Mitt i veckan

Veckan startade upp med en väldigt lugn måndag sen igår så var de förskola för Lilly igen vilket var lika kul som första veckan. Lämnade en väldigt glad tjej som var med på läsvilan med dom "stora" barnen och det gick väldigt bra. Hon var väldigt trött när hon kom hem men på förskolan hade de varit fullrulle hela dagen.

Just nu sover lillebror i vagnen och Lilly i sin säng, väldigt skönt då de ger mig tid att packa väskan inför dagen. Idag blir de musiklek i Tärna, ska bli så skoj att träffa massa härliga barn och föräldrar.
Men nu ska jag lägga på ett kol innan dom vaknar!

Farfar var förbi och hade mysstund förra veckan.


Inskolning dag fyra.

Lämnade en glad tjej igår vid 9 som for in direkt så jag fick jaga mig en hejdå kram å puss. Hämtade vid 15 och dagen hade gått jättebra och de var en nöjd tjej som busade i lekparken när jag kom och hämtade, märktes att hon var ganska trött efter en fullspäckad vecka så hon var rätt nöjd att få åka hem.

Nu har vi tagit helg och idag blir de en lugn dag hemmavid. Hon har förövrigt sovit bra hela natten. Igår natt hade hon benvärk efter allt bus så igår innan hon skulle sova fick hon lite alvedon och jag masserade hennes ben och de verkar ha gjort sitt.

Vilhelm och pappan hade morgonmys innan han åkte på jobbet.


Inskolning dag tre

Imorse var hon lika glad när vi skulle åka till förskolan. Vi gick in, tog av kläderna och sen försvann hon. Efter en stund sa jag till Lilly "Nu åker mamma och lillebror hem så kommer vi och hämtar dig efter mellis" " okej mamma" fick en kram å puss sen gick vi. Ska bli spännande att höra hur de går. Känns helt okej att lämna henne men känns tråkigt samtidigt att inte få vara med att se när hon leker och trivs, är ju så häftigt att se henne leka och "bli ett" med gruppen. Håller alla tummar och tår att hon inte har en tanke på mamma och att vilan går bra!

Uppdatering om hur dagen gått kommer.

Första dagen själv på förskolan gick jättebra, vilan gick smidigt och hämtningen gick smidigare men hon var inte riktigt redo att åka hem.


Inskolning dag två!

Imorse när jag sa till Lilly att hon skulle ta på sig skorna för vi skulle åka till förskolan så var de en lycklig tjej som kom springandes ut i hallen.
Inskolningen idag har gått jättebra. Efter att vi ätit lunch så la jag henne i vagnen för att vila, sen åkte jag och Vilhelm på caféet å träffade Sandrorna och när vi kom tillbaka hade hon vaknat och var i fulla lekartag! "Mamma" sa hon glatt sen fortsatte hon med sitt lekande. Var så himla kul att se på henne att hon stortrivs med dom andra barnen och jag fick åter igen "släpa" med mig en väldigt missnöjd tjej som absolut inte ville åka hem. (Ett väldigt anjenämt problem)
Imorgon ska vi testa lämna henne själv på förskolan, de ska bli spännande!


Ikväll var vi förbi och fikade med gammel farmor och gfarfar. Och imorse var klätterapan i full gång.


Inskolning

Idag har Lilly varit på sin första inskolning på förskolan. Bara för att Anders gått runt här hemma och varit orolig och nervös så smittade av sig tillslut. Tycker egentligen inte alls att de är nån fara och jag VET att Lilly kommer att ha så kul med alla barn osv men ändå just innan vi skulle åka och innan vi gick in så var jag jättenervös. Så fort vi kom in och träffade fröknarna och alla barnen så släppte allt så klart och Lilly började leka direkt, följde med fröknarna och kollade in leksaker och brydde sig inte det minsta om vars jag och Anders var. Tror också de var väldigt bra för Anders att få se att de gick så bra och att hon trivdes direkt.

Vi var bara dit idag och kollade läget fram till lunch då åkte vi hem. Lilly ville absolut inte åka hem och grät när vi skulle fara, men då fick hon krama barnen och fröknarna så då blev de lite lättare.

Imorgon ska vi dit igen och då ska vi äta lunch och ha vila där också, då utan pappan vilket kommer att underlätta lite när vi ska hem för de var en väldigt arg och ledsen dam som absolut skulle åka med pappas bil! Och när vi kom hem så var de nån som funderade på pappa hela tiden.
Hon är verkligen pappastjej just nu vilket inte har mig nått emot men de blir lite knepigt när han tvär kommer och måste fara sen igen.....

Våran stortjej!


Åtta månader

Idag blir Vilhelm hela åtta månader och de fullt ös i huset nu.

-Han har sex tänder.
-För det mesta väldigt nöjd och glad.
-kryper/hasar fram i full fart.
-Drar upp sig på knäna men står bara så, kryper inte så.
- Har börjat dra sig upp på allt och försöker ställa sig upp.
- Drar sig upp från sittande till stående mot möbler.
- Äter gröt förutom välling som han dricker till frukost.
- Duktig på att få tänderna borstade.
- Vägrar att äta barnmatsburkar men tycker däremot om det mesta av våran mat vi mosar åt han.
- Pratar och jollrar väldigt mycket.
- Kan vara lite skeptisk mot nya människor.
- Sover (när han mår bra) hela nätterna. Ca 19.00 - 06.00. I sin säng.
- Bästa som finns är storasyster och Nikita.


Bättringsväg!

Ja nu börjar vi vara på bättringsvägen och snart är nog snuva och annat ett minne blott. Barnen sover nu på nätterna och de är glada miner på dagen.

Igår kväll var jag iväg på spelkväll med tjejerna i Hemavan. En riktigt trevlig kväll med mycket skratt. En riktig energi boost och idag känns de som jag vaknar som en ny människa. Härligt värre!

Idag är Anders i skogen och jagar å vi ska vara hemma och ta de lugnt så att vi kan frisk förklara oss imorgon. För på måndag blir de inskolning för Lilly på förskolan, spännande!


Sjukstuga

Vi har haft griniga och gnälliga barn hela veckan här hemma och i onsdags fick Vilhelm feber. Den gick över på lördagen och han var go och glad igen. Lilly har också varit gnällig och väldigt ledsen, vi tempade igår på morgon/dagen men ingen feber. Men sen vid 16 igår så hade hon 28,8 grader. Skönt ändå när man får en förklaring till varför dom är som dom är. Lilly blev också väldigt snuvig igår, imorse var de inte mycket feber men då värre snuva i stället.

Idag skulle Lilly ha börjat inskolning på förskolan men de blir skjuter på. Så idag blir de ännu en kojdag och alltid lika utmanande att hålla en "vildkatt" lugn.


Älgjakt!

Anders kutar i skogen sen i måndags och jagar älg med Nikita och jag kan inte säga de nog ofta, jag har VÄRLDENS bästa man! Fast han varit ute och i fullfart hela dagen är de aldrig frågan om att han "måste få sova" . Barnen har en sämre sovperiod och i natt har lilleman inte sovit många stunder och Anders har hjälpt till med blöjbyten, vaggande, sånger och stöttande ord till en uppgiven mor. Älskade älskade människa vad hade jag gjort utan dig!


Leo's lekland!

Idag så blev de så att vi åkte på Leos lekland här i Skellefteå. Väldigt bra förslag av min kära mor. De var vi och två familjer till, väldigt skönt och oj så kul vi hade! Jag vågade åka rutschkanor jag inte trodde jag skulle våga och Lilly är till min förskräckelse inte de minsta bangen och rädd! Tyvärr vågade jag inte alla rutschkanor så nästa gång får vi ta med oss förstärkning i form av morbröder eller moster?
Men oj, sitter och kollar på bilderna och blir alldeles varm. Jag och ännu mer (om de är möjligt?) är mina barn så lyckligt lottade som har så underbar mormor, morfar och gammelmormor!
Efter att vi varit och lekt åkte mamma och mormor hem med barnen och jag fick åka och göra ärenden på stan och käka middag med finaste Fanny!

Imorgon åker vi hem till Tärnamo igen fler äventyr rikare och härliga stunder.
Tack min fina familj och alla vänner!


Sjöbotten!

Vi spenderar härliga dagar i Sjöbotten sen i söndags och imorgon åker vi hem med Jonas.

Syster och Hennie har varit några dagar med oss också. Så himla mysigt när vi verkligen hinner umgås men också väldigt mycket full fart!


RSS 2.0