Senaste nytt

* Julafton blev fin. 

* Stellan sitter nu mera själv korta stunder då han fortfarande är ganska ostabil.

* Hilda har lyckats göra som Lilly och halka på en filt och slagit sönder en bit av hennes mjölktand.

* Hela familjen har gjort sin första spark tur alla tillsammans idag.


* Stellan har slutat amma (6mån 29dagar) och äter nu bara mat, tyvärr inte välling än.. 




Fjortonde december

Efter att Lilly ramlade och slog munnen förra veckan så hade vi en inplanerad träff med tandläkaren för kontroll idag. De gick bra men med tanden var de lite värre då de visade sig att en av dom större framtänderna har en spricka rakt över. Men tydligen kan tänderna hålla ihop hela livet ändå, så vi får håppas på det bästa.




Mjukkakun

Igår hjälptes Anders och farmor Rigmor åt att baka mjukkaker. Jag och barnen var där en stund så dom också fick baka.




Dessutom kan lillebror nu sitta korta korta stunder själv på golvet. 
Att kolla in tvättmaskinen är väldigt spännande hälsar Stellan. 

Pepparkakor å julgran

Vi har bakat pepparkakor



Och Stellan har börjat äta mer och mer gröt och vanlig mat. 
Lite köttfärssås och spagetti 

Gröt med plommonpure till frukost. 
Sen så tog vi in julgranen i torsdags för att klä den. Stor som ett hus var granen och Anders fick kapa den lite lustigt men resultatet blev glada stolta barn. 

Dock så åkte den ut genom altandörren då den för andra gången tippade ikull trots att vi hade två spännband i den..... 
Så dagen efter vi kastat ut granen åkte Lilly, Vilhelm och Anders å högg en ny som vi sen på kvällen klädde. 



Våran alldeles egna Emil-unge var i farten med en penna igår




Pepparkakshus

Lilly har varit hemma från skolan i veckan då hon fick feber på söndagen aldrig över 38,4 men hängde kvar till onsdag morgon. Men sen dess har hon varit feberfri och inga mer symtom på henne eller någon annan av oss. Hon var inte nöjd att missa skolan men vi försökte hitta på roligheter med lagom stök.



Pappaledighet

Skulle ha publicerats 7december.

Idag är första dagen på Anders ledighet och de känns otroligt lyxigt att få ha han hemma med oss. Lilly fick feber igår och var rätt så hängig men idag har hon varit betydligt piggare med en feber som kommit och gått. Nu ikväll hade hon ingen feber men de blir skola tidigast onsdag så vi får se. I helgen tog vi fram gåstolen till lillebror och han älskar den. 
Vi tog oss ut en sväng hela familjen för att gå på julgransjakt, Vilhelm började prata redan i sommras om en gran han sett som skulle vara så bra till julgran och nu fick han äntligen visa den för hela familjen och den fick de bli.
 



Sen så blev de pepparkaksbygge och nu ikväll julfilms mys med "Sinickaren Andersson" på netflix. En fullspäckad dag, trötta barn och en sån underbart härlig utvecklingsfas på den snart blivande femåringen avslutade en fin dag i ett lättare kaos så nu blir de nog till att skynda sig att skalla kudden så man orkar nya tag imorgon.






Sjätte december

Igår efter en mysig frukost så tog vi med oss lite lunch och åte till några kompisar i byn för att åka lite bob och madrass. Väldigt trevligt men galet blöt snö så barnen blev väldigt blöta.






Jag hade sån tur att innan vi gick ut fick jag en adventspresent av Anders. Vindbyxor med fleecfoder och jag ÄLSKAR dom. Kommer mest troligt att bo i dom för alltid. 

Till kvällen hade Lilly bjudit in Louise på pyjamasparty så vi andra gick upp och såg på film.



Sex månader

Ja den lilla krabaten har ju hunnit bli sex månader och jag fattar ingenting, han är ju ingen bäbis längre.... Han är just nu inne i något vilket jag tror är tänder... Men jag skyller alltid på tänder och vi väntar fortfarande på dom två där uppe. Från att han inte bajsat alls till att nu bajsa hela tiden och absolut direkt han ammat. Varit två stökiga nätter nu där han vaknat och egentligen bara legat och pratat och inte riktigt kunnat sova. Han har dessutom lagom till 05.00 bajsat så att jag måstat stiga upp å ta bort de och då blir de så fel att somna om för mig när dagen alltid börjar senast 06.30.

Med underhållning håller han sig rätt så nöjd och han sover två gånger under dagen och har nu mera börjat vilja nattas uppe i sin säg vid 19.30.








Till veckan ska vi på läkarkontroll och få se längd och vikt. De blir spännande det. 


Tredje december

Veckan har gått i en rasande fart och snart går Anders på julledigt och de ska bli så skönt och mysigt. I tisdags var de så underbart vackert väder ute så efter att jag lämnat barnen på förskolan så stresshandlade jag för att hinna hem och ut på promenad. Så mycket energi som fylls på av vackert väder, motion och två fina vänner.





Förövrigt så passar jag på eftersom att jag hela tiden glömmer att ringa. Kära moster Anna, barnen blev väldigt glada av paketet. Vilhelm bar snögloben så försiktigt in på sitt rum. Godiset fick toppbetyg och Hilda var så arg att hon bara fick öppna en av påsarna. Tack så mycket och ja vi ska ringa också när jag kommer ihåg. 


RSS 2.0