+9 ingen kommentar

Vi försöker fördriva tiden för att inte helt tappa förståndet. 

Mormor gjorde experiment. 

Har fått bebismysa med nyaste bebisen i vår bekantskapskrets, Louise har bjudit på middag och Anders for med Hilda och Vilhelm på en raggar tur med Dogen. 




Fem dagar över

Jahapp inne på femte dagen över och inga tecken på att något skulle vilja börja hända...

Här hemma försöker vi roa oss så gott de går och tack vare mormorn så hinner vi beta av lite sysslor och måsten. Jag har börjat klyva veden och försöker hålla igång. 
Och i fredags åt vi trerätters middag. Räkor till förrätt, smördegsinbakad filé med krämig potatis kryddad med dragon till huvudrätt och kladdkaka med grädde till efterrätt. 






Ute bus och barnen har fått bygga lite mer på sin koja. 












Maj

Igår så bakade mormorn bullar med hjälp av små assistenter. Oj så gött de blev.

 Idag har vi varit in till Tärna och lekt av oss lite i lekparken. Fint och varm sol men vindarna är som is. 




Blev en tvär sväng förbi grannarna med raggarbilen ikväll också. 



Dagen D.

Idag är bebis färdig bakad och här händer ingenting. Mår hur bra som helst och går nu bara runt och hoppas att de ska börja hända nått.
 Min kära mor kom hit i söndags och håller oss sällskap tills bebis har tänkt titta ut är tanken. 
Helgen som var så började vi fixa och stöka ute vid våran altan. Vi flyttade hit en murad grill som Anders gjort själv när han gick på gymnasiet i Lycksele. Tror de kommer bli bra. 





Godkänt tyckte barnen. 
Sen kom som sagt mormor och Anders tog fram raggarbilen ur vinterdvalan. 





Femtonde maj

Känns som att tiden går saktare och saktare ju närmare bf man kommer. Nu tycker jag de kan börja hända nått annat än lite lätta sammandragningar men Anders säger bara, "den kommer när den är redo" ja ja, än har ju inte tiden gått ut så jag får väl ha lite tålamod.

Här har vi ju haft hemma vecka hela den här veckan och de har gått bra men tyvärr fick Vilhelm hosta i förrgår. Han har varit ute varenda dag typ hela dagarna och de har ju varit svinkall blåst hela veckan så de känns inte så förvånande. Men igår tog vi en innedag för att vila bort hostan så vi hoppas att de inte blir mer än så. 

Världens bästa storebror drog lillasyster på bobben runt hela lägdan. 

Dans med pappa är poppis







I helgen blir de lugnt sen är tanken att mormor kommer på söndag. 

Gravid v 39

Den här graviditeten har varit lika snäll mot mig som dom andra tre graviditeterna. Jag får må bra och de är som vanligt bara nu på slutet de börjar bli lite otympligt.
Idag är de åttadagar kvar till beräknad förlossning och inga känningar alls än, tror nog inte den här bebisen tänker ha nå mer bråttom att komma ut än sina syskon och dom alla har ju gått över tiden så de är nog bara att hålla sig lugn och vänta. Sömnen där emot hade gärna fått vara lite bättre men de blir mycket vaken tid på natten utan egentligen nån direkt anledning. 



Helg

Blandat väder med snö, sol och stark svinkallt vind.
Men vi kämpar på med våran snö och drömmer om gröna gräsmattor. 
Jobbar på att försöka få fram sanden i sandlådan. 
Vaknade upp till de här lördagsmorgon. Strålande sol och snötäckt backe.. 
Lite morgon mys med bokläsning. 
Äntligen fick Vilhelm ta fram eltraktorn. 




Jag kom mig ut en stund men då bebis tryckte på någon nerv på magen så blev de mycket vila. Barnen kämpade dock på bra och dom stora var ute hela dagen fram till middagen. Anders grillade och gjorde rårakor. Alltså så fruktansvärt gott det blev, en stor besvikelse när man blev mätt... 
Inte direkt kärleksfulla lekar

Kvällen avslutades med att Louise och Alfred kom förbi, Louise hade bakat en kaka och Alfred hjälpte oss att få till vattenutkastaren på huset. Kakan var gudomlig, vilket avslut på en bra helg. 

Veckan

Efter många om och men bestämde vi oss för att barnen skulle få gå på förskolan den här veckan ut men sen stanna hemma tills bebis kommit ut. De var dom väldigt nöjda över och väldigt besvikna att de blir stopp ett tag men vi får hitta på roliga saker här hemma helt enkelt.



I veckan har vi haft Louise här på middag då Alfred har varit i Storuman och jobbat, väldigt trevligt och igår då beställde vi thaimat tillsammans och fick även tag på några vårrullar som vi friterade själva, väldigt gott.

Jag och Hilda passade även på att åka till Sandra på salongen och Hilda fick klippa sig lite. 


Hela veckan har de vräkt ner snö och jag är sååååå less på detta väder nu!


Kojlördag

När vi vaknade på morgon så vräkte snön ner och vi bestämde väldigt snabbt att de skulle få bli en innedag med fix och stök. Pappan i huset fick sovmorgon (jag fick dom andra dagarna) och sen fick dom stora hjälpa pappan att snickra.



Har också påbörjat omstrukturering av Hildas rum för att få dit en skönare säng som man som vuxen också kan sova lite skönare i. 
Tror de kommer bli toppen speciellt om vi ska få ihop samsovning med alla barnen så kommer de krävas två sängar. 

Bjöd hit Louise och Alfred på fika och dom firade Hilda, hon fick så fina presenter.  
Och till middagen åkte vi förbi våra blivande grannar Karin och Peter och bjöd in dom på middag. Trevligt hade vi och trötta barn till kvällen. 




Valborgsmässoafton

Tanken var att vi skulle få hit några kompisar och deras barn, grilla middag ute på hundhus altanen sen gå ner på lägdan och tända brasan. Tyvärr så går de ju inte alltid som man tänkt sig då Hilda fick febeber så vi blev tvungna att ställa in. Så himla surt när de var en sådan fantastisk vacker kväll strålande sol och vindstilla.

Men vi tog oss ut en mini sväng för att tända brasan och smälla nån mini smällare. 









Vi gjorde de bästa av situationen och trotts saknat sällskap så blev de en fin kväll. 

Magen vecka 37

Förra veckan när mamma var här så hjälpte hon mig att föreviga magen lite då vecka 37.



Blir spännande att höra hur bebis ligger i magen nu på måndag när jag ska till barnmorskan igen. 

RSS 2.0