har äntligen varit till frissan! Oj så välbehövligt och helt underbart att bli så bortskämd som man blir när man är hos världens bästa frisör Sandra! 


Besök

Maj månad har än så länge varit väldigt fullspäckad vilket är riktigt kul men/och tiden flyger iväg och snart ska sommaren (?) vara här. Nån stackars solig dag har vi haft men inte mycket till värme att skryta med. Lika som i hela Sverige? 


Moster Anna och Mikael kom upp till deras stuga i klippen och hade då med sig mormor då vi fick äran att ha henne här några dagar (till barnens stora lycka! ) och umgås med dom i stugan en dag också. Riktigt trevligt! Sen packade vi iväg dom och bara en dag senare kom mor och far hit! Vi har verkligen haft en bra helg. Lördagen var soligoch varm så vi åt lunch ute och var ute som hela förmiddagen. 

Nu frågar Lilly vem som kommer nästa gång och när mormor och morfar ska komma tillbaka. Någon som varit väldigt bortskämd med en hel del uppmärksamhet sista tiden. 


Idag njuter vi i solen men håller i oss hårt för vinden. Barnen har blivit så duktiga på att leka och roa sig själva ute så jag behöver bara haka på. Nu sover dom och jag passar på att dricka kaffe i solen! 

Förövrigt så inser vi att vi börjar ha en stortjej här hemma som pratar nonstop dessutom! 


RSS 2.0