Snart sju månader

På tisdag blir Hilda hela sju månader och tiden springer så fort med denna lilla dam. Favoriten är nu mera gåstolen eller att ligga och fara runt på golvet bland en massa leksaker. Inser att de blir till att lägga bort babysittern då hon bara vill sätta sig helt upp i den.  Hon sitter väldigt bra på golvet men behöver fortfarande stöd då hon lätt glömmer bort sig och tippar.  

(null)

(null)

(null)

Nu har vi börjat på "allvar" med gröt och med lite smaksättning i gröten så är de en riktig hitt. Blir att fokusera på gröt och annan mat på dagen och endast stödamma. Främst för att de känns som att hon är väldigt intresserad av annan mat och jag känner mig ganska färdig med amningen så de blir intressant att se hur hon kommer "stå sig" på natten med gröt i magen. 
(null)

(null)

(null)


Ensam

Igår (onsdag) på morgon så åkte Anders till Vilhelmina för att gå på vidareutbildning två dagar. Vi båda har nog varit lite fundersama på hur de skulle gå för mig med alla tre själv då dom sover så oroligt speciellt tjejerna. Men efter en fullspäckad dag för oss alla då barnen varit på förskolan och jag å Hilda var på sång och handlat , då hon nästan inte sovit alls på dagen. Dessutom kvälls besök av finaste vännerna som kom med kaka för att erbjuda hjälp så har de gått som en dans. Dom har alla tre sovit hela natten okej Hilda har vaknat två gånger, käkat och sen somnat. Just nu i skrivande stund sover dom alla tre fortfarande och Lilly och Vilhelm somnade själv i sin säng med ljudbok. Så stolt över hur duktiga dom är när dom vet att mamma behöver hjälp. Älskade älskade småtrolll.

(null)


Minusgrader

Lite kallare och nu hoppas jag på snö! Har varit väldigt fina dagar.

(null)

(null)

Lilly och Vilhelm har börjat sova lite bättre och har full fart och massa energi all vaken tid. Dom är otroligt mån om att hålla lillasyster nöjd. 
(null)
Jag försöker kämpa på med att erbjuda Hilda mat och gröt då jag tycker att hon börjat äta så lite och mest blir arg vid bröstet så vi får se hur de går. Kan ju vara de att hon är hungrig och därför är så ledsen och grinig till och från. 
(null)

(null)



Sjuttonde november

Tiden springer och prövningarna kommer och går. Med en fyraåring som drömmer, en snart treåring som trotsar utan dess like och en sexmånaders med tandsprickning så har vi det vi gör här hemma. Men tråkigaste och den största energi boven är nog ändå vädret just nu... 5 plusgrader, regn å rusk och grått å dassigt och för att inte tala om hela våran gård som åter igen blivit en stor lervälling!  Blää och fy för det. Hoppas verkligen snön kommer tillbaka snart! 

(null)

(null)
 
I tisdags var jag på körövning igen och Hilda hade skrikfest i en timma men när jag väl kom hem hade hon somnat gott i sin säng.....hon börjar få humör den lilla damen men mest är de nog ändå just nu tandsprickningen som spökar.. 
(null)

(null)

Torsdag blev de babysim med Hilda och på kvällen åkte jag med Lilly och Vilhelm på "öppen stall dörr" i Tärna. Mysigt med hästar. 
(null)


Fars dag

Idag har de ju varit alla fina pappors speciella dag och jag gläds åt att de verkar vara flera som har lika fina karlar runt sig som jag har. 
Dagen började med väckning och paket på sängen sen lite mysig frukost tillsammans.

(null)
Egentillverkade kort.
(null)
Hemmagjorda kakor.
(null)

(null)

(null)
Och en ny uppdaterad "jobb-kopp" med bild på barnen. 

Barnen hjälpte mig att städa huset och Anders grejade i garaget, skönt att inte vara ute så mycket då regnet har stått som spön i backen för de mesta hela dagen.
Sen efter lunch och vila blev de då dags för lite kalas.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Sen blev de bus å lek. 
(null)

(null)

(null)
Åh sist men inte minst lite mys! 
(null)

(null)



November

Känns helt galet att de redan är den fjärde november. Tiden går så ruskigt fort och de märks mest om man kollar på våran lilla Hilda som inte är så liten längre. 
 
Idag vaknade jag med inspiration från Louise systerdotter som varit och hälsat på och bakat åt Louise och Alfred, (hade förövrigt inte tackat nej om nån ville baka allt åt mig!) haha. Väldigt långt mellan gångerna som jag får lust till bakning så jag och barnen passade på att baka lite brownies och hallongrottor medan Anders gick ut med Hilda och grejade lite. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Dom är så duktiga mina två hjälpredor och godkänt blev de av både farmora å farfarn, Ove och Anders. 
(null)

(null)




Höstlov

I veckan har de varit höstlov på skolan och de innebär att barnen har varit hemma från förskolan hela veckan. De har varit väldigt mysigt att bara få rå om varandra, åka på musikleken med allihopa men också en del sura miner, trötta barn och trött mor och spännande utmaningar. Är väldigt glad att vi valt att ha barnen på förskola en stund tre dagar i veckan då de verkligen blir intensivt att tillgodose alla tres olika behov.... 

(null)

(null)

(null)
Men lillasyster har varit i himmelriket då hon älskar att få vara med och runt sina syskon. Hon har verkligen världens bästa storasyskon. 
(null)

(null)

Vi tog in gåstolen iveckn också. Väldigt populär bland samtliga. Hon är nöjd att stå i den men tar sig ingenstans än. 

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0