Nyårsafton

Ja idag är årets sista dag. Den skulle ha spenderats med goda vänner i Hemavan men eftersom att både Lilly och Anders är förkyld valde vi att stanna hemma.


Året 2014 startade igentligen med en lång men spännande väntan på det lilla grynet som växte i min mage. Och samtidigt som hon var beräknad att komma hann vi fira midsommar och syster min som skulle fylla 30. Och på dagen som Lilly kom så fyllde även den nyblivna mostern år. Med en timmes skillnad. Sen dagen våran Lilly kom så har inget varit sig likt fast de känns som om hon alltid varit med. Det här året går inte att summera på annat vis än att all tid gick åt att älska det liv som växte i magen och det som kom att bli en enormt älskad Lilly! 

Nu ser jag framemot ett nytt år med att få njuta av att se våran solstråle växa och utvecklas.
Hoppas ni får ett underbart år 2015!

(uppdatering av jul kommer senare)

Dagen före dagen D.

Imorgon är de julafton och inget är som de en gång varit. Men än så länge så är de nog jag i den här familjen som längtar mest till jul! snacka om vi känner oss lyckligt lottade som ska få fira våran första jul med Lilly. Imorgon firar vi med delar av Anders familj här hemma. Det känns kul att vara här hemma i vårat hus. 


Det har kommit rejält med snö nu! 

Idag invigdes badkaret. Lilly och Anders badade och de var nästan så att jag skulle börja gråta. Känns så väldigt stort att Lilly kommer att ha ett badkar när hon växer upp, precis som jag hade och älskade. 

Nu sitter vi här i soffan bredvid den kläddagranen och myser. Ser väldigt mycket fram emot imorgon och jag hoppas att de ska bli en avslappnad dag med god mat och trevligt sällskap. 

God jul på er alla underbara människor som läser. Kram

Pepparkakor

Idag har jag och Lilly varit hos Sandra och bakat pepparkakor med barnen. Helmysigt. Sen när jag kom hem till middagen så fick jag och Lilly en tidigt julklapp, Anders har köpt och satt in ett BADKAR! Och ingen kunde varit gladare än jag! Har länge velat ha ett badkar och speciellt nu när vi har Lilly. Det bästa som fanns när man var liten var ju att bada i badkaret. Han är verkligen världens bästa min Anders.

Ikväll har vi klätt julgranen också å de är ju så mysigt när "den står grön å grann i stugan."

Jul i vårat hus.

Julen börjar flytta in i huset på riktigt. Anders har nu gått på julledigt och kommer att vara ledig till trettondagen. Helt underbart tycker vi i familjen och det ska mysas i mängder nu i juldagarna. Ikväll högg Anders julgranen, imorgon blir det julbord/jultallrik? på fjällbyn med Anders farmor, farfar, pappa och lillebror. Det blir trevligt. Har fixat dom sista julklapparna. Förhoppningsvis så klär vi granen imorgon och på söndag ska jag och Lilly mysa med Sandra och hennes familj och baka pepparkakor.
 
 
Sparklådan som Anders byggt.
 
Sitter själv på sin nya bobby car!
 Busungen!
 
 
 
 
 
 
 
 

Lucia

Blev uppsksttat lussefirande hos mormor och morfar också. Nikita var nog gladast att få va med på ett hörn (läs i mitten). Moster fick sitt 50 årskalas vilket var väldigt trevligt och god mat. Alltid kul att träffa släkt å vänner. 

Lilly, mormor, Nikita å morfar

Lite suddig men...

Och svaret på gåtan har nu "morbror" Johan hittat, Lilly har fått fler tänder. Helt underbart att veta varför hon mår som hon mår! Vänstra framtanden uppe har börjat tränga sig igenom tandköttet, klart de gör ont! 

En tidig december morgon

Ja idag blev det till att stiga upp tidigt och klä på den lilla donnan. Det blev tjuvstart på luciafirandet eftersom att vi åker hem till Sjöbotten idag. Vi överaskade Lillys gammelfarmor och gammelfarfar med fika och en söt liten lucia på sängen, självklart var ju självaste farfar där också. Överraskade tror jag nog allt dom blev.
 
Gammelfarfar och gammelfarmor, Lilly och pappa.
 
 
En riktigt nöjd lucia som somnade gott i vagnen sen.
 
 Nästa lusse firande blir hemma hos mormor och morfar!
Nä nu ska jag skynda mig att sova lite medans lillan gör det. Sen som sagt bär det av hem till Sjöbotten för 50 årskalas. 
 

 
 
  

10 december

Efter några enormt jobbiga nätter där våran lilla prinsessa haft väldigt ont i magen fick vi äntligen en lång natts sömn och vi har fått våran glada spralliga tjej tillbaka. Åh vilken underbar dag de varit, snön vräker ner, fika hos farmor och farfar, en lång promenad (helt slut efter att kriga sig fram i snön, fast de inte kommit så mycket) och som sagt det bästa en nöjd tjej! 

Har hunnit prata med både mamma (som julbakat för fullt) och mormor ( som har fullt upp som vanligt). Alltid lika trevligt. Men som min mamma hade sagt, nu är de ju faktiskt mormor och gammelmormor. 

Snart kommer pappan i huset hem åh då ska vi njuta av den glada tösen och stöka lite mer i hennes rum! 

 




Min lilltös!




7 december

I tisdags så fick Lilly femmånaders spruta. Hon var så duktig och jag trodde vi skulle klara oss undan feber men så blev de inte. Onsdagen spenderade Lilly sovandes i min famn hela dagen med feber. Torsdagen var allt som vanligt igen men då på kvällen var de en dam som hade väldigt gasig mage och sov väldigt oroligt och de har fortsatt hela helgen. Får se hur de blir inatt. De gör mig inget att hon är grinig och inte vill sova ordentligt någon natt för så kan de ju va ibland, men när man inte är så begrip varför hon mår som hon gör så blir man så frustrerad och maktlös! Älskade lilla barn! de bästa som finns är när hon ler, då vet man att just den stunden är allt bra. 
Lilly somnade i pappas famn efter sprutan. 

Annars då? Jo världens bästa man/pappa har byggt en sparklåda. Jättefin blev den så nu kan vi ut och färdas utan några problem. 
Inatt håller vi tummarna att Lilly får sova ostört!

Lite mera snö kom de i helgen också. 

 

RSS 2.0