Jul historien

De började med magsjuka i Skellefteå så vi bestämde oss att åka ner dit senare en planerat. Världens bästa morfar bestämmer sig för att köra upp på tisdagen så han kunde ta med mig och barnen ner på onsdagen eftersom Anders fortfarande jobbade veckan ut. 
Vi åker på onsdag morgon och bilen bestämmer sig för att dö mellan Sorsele och Arvidsjaur. Vi ringer bärgare som tar oss till Arvidsjaur på Bilbolaget som efter lite fixande och trixande kollar upp bilen och de är bränslepumpen som gått sönder och dom måste beställa en ny. Vi fördriver tid tills mormor kunde komma från Skellefteå och hämta hem oss.
(null)

(null)

Väl hemma i sjöbotten får vi fina dagar tillsammans och moster och Hennie kommer på torsdagsmorgonen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Sen gör vi alla försök att undvika magsjukesmittor så vi är bara hemma och njuter. Lördag morgon kommer Anders ner och vi får en väldigt trevlig dag på lördagen då vi käkar gott, umgås och spelar spel närmaste familjen. 
(null)

(null)

Så kommer julafton och den startar så bra med glada och ivriga barn. 
(null)

Och just innan våra gäster skulle komma så spyr Vilhelm och blir lite lätt spak men bara en liten stund sen är de full fart igen. 
Senare spyr han en gång till och jag är livrädd att han ska bli så pass hänig att han inte ska orka med paket och alla roliga grejer. Men han kämpar tappert och julafton blir underbar för barnen som fick väldigt mycket fina julklappar. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Juldagen kommer och Vilhelm är relativt pigg så vi dolar på och på kvällen förbereder vi inför hemfärd morgonen efter.  Men natten till tisdagen börjar Anders spy. Så vi blir kvar och Anders vilar hela dagen och vi andra leker med barnen. Natten till onsdag börjar jag spy och blir liggande och Vilhelm får 40 graders feber. Piggar på mig rätt fort och vi bestämmer oss för att köra hem torsdagmorgon TIDIGT. Natten till torsdagen börjar Lilly spy men är en tapper glad stjärna och fäller inte en tår trotts att hon spyr. Så vi packar in oss i bilen med spypåsar och åker hem. Våra barn är helt fantastiska och trotts hög feber och magsjuka tar vi oss hem. Lilly piggar på sig väldigt fort medan Vilhelm var inne på sin tredje dag med 40 gradig feber och vi började misströsta då han varit så sliten och inte sovit just alls på nätterna. 

Idag verkar de som att allt håller på att vända. Alla är helt friskförklarade från magsjukan idag kl 10 och Vilhelms feber verkar borta. Så nu är de återhämtning och försöka få han att vilja äta lite. Förhoppningsvis får vi möjligheten att fira in de nya året med friska, glada barn som sover på nätterna igen. 


(null)
Avslutar detta väldigt långa inlägg med ett collage av mina mest gillade bilder på Instagram 2017, de har trotts allt varit ett väldigt bra år så nu ser vi framemot väldigt många spännande, roliga, jobbiga, krävande, tålamodsprövande, utvecklande och helt underbara utmaningar med min fina familj som ju faktiskt blir fler 2018! 

Superpappan

Har varit i farten igen. Eftersom att vi ju skulle vara i Sjöbotten nu så hade vi bestämt att julmysa allt där men nu blev de ju inte så och granen kom upp igår, barnen blev så glada och ville inte sluta krama julgranen. 

(null)

(null)


Då var de ju de med julbaket. Anders bestämde sig för att "kastaihop" en pepparkaksdeg, i brist på rätta kryddorna så improviserade han. Bra deg att baka med och fullt godkänd att äta. Han är bäst. 

(null)

(null)
Lillys mästerverk. 

När de blir som de blir

Åter igen har våra planer lyckats gå i stöpet lite men vi får göra de bästa av situationen. Vi skulle ju åkt till Sjöbotten hela familjen igår kväll men eftersom att magsjukan härjar starkt där nere så var vi lite för rädda att alla skulle bli liggandes sjuka på jul, vilket ju inte alls känns så kul. Så vi tog de vuxna och kloka beslutet att åka ner senare. De gjorde dock att min "julvecka" hemma i Sjöbotten inte blir av där vi skulle julmysa i massor med pepparkaksbak, klä julgran och annat allmänt julmys. Jag hade till å med bestämt mig för att skippa julgranen hemma i år.. Men igår innan Lilly skulle gå och lägga sig kryper hon upp i min famn och säger "mamma, varför har vi ingen julgran? Jag skulle så gärna vilja ha en att pynta." Just i detta då så kände jag min precis som grinchen! Så Anders for ut vid 21 igår kväll och högg något i form av ett... träd(?) hari inte sett den än men de får bli som de blir, tur barnen har världens bästa pappa som alltid ställer upp. Pepparkaksdeg ska också inhandlas och här ska julmysas skitenurallt!!! 


(null)

(null)

(null)

ALLT FÖR DESSA TVÅ! 
Våra guldklimpar

Magen växer

Graviditeten rullar på och mer än hälften har nu passerat, jag får må riktigt bra och de tackar jag för. Än så länge bara lite små känningar av foglossning så jag hoppas de håller sig borta länge till. 

(null)

(null)


Dessutom första advent idag. Fick god tomtegröt och julskinka hos farmor och farfar och mys med svägerskan till fikat. En riktigt bra dag. Friskförklarade och redo för en ny spännande vecka. 

(null)

(null)


Planer som gick i stöpet.

Från att just friskförklarat hela familjen och fått tillbaka vardagen i nästan en vecka så återgår vi till sjukstuga. Nu har lilleman åkt på magsjuka och vi stänger återigen in oss. 
Jag skulle gå ut och jobba i helgen dessutom, första gången på cirka fyra år. De får bli en annan gång helt enkelt. De är roligt med barn sägs det. Haha

Lägger in lite bilder på gladare dagar istället. 
(null)

(null)

(null)

(null)



Lyckligt lottad!

Att bli påmind om hur fantastiskt fina vänner och familj vi har är så där härligt underbart. I lördags stod min kära mor och världens bästa Tommy på våran bro och knackade på, mamma hade nämnt att de skulle komma en leverans med barnens adventskalender som mamma hade gjort åt dom, men historien förtäljde aldrig att dom skulle levera den. 

Där står dom med TVÅ smörgåstårtor från världens bästa Annika och mamma har med sig allt för att bjuda på middag av Tommys alldeles nyslaktade kött.

(null)

(null)

(null)

(null)


Barnen var överlyckliga likaså jag och Anders. 
Tänk att vi har så fina människor runtikring oss som bara ger utan att förvänta sig något tillbaka. TACK och för oss är ni GULD värda.

RSS 2.0